a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2015. május 10.

Buckynak kell egy barát

Avengers & Daredevil crossover, éljen minden, ami Marvel. Egy egyszerű kis mese, Bucky szemszögéből elbeszélve, a tőle szokott sajátos nyelvtannal és szándékos hibákkal.
fanart: |mmcoconout|

Buckynak kell egy barát.


Buckynak régen sok barátja volt, aztán sok ellensége, aztán senkije sem.  Most: Steve Rogers. De Steve más. Steve az, akit akar. Fontos, hogy Steve ott legyen, és fontos, hogy Steve-nek jó legyen, tehát Bucky megnevetteti vagy megszeretgeti, és Steve örül csak a közelének is, és ha Bucky tud neveket, és ő mondta, hogy neki barátok kellenek, mert megérdemli, vagy mi.


Natasha nem lesz jó. Natasha hó. Natasha néha megolvad az emlékezetében, és mást lát, egy fiatal lányt, akit védenie kéne, hát a pusztításra tanítja meg. Natasha akkor gyűlöli érte, azért, hogy benne volt a része, az egészben, mnye zsálj, étá májá víná, Natasha hóvihar, akit a szél is felkavar, de aztán elül a fagy, és ragyog rá, amíg ők a sebeiket nyalogatják.


Sam nem lesz jó, azért, mert jobb. Mert neki kellett volna ilyennek lennie, vadnak és hűségesnek, hogy Steve hihessen benne. Sam nem bízik benne, mert szétroncsolta mindazokat az életeket, mert ítélet van már az ő ereiben, mert annyira egyszerű a válasz: akkor-halj-meg. (És Sam találta meg, amikor a sok tablettákat evett, hogy Steve soha ne tudja meg és balesetnek higgye, és Sam azt mondta, ezt nem teheti meg, és kihánytatta vele, mind az összeset, és Steve-nek azóta se soha mondták meg.)


Tony nem lesz jó, mert Bucky megölte a szüleit, és nem is emlékszik. Tony mindig mondja, hogy baleset volt, baleset volt, BALESET VOLT, és egyre rá bámul, mert azt akarja, azt kiáltsa: IGAZAD VAN! Emlékszem, hogy nem akartam! Emlékszem, hogy megbántam! Emlékszem, hogy sikítottak, és tudnod kell, hogy szerettek, az utolsó lélegzettel-
De Buckynak fogalma sincsen, szóval nem mond semmit sem, és Tony nem áll szóba vele, és Steve kérdi: miért nem, Tony csak Buckyra néz:
EGY KIBASZOTT BALESET VOLT, UGYE?


Clint nem lesz jó, mert Clint nem tud mit kezdeni vele. Azt hiszi, bántja, ha ugratja, és lábujjhegyen van, mert ügyel rá, hogy ne zavarja. És filmet néznek, ami jó, meg amikor kutyát hoz vendégségbe, de úgy beszél Buckyval, mint egy beteggel, hogy minden rendben van-e, és nem-e kér egy pohár vizet, meg ilyenek, ami rendes tőle, de Bucky aztán hallja, Steve-vel hogy nevetnek (torokból, rekedten) és nem érti, vele úgy miért nem lehet, amikor ő most van jól, amikor ő többé már nem beteg.
És Clint, ha elrontja, ha rosszul szólal, vagy karon vágja, azt mondja: “úristen, bocsi.” És Bucky nem akar haragudni, de fáj az óvatosság; és egyszer behúzott Clintnek, tréfából volt, és aztán a tarkóján érezte a szorítását.


Thorral még nem találkozott.


Bruce nem lesz jó, mert ő békén akarja hagyni, kikerüli, és őket nem lehet összeengedni, mert Bucky hirtelen, és Bruce-ban, vagy Bruce őbenne, valami kárt tehet.
Bruce egyszer mesélte, és nevetett, hogy a HYDRA-nak sikerült, ami neki nem, a szuperszérum, ugye, hogy a Hulk azért lett, mert kellett egy Steve Rogers, és azt mondta, hogy hülye volt, hogy elhitte, hogy lehetséges, de örül, hogy Bucky lett, mert így biztosabb, így jobb és szebb, és Bucky még beszélni akart vele, de nem lehetett.


Vision nem lesz jó. Buckyt robotnak nézte, és Bucky azóta nem áll szóba vele. Vision néha a nyomában lebeg, és ő úgy tesz, mint aki nem veszi észre, mert előle eltűnni sajnos jól nem lehet.  


És végül Wanda, aki jó lenne barátnak, de túl olyan, mint Bucky húga, aki volt valamikor, és akire egyre inkább emlékszik: és Becky épp ilyen lehetett, amikor Buckyt veszítette el, egy táviratot kaphatott, igen, hogy sajnáljuk, hogy elesett, és ebben élte le az életét, és Steve azt mondja, lett egy gyereke, de ezt a kort ő már nem élte meg. Wandában Beckyt látja, ahogy a fivérét gyászolja hiába, és nem akarja, hogy Becky így lássa, és örül neki (igen!) hogy nem élte meg, hogy ő a Tél Katonája legyen, és aztán megint Bucky, és még mindig senki sem.


Akkor találkozik Mattel. Matt az ügyvédje, aki őt védi a HYDRA-ügyben, mert szereti a lehetetlen ügyeket, és ezt megmondta neki, megmondta, hogy ő lehetetlen, és Buckyval régóta senki nem mer így beszélni.
Matt nem látja, de a karját tudja. Matt vak, és Bucky bolond. Matt kedves vele, és Matt jó gyerek. Bucky beszél vele, és barátok lesznek. Bucky szeret ott lógni a ronda apartmanban, aminek a lila ablaka van, és Matt kávét kever neki. Még mindig az ügyről beszélnek, de az a fontos, hogy más a hangvétel. Matt olyan dolgokat is tudni akar, amik nem fontosak - nem, hogy mi történt, hanem, hogy milyen volt, és ez csak Steve kérdezte meg, mert emlékek csak kevesek maradtak, de az ÉRZÉSEK
(a ffffffélelem.)


Aztán Mattet egy kukában találja meg. Matt szét van verve. Bucky házról-házra jár, mert Bucky néha csak árnyék már, és megnyugtatja a holdsétáta, ha a tetőkön mászkál és a sikátorok peremén vág át, és Matt ott van a kukában, és Bucky kirángatja, és Bucky megrázza.
- Verekedtél! - vádolja.
Matt azt mondja, hogy megérdemelték.


Bucky elviszi Steve-hez. Matt magától nem gyógyul meg, Bucky szedi össze. Steve nevet.
- Ezt jól kifogtad. Szerintem van egy eseted, barátilag.
Bucky ujjaiban van még a mozdulat, ahogy fércel, ahogy borogat.
Matt a várost védi, egymaga. Aha.
- Hülye vagy - Bucky azt mondja. - Segítettem volna.
- A Bosszúállók nem keveredhetnek bele. Ez az én harcom, és az én városom. Ha túl nagy figyelmet kap, akkor az…
De Bucky nem hallja, mert Bucky nevet; és úgy, hogy abbahagyni sem tudja, úgy, hogy az ronda és fájdalmas, hörgő és száraz hangokkal.

Buckynak van egy barátja.komment: igen // nem

24 megjegyzés:

Dragda írta...

Bevallom totál reflexből lestem fel ide, miután kinyomtattam és lefűztem a tetves záró-beadandóm (egen, van ilyen szó), és azon filóztam, hogy feladjam e mára a tanulást, s közben lecsekkoltam a blogot... És milyen jól tettem!

Sürgősen meg kell néznem ezt a netflixes Daredevil sorozatot, mert annyi jóóóót hallottam róla, és most ez! Hát ez tuti tud valamit, ha fic is lett belőle! :)

Szóval... köszönöm a teljes megerősítést, hogy ezt nézni kell. És köszönöm Buckyt, hiányzik már a pali, nyűgtem is, hogy sehol nem volt az "Ultron életkorában" (haverom poénja -.-).

Köszönöm, most megyek kicsit alszok (vagy meghalok, még nemtom)

Raistlin írta...

Szívből ajánlom a sorozatot, és Bucky szívből ajánlja Mattet, jó fej :DD Kitartást a tanuláshoz!

J. R. Palmer írta...

Úristen! Hogy ez mennyire nagyon cuki volt! Van barátja! Hát jesszus! Ahogy keresi...!!! Hiszem, hogy Bruce és ő jól kijönnének ha lehetne. (Dehát zöld barátunknak, ott van ugye Tony) Clinten sírtam xD ő még ebben is nyomi...Nat...Gyönyörű, mint mindig. Egyébként...Bucky olyan mint egy zárkózott kisfiú. De eskü ez a rövid kis cukorborsó...ez úgy feldobta a kedvem :D köszönöm!

Raistlin írta...

J.R. Palmer, nagyon örülök, hogy tetszett ;u; Bucky annyira drága, és ahogy küszködik azzal, hogy újra ember legyen, tényleg egy gyerekre emlékeztet szerencsétlen - de menni fog neki, Matt segít, és majd a többiek is csak-csak elfogadják idővel :D

Amethyst írta...

Nekem pontosan ez kellett most. Honnan tudtad? Tegnap nagyon Bucky-hiányom lett az Age of Ultrontól és ma fejeztem be a Daredevilt, szóval most már őt is hiányolom. És együtt mennyire jófejek már?! Imádom őket.
Köszönöm szépen, jól esett a lelkemnek. :3
Valamint leesett a tantusz, hogy Matt teljesen tökéletesen elfér a MCU-ban, de össze is akarják hozni vajon? Mert akkor már kellett volna utalniuk a három évvel ezelőtti űrlénytámadásra, ami a várost pár utcányival arrébb ugyan jobban érintette (már éppen hogy nem Hell's Kitchen része, szóval nem is érdekes, mi?), de azért mindenkit megviselt az eset. (Viszont asszem a Bosszúállókra poénkodva utalt Foggy.)

Raistlin írta...

Igen-igen, volt utalás a Bosszúállókra, szóval lehetséges, hogy összehozzák; Cox biztos nagyon küzd érte, mert hatalmas fanboy - egy kikötésem van, Matt és Bucky legyenek barátok :D Nagyon örülök, hogy tetszett a történet, és köszönöm szépen!

nusi írta...

Bucky és Matt barátok awwww olyan jól esett ez a fic, főleg hogy tényleg mindkettőjüknek kell egy barát, egy olyan barát akiben nincsenek előítéletek a másik felé és pontosan megértik a másikat. Tök jó lenne a mondjuk a Daredevil 2 évadában (már ha lesz) felbukkanna Bucky...de ez valószínűleg csak egy álom marad. :(

Tinuviel írta...

Lehet, hogy meglep a hozzászólásom, mert nem igazán aktív fandomom a Marvel (nyáron maratonozni akarok, simán lehet, hogy az lesz XD) viszont Matt régi kedvencem és Buckyt is szeretem, így muszáj volt elolvasnom és egy nagyon szép mese volt. Köszönöm.

S.B.Hawk írta...

Amikor megnyitottam a blogger-t és reflexből letekintettem a frissekre, Flasht megszégyenítő sebességgel vágódtam ide és ahhh. Csak egy szó, egy név. Bucky.Ennyi kellett, az pedig, hogy Matt is benne van, nem tartott vissza egy fél pillanatig sem (sőt). Két kedvenc karakter egy mondatban azt a rohadt... két táncot is ellejtettem közbe, hogy letudjam a felgyülemlett fangörcs és stressz keverékét (a dupla orosz után, ráadásul 8. órában egy héttel a fizika vizsga előtt). Asszem feladom a tanulást a biológia vizsgám után (mert hál' Istennek ha van nyelvvizsgád nem kell a suliban is vizsgázni angolból) ágyat rakok a könyveimből és elhelyezem rajta a gépem, csak úgy szépen szerényen és kiírom magamból minden Marvel mániámat, kezdve ezzel a két őrülttel (annyira imádom ezt a kis szösszenetet).A Clintes rész nagyon tetszett é amikor Bucky megtalálja Mattet :D Annyira aranyosak *-* Thorral egyébként szerintem simán lenyomhatnának egy szkandert vagy megnézhetné fel tudja-e emelni a Möjmöj-t! Minden esetre várom a következő Buckyt és/vagy Mattet! *q*

Mary Wolf írta...

Mégis csak lett egy kis Daredevil az okdalon, mégha csak egy crossover keretében is! És én most elképzelem, hogy Matt és Bucky együtt járnak el sörözni és együtt páholják el a rosszfiúkat és áww! Ennek a kettőnek öribarinak kell lennie, de komolyan! Azért kíváncsi lennék egy halláskárosult Clint és Matt találkozásra is, de ezt csak zárójelben merem megjegyezni :D

Raistlin írta...

NUSI, a Daredevilt szerintem előbb-utóbb össze akarják hozni a Marvel moziverzummal - elég nagyot robbant ahhoz a Netflixen, hogy üzleti érdekük legyen berakni húzónévnek. Reménykedünk. Intenzíven. Az Infinity Warban végülis van kánon szerepe.

TINU, üdítő öröm itt látni, minden jót a maratonhoz :D Cserébe gyúrnom kéne Gothamre... (olyan gyönyörű a pingivnes dizájn a blogodon, és a történetek is érdekelnének)

S.B. HAWK, juhujjj, köszönöm! (Pláne, hogy Clint miatt aggódtam, IC lett-e) Sok kitartást ezekhez a kemény hetekhez, vigasztalódjunk mind Marvel-ficekkel :D

MARY WOLF, Clint és Matt sztorival akartam kezdeni a crossoverek sorát, de az hosszabb lenne (és illene előtte végignéznem a sorozatot, meg szügyig merülni a kánonba, meg) ez a szösszenet meg jött, látott és győzött, még pont volt rá időm - mert Buckynak kell egy barát. :3

Alternatív_Révész írta...

Rendben.
Vannak nagyon édes, aranyos dolgok a Földön.
Vannak nagyon sírnivaló dolgok a Földön.
Vannak nagyon kemény dolgok a Földön.
És vannak az ilyen ficek a Földön, amik az előző három dolgot vegyítik. Ezek kiöltik rád a nyelvüket, fitogtatva mennyire tökéletesek, te meg legszívesebben levernél nekik egyet, aztán addig ölelnéd őket, amíg még kapnak levegőt...

Raistlin írta...

És vannak ezek a kommentek, hogy nyüszíteni kezdesz rájuk, mert hogylehetvalakiilyenédes, megsemérdemlem - köszönöm szépen!
p.s. imádom a felhasználóneved

Viktória Kudron írta...

Odavagyok Bucky sajátságos nyelvtanáért! ♥ Egyszerű és mégis, magával ragadó, valahogy hihetően mutatja be, mivé/kivé lett. És valahogy fájtam attól, hogy mennyire kell neki egy barát.
Aztán jött Matt!! :D (És valahogy megszólalt bennem Genie az Aladdinból, hogy ilyen havert sosem látsz! Szörnyű.)
"Szerintem van egy eseted, barátilag." És előttem van a kis Steve, mert mostanában Marvel estéket tartok és... ez tényleg már zsánere Buckynak. :3

Csapongásom végére pedig, csúnyán pillantgatok feléd, mert eszembe juttattad, hogy a Daredevilt is néznem kellene (még több időt és jó netet, valaki!), de így is imádat van.

Raistlin írta...

Igyekszem pofátlanul kihasználni a Bucky-sajátságos-nyelvtana headcanonom, amíg ki nem jön az AmcsiKapcsi 3, és végig nem szövegeli nekem hibátlan angollal az egészet :DD Nagyon-nagyon örülök, hogy tetszett, és hess Daredevilt nézni o3o

Viktória Kudron írta...

Támogatom igyekvésed! :D Úgyis messze még a 3. rész (csendben felzokogok, függőség, mi az?). Na, de megyek én, önként és dalolva! :D

Sasha írta...

Jaj ez nagyon tetszett. :) Buckyról mindig jó olvasni. Remélem filmekben is sokat láthatom. Bár én inkább Tél Katonájaként szeretném látni és nem Amerika Kapitányként. :) Köszönöm a történetet, nagyon tetszett.

Raistlin írta...

VIKTÓRIA, ezazz :DD

SASHA, köszönöm szépet! Tippre Bucky csak az Infinity War II-ben emeli majd föl a pajzsot, az Amcsi Kapcsi 3-ban még Télkatonaként láthatjuk (és a forgatási képek alapján a hosszú hajával ;u;~~)

Amelié írta...

Húúúúúha!!! Először is, szia!
Mindent, de tényleg mindent elolvastam az oldaladon, napi szinten csekkolom, hátha van valami friss csemege, de nyomot hagyni hozzászólás formájában nem nagyon szoktam. De ez mellett nem mehetek el szó nélkül!!!! Bucky!!!! Uramatyám!!! Juuuuuuuuuuuuuuj, de kis aranyos!!!! Az ő karaktere a Tél katonájaként fogott meg (mivel nem jött be anno az első Kapitány mozi, csak átpötgettem, de miután elolvastam a velős kapcsolatelemzésed Steve, Bucky és az első film kapcsán, más szemmel néztem rá), és alig vártam, h találjak valami friss csemegét vele/velük kapcsolatban. Hát ezt a mázlit!!! Csak ámulok és bámulok... Fene nagy tehetséged van... De úgy mindenhez. A gondolataid szabadok, nem béklyózzák társadalmi elvárások, fenemód tájékozott vagy, emellett alapos, és valami varázslatosan választékosan írsz... A hobbit univerzumot is TE, és az írásmódod, írádvilágod szerettette meg velem. A nem mindennapi, de igencsak hasznős cikkeid pedig megerősítenek abban, amit magam is vallok. HÚÚÚ, de elvakaródtam attól, amit eredetileg akartam XD Szóval csak annyit még, hogy ezer hála egy ilyen tünemény Buckyért, meg hogy végre ebben a fandomban is volt újdonság :)
maradok őszinte rajongód és tisztelőd :)

Raistlin írta...

AMELIÉ, irulok és pirlok, mármint konkrétan, és olyan bambán vigyorgok a monitorra, hogy örülök, hogy nem lát senki sem. Nagyon-nagyon szépen köszönöm a lelkes és drága kommentet, és noigen, az AmcsiKapcsi 1 nem épp a... Marvel-univerzum legjobban sikerült filmje. Khm. A mai napig tekerek át jeleneteket.

margaery. írta...

aww, Bucky nekem is hiányzott:) ez a barátsága Mattel pedig a legaranyosabb dolog ^^ (kiszedi a kukából awww) és főleg jól jött mert olvastam hogy elkezdték forgatni a Civil War-t, juhú:D abban a filmben már most elkezdtem bízni:) (mondjuk elvileg valami temetési jelenetet is már elkezdtek felvenni, kevésbé juhú)
a ficre visszatérve: a Natasha/hó metaforát imádom, az a bekezdés a kedvenc részem, gyönyörű lett:) és az elkövetkezendő ficekben több szerepet kérek Clint kutyájának:D

Raistlin írta...

Clint kutyája a kedvenc szuperhősöm
És köszönöm szépen ;u; A temetési jelenet tuti nem Steve-é és nem Buckyé, sőt, még az sem biztos, hogy főbb szereplőé, vagy, hogy egyáltalán temetés, és nem a múltkori filmben látott temetőbe térnek-e csak vissza Fury "sírjához."

jederanalexa írta...

Most egyszerre sírok és nevetek. Gyönyörú volt!

Raistlin írta...

Köszönöm szépen~~!

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS