a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2015. április 6.

thistle&weeds7. fejezet
Mindennek ára van, 
és/vagy a sors ritka szemét

Amikor Bilbo megébredt, tündöklő fényben égett Rivendell egésze. Maga volt a rekamién, és a szomszéd szobából csobogó hangot hallott: Thorin zuhanyzott. Nyűgösen nyújtózkodott. Reggeli zsivaj: a madarak dala és a lombok zsongása, valahol messze a vízesés robajló lármája, és a szagok az őszé, a nyirkos földé és a ropogó leveleké.
A selyempizsama felgyűrődött a derekán, élvezte, ahogy cirógatja a korai napsugár, a bőrét bizsergetve. A hasára hengeredett, és mélyen belélegezte Thorin illatát, ami ott maradt a párnán, ami hűs volt, mint a kövek, és friss, mint a borsmenta, a szantálfa és a kakukkfű, és talán érzett egy sejtésnyi fahéjat és tölgyfazuzmót, amit a törpék kölnikészítéshez használnak; és akkor ébredt rá, hogy mit csinál. Lesunyta a fülét zavarában, és mozdulatlan maradt, ahogy kiengedte a lopott levegőt az orrán át, riadtan szusszantva.
Kinyílt a fürdő ajtaja. A hangok alapján Thorin egy pillanatra megtorpant, de aztán kásásan azt mondta:
- Jó reggelt.
Bilbo már csak az illendőség kedvéért is felé lesett. Thorin pusztán egy trikót és egy alsógatyát viselt, puha haja vége nedves, és vízcseppek rebbentek, ahogy átdobta széles vállán a tincseket.
Sok tudatlan nemzethez hasonlóan a lábszőrzetét bokától combig beosztva viselte a lábfej helyett. Bilbo megemelte a maga pamacsos tappancsát, és azzal integetett. Thorin felé közeledett:
- Hogy van a kezed?
Volt valami a járásában, mint a törpék járásában általában: mintha a föld vonzástere hívná le és egyre lentebb, gyomorból mozdult és derékból, nehéz léptekkel, de a tartása délceg volt, mint egy uralkodóé. Leguggolt Bilbo elé, és gyengéden a kezébe vette a kezét.
- Tudtál végül aludni? - érkezett a következő kérdés, és Bilbo valahogy kiszuszakolta magából, hogy:
- Ehe.
Ami fontosabb volt: Thorin egy teljes éjszakát átaludt mellette. Békésebbnek tűnt, kipihentebbnek, bár nem kevésbé gondterheltnek. Bilbo a vonásait fürkészte, a fáradalom szokott árnyait keresve, és alig vette észre, amikor Thorin előre hajolt, és a sérült karra csókolt:
- Rendben leszel.
Jobbulj-meg csók volt, de Thorin utána nem húzta el a kezét, és mélyen a hobbit szemébe nézett.
Ott voltak mindketten egy megosztott reggelen, hálóöltözetben, a pergő őszi fényekben, és Bilbo fejében egyre ez ment: “Nem bújsz ide? Nem bújsz vissza egy kicsit mellém?” - de nem mondta ki. Thorin ölébe akart gömbölyödni, mint az éjjel, csak pár percig, megint, de Thorin talpra állt, és megjegyezte:
- Negyed órán belül indulunk.
Bilbo megpróbált összekászálódni. A bőröndjéhez araszolt ásítozva, átválogatta a holmiit, aztán beköltözött a fürdőszobába.
Arcot és fogat mosott, dezodort és kölnit tett fel, majd metodikusan levetkőzött, és bámulta magát a tükörben. Csücsörítve befeszített, aztán egy tünde könnyed pózát vette fel, és lefojtva nevetett. Oldalra állt, szemrevételezte puha és gömbölyű hasát: halovány csíkok jelezték a büszke eseményt, amikor majdhogynem együltő helyében öt kilót vett fel (ez egy hosszú történet); kerek volt a válla és kissé piros, csúnyán megkapta a nap heve kertészkedés közben nemrégiben, a bőre még mindig hámlott ott. A pőre Bilbo a tükörben ismerősnek tűnt és valóságosnak.
Ez volt az egyetlen test, amit ismert.
Lebámult magára.
- Jó ez így - döntött, aztán a tekintetét kereste a tükörben. A hajába markolt, és hagyta, hogy a bongyori tincsek leperegjenek. - Ő marad ki… - dünnyögte.

Thorin nem maradt ki.

Ami azt illeti, alig mondta ezt ki, a törpe betorpant, és egy futó, fölösleges “hello” után nekiállt a cuccait egy bőr neszesszerbe rámolni.
Bilbo meg ott állt egy szál semmiben.
Thorin egy határozott és elégedett mozdulattal becipzárazta a neszesszert, dolgavégezetten, átmenetileg félretette, és a tükör köré fonódó fapolcról felvette a különös ékszereket, amiket többnyire a hajában viselt.
Nekiállt ráérősen befonni őket. A bajusza alatt dúdolt közben.
Bilbo lassan, nagyon lassan felé nézett a tükörben, az állát megemelve. Thorin megjutalmazta egy futó mosollyal, aztán végigmérte, és a mosolya elismerő lett, ha nem egyenesen büszke.
Bilbo bátortalan kis vigyorral bámulta, és megjegyezte:
- Hehe.
Emlékeztette magát, hogy a törpék meztelenséghez való hozzáállása egészen más, mint amit megszokott a Megyében. A barlangfürdők és szaunák meghitt, közös pucérsága mellett ott volt az, hány törpe férfi és nő mászkált félmeztelenül nyáron a hőségre hivatkozva a városokban, és micsoda patáliát csaptak, amikor a közösségi oldalak blokkolták azon fotókat, melyeken nem viseltek nos, semmit sem, strandolva vagy az otthon kényelmében. Természetesnek vették a testiséget: olyasvalaminek, amiben nincs semmi szégyen.
Bilbo lehajolt, és fölvette a földről az alsónadrágot. Ha a fenekét kissé ingatta közben, akkor minden joga megvolt rá; és joga volt a pimasz kis vigyorhoz, ahogy kiegyenesedve magán érezte a törpe tekintetét. A bíbor nadrágba szó szerint belepattant, ahogy szokott, és még közvetített is hozzá:
- Hopp.
Thorin felcsuklott. (A hang, amit kiadott, ahhoz volt hasonlatos.) Bilbo előre hajolt, és begombolta a nadrágszárat, aztán az inge következett: gombról-gombra, ráérősen.
Thorin elkészült a fő fonatokkal a füle mellett, és a másik kettővel hátul, de hogy, hogy nem, elkezdett történni egy ötödik.
A krémszín ingre apró makkok voltak hímezve. Bilbo egy puha, barna pulóvert választott hozzá, amiben egészen eltévedt.
- Segítség? - kockáztatta meg a megtévesztő kasmír-rétegek alól. Thorin készségesen a pulóver szegélyére markolt, és lejjebb húzta rajta, amíg Bilbo buksija elő nem bukkant alóla.
Thorin feketében volt, a gallérját arany tölgygally ékítette, és elnézte, ahogy Bilbo előszenvedi mindkét karját. A tekintete egészen ellágyult, és kérés nélkül segített neki felhajtani a mandzsettát. A hüvelykujját végighúzta az ép alkarján, és úgy festett, mint aki kérdezni akar valamit.
- Mi az? - noszogatta Bilbo; a hangja a reggeltől volt rekedt.
Thorin megrázta a fejét, és hátrébb lépett.
- Mennünk kell - döntötte el, és nekiindult. Bilbo utána szólt:
- Mi lesz a reggelivel?
Ezzel a nyomába eredt.
- Tudnod kell - leckéztette -, hogy ugyancsak sajátságos a hobbitok emésztése: jóformán felszívunk mindent, és nagyon hamar történik mindez, tehát átlag három óránként ennünk kell, méghozzá bőségesen, ha el akarjuk kerülni a rosszullétet.
- Gondoskodom róla - közölte Thorin, ahogy a neszesszert belehajította egy fémkofferbe. Bilbo csípőre dobta a kezét; a számonkérése nem volt valódi, valami szédült incselkedés élt benne, az a kuncogó, parázs izgalom, amit rég nem érzett.
- Egy tapodtat sem, amíg nem ettem - közölte kereken, és az ajka felgörbült Thorin felhős tekintetére. A törpe elé lépett, kofferrel a kezében, lehajolt, és megcsókolta, a száját a szájának szorítva gyorsan.
- Induljunk? - kérte, és mielőtt Bilbo bármit mondhatott volna, becélozta a bejáratot.
A hobbit ott maradt a szoba közepén, tátogva és hápogva, a kezét fönntartva egy oktondi gesztusban.
Lemaradt volna arról a részről, amikor randevúzni kezdtek? Vagy Thorin pontosan azért tette, hogy kizökkentse?
Hamar összeszedte magát, és csökönyösre csücsörített ajkakkal megragadta a bőröndje szárát, aztán ratatatam, ratatatam, Thorin után eredt: a kerekek kedvesen dübörögtek. A törpekirály  telefonált, és Bilbónak nem adódott alkalma kérdőre vonni akkor sem, amikor befejezte a párbeszédet, mert összefutottak Arwen Undomiellel.
Arwen tudós volt; a gyengébbek kedvéért levendula laborköpenyt viselt, ami összeillett alatta a menta ruhácskával, és egy töltőtoll volt a kontyában, no meg két kézzel markolt egy csíptetős mappára. Ezen felül osztozott Kili tornacipők iránti rajongásában.
- Nos? - esett neki Thorin, ahogy a lány udvariasan fejet hajtott előtte. - Mi hír a sárkánnyal?
Arwen révedő tekintete Bilbóra esett, akinek az orcája kitartóan lángban égett.
- Kövessetek - mondta lágyan. - Látnotok kell.
Bilbo Thorinra vetett egy aggódó tekintetet, de a törpe csak keményen összezárta az állkapcsát, és Arwen után sietett.
A tünde egy rögtönzött laborba vezette őket, ringó léptekkel. Bilbo szíve fájdalmasan lüktetett. Amint megérkeztek, egy zavart pincér várta őket a szobaszervízzel; Thorin bizonyára küldött érte egy üzenetet. Fatálcát tartott, mézes fügével és fürtös gyümölcsökkel, kerek, kacagó körtékkel és puha barackkal. Thorin sietve szemrevette a kínálatot, aztán a teljes tálcát átvette, és Bilbo kezébe tette, aki azt nyekegte, a súlya alatt görnyedve:
- Köszönöm szépen.
Thorin rámosolygott, és akkor egy pillanatra megint csak kettesben voltak a szobában. A törpe homloka hamar beborult aztán, és Arwent sürgette. Bilbo körbelesett, keresett a tálcának egy sima felületet, rátette, és választott egy húsos mangót. Épp az ajkához emelte, de nem harapott bele: Arwen leütötte az utolsó billentyűzetet, és ezüstös hologram rajzolódott a levegőbe.  
- Az egy bolygó? - bukott ki belőle. Arwen türelmesen ránézett.
- Ez a sárkány fészke - mondta; lassan beszélt és selymesen, megfontolva a szavakat, mintha megálmodná őket; Thorinon látszott, hogy Tauriel hadarását akarná inkább. - Űrszemetet gyűjtött össze, és a lakhelyévé gyűrte: innen tudjuk, hogy itt fog maradni a közelben.
A hologram groteszk holdként lebegett. Arwen kifejezéstelen arccal figyelte.
- Ha vártok még két hetet - emlékeztette őket -, a népem örömmel a segítségetekre lesz.
- Nála van az Arkenkő. A birodalmam összeomlik nélküle. Nem várhatok két hetet.
- Megértettem, Tölgypajzsos Thorin. - Arwen ismét fejet hajtott előtte, és Thorin ezúttal viszonozta a gesztust: a sarkát katonásan összevágta, aztán dobbantott a talpával. Arwen átadta neki a mappát:
- Mutasd ezt be Thranduil tudósainak, ők értik majd a jeleket. Világunk és minden világ jó szerencséjét kívánom teneked.
Thorin tétován tartotta a mappát, és kerülte a tünde tekintetét, ahogy azt dörmögte:
- A Lady Galadriel esetleg…
- Bár itt lenne; de most csillagok között jár, el nem érheted. Hidd el, Thranduil kitárja majd palotáját előtted, és számíthatsz nagylelkűségére.
- No persze - horkantott Thorin -, és aztán századokon át hánytorgatja majd fel nekem és a népemnek!
Arwen haloványan elmosolyodott, a fejét félreszegve.
- Mondd, hogy atyám áldásával érkezel.
Thorin arckifejezését látva Bilbo felkuncogott, amit aztán diszkréten köhécselésnek tettetett.


Visszafelé mentükben elhaladtak Bilbo régi szobája mellett: a készenléti rendőrség körbevette, és kordonokkal zárták le. Bilbo Gandalfot kereste a tekintetével. Elrondot észrevette, ahogy a telefonján vitatkozik valakivel; az este folyamán évtizedeket öregedett. Thorin finoman a hátára simította a tenyerét, és elvezette onnan. Bilbo átlesett a válla felett, és azt kérdezte:
- Megoldják szerinted?
- Ne legyen nehéz miatta a szíved. - Kis csend után hozzátette: - Mordor katonai diktatúra. Aligha ússzuk meg tárgyalással.
A lépcsőn tünde katonák siettek fel, gombsoros, zöld egyenzubbonyban, a fejükben tányérsápka. Bilbo gyomra süllyedni kezdett.
- Gandalf hátha tervez valamit.
Thorin felszusszant.
- Gandalf mindig tervez valamit.  
Bilbo bólintott. Ahogy elmentek a sorfal mellett, a keze Thorin kezét kereste, hogy el ne sodorja a tömeg. A törpe rámarkolt a tenyerére, és biztonságba vezette.


    Kiértek a szédítő napfényre, és Bilbo mohó levegőt vett. Bármilyen örömmel üdvözölte is Rivendellt, most csak az volt a fejében: el innen, el. Leszegett fejjel baktatott Thorin mellett a járdán, aki összefűzte az ujjaikat. Bilbo apró keze egészen elveszett a tenyerében.
- Szóóóval - kezdte a hobbit; ratatatam, ratatatam, a bőröndje kacsázva bukdácsolt utána a macskaköveken. - Mi ketten...?
- Igen...?
- Igen.
És ebben megegyeztek.


    A fiúk a parkolóban várták őket, a furgon közvetlen vonzáskörzetében. Fili intenzíven nemlétet színlelt, Kili pedig a motorháztetőre huppanva édelgett Tauriellel. Bilbo megdöbbenve fedezte fel, hogy még mindig nem fogták be egy percre sem. Kili a vállait felhúzva magyarázott valamit éppen, fejhangon csiripelve, az előtte álló tündelány meg göcögve nevetett, aztán kontrázott rá:
- Ezt ne mondd a sellőknek. - Thorint ekkor vette észre, és alig észrevehetően megrezzent. A férfi egy biccentéssel üdvözölte, aztán kinyitotta a kocsit a távkapcsolóval, ami boldogan felpittyent. Kili sóhajtott, és a lány kezét a kezébe vette.
- Írsz majd nekem?
- Naná.
- Mármint szerenádokat.
- ...Menj már.
- Írsz majd nekem szerenádokat?
Tauriel felnevetett, és közelebb hajolt hozzá.
- Három felvonásos operákat - suttogta, és Bilbo nekiállt illedelmesen lefoglalni magát a bőröndjével. Thorin elvette tőle, és a csomagtérbe hoppantotta.
- Mit szólnál - pusmogott Kili -, ha azt mondanám, hogy történetesen bírom az operákat?
- Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy történetesen bírlak téged?
Thorin kilesett a furgon mögül, és ahogy felmérte a terepet, úgy döntött, hogy a vezetőülést diszkréten hátulról közelíti meg. Jól határozott: Tauriel Kili hajába markolt, és közel vonta egy mély csókra.
Bilbo a talajt bámulta. Fili a mobilját.
- A viszontlátásig - mondta a lány, és Kili megismételte, hebegve:
- A viszontlátásig.
Tauriel ellökte magát a motorháztetőtől, és integetett.    Fél óra telt el, mire Kili meg tudott szólalni legközelebb. Visszafelé mentek, a csalfa úton, és Bilbo két marokkal a reggelijét költötte.
- Megcsókolt - közölte Kili az egybegyűltekkel. Bilbo felhorkant. “Ez egy ilyen nap,” gondolta.
A hegygerincen köd gördült le, és megülte a láthatárt. A furgon fényszórója sávokban sárgára festette, és hömpölygő tömegében léha árnyak villantak néha: szarvasok szökkentek előre az erdőben, versenyre kelve az úttal és az autóval.
Zene ment, a törpe-féle dubstep, ahol a basszus mélyre zuhant és még mélyebbre, és dallamnak elektromossá torzult csatakiáltások rezegtek. Az ütem együtt percegett a kilométerekkel, és Bilbo két falat között udvariasan megjegyezte:
- Örülök nektek.
Kili tompán elmosolyodott a visszapillantótükörben, és lejjebb csúszott ültében.
- Jéééj - dalolta elégedetten.
- Mi a neve? - kérdezte Thorin.
- Tauriel.
Thorin ezt alaposan átgondolta, aztán beleegyezőleg biccentett. Fili vállon öklözte az öccsét, és arra kérte:
- Ne szúrd el. Jó fej.
- Nem szúrom el.
Fili szkeptikusan végigmérte, a telefonjával a kezében.
- Lefeküdtetek?
- Nem.
- Jó. Akkor nem szúrtad el.
- Nem volt semmi. Mármint különös ezt mondani, hogy “nem volt semmi,” mert… - Elakadt. - Fent voltunk hajnalig. Hajnal ötig. Már fájt a torkom. Az erkélyen voltunk, ketten egy üveg borra, ami aztán elfogyott, és néztük a csillagokat. Egy ponton a halálról volt szó. Ő nem tud meghalni. Beszéltünk a baglyokról is.
Egy kicsit csönd volt, csak a zene szólt és zúgott az út.
- Szóval, hogy van ilyen - folytatta Kili. - Ilyen volt Fiffivel? Hogy első látásra.
- Online ismerkedtünk meg - emlékeztette Fili, a mutatóujját feltartva. Kili fintorgott.
- Jó, de na; tudod, hogy hogy gondolom.
- Hát no; szerintem igazából lassan alakult, de visszagondolva azt mondom, hogy azért… Tehát, rögvest megnevettetett. Aztán igen, jött, hogy már csak miatta vagyok a platformon, és órákig bolyongok a térképen… - Felocsúdott. Kihúzta magát kissé, és közvetített Bilbónak: - Azt még nem is mondtam, hogy ez egy afféle számítógépes szerepjáték volt, Bifur báék csinálták, de nagyon jó.
- Nagggyon addiktív - tette hozzá Kili, és Thorin közbeszólt:
- Stratégiai, jót tesz nektek.
- Tehát vagy a karaktereddel - mondta Fili -, és döntéseket kell hozni, meg harcolni, és ilyen harmadkori környezetben van, és én voltam egy dúnadánnal, ő meg… Egy…
- Gyerünk - nógatta Kili gúnyosan. - Ez a legjobb része a történetnek.
- Egy enttel…
- Égben köttetett szerelem.
- Fogd be. Közben chatelni kell, és fölfedeztük, hogy nagyon jól kijövünk, tehát bátyusi jótanácsaimhoz visszatérve, Kiki, bár ki sem érdemled: igen, érezni, azt hiszem, itt bent. - Ezzel a mellkasára vert. - De van az a pont, hogy agyban is kapcsolsz.
- Pont ettől félek - mondta Kili, és helyezkedett. - Engem az ösztöneim vezetnek.
- Nohiszen - dünnyögte Thorin, de az unokaöccse lelkesedését nem törte le:
- De igen, és ezt azért át kéne gondolni, nem? Mert ez valahogy… - Maga elé meredt. - Csillagok közt jár, messze távol tőlem. Holdkövet adnék neki, és csillagfényű ékszereket.
- Írj neki egy sms-t - javasolta a testvére.
- Akkor nem tűnök kétségbeesettnek?
- Kétségbeesett vagy.
- Igaz ami igaz.
Kili előre hajolt, és kihúzta a mobilját a tornacsukája szárából. Bilbo nem szólalt meg, csak arra gondolt, “gyerekek,” és jól eső nosztalgia töltötte el; Pippin és Merry jutott eszébe, a pici rokonai, messze távol, a Megyében, egy másik életben.
- Neked megvan még a karaktered, Thorin? - érdeklődött Fili, és a törpe gondolkozóba esett.
- Szerintem igen, de már rég adódott alkalmam játszani vele.
- Azt csinálta - magyarázta Fili Bilbónak -, hogy előbb felépített egy teljes várost, aztán birodalommá bővítette. Kereskedett, és fegyverkezésbe kezdett. Befolyásos szövetségeseket szerzett. És aztán hadba ment.
- Mert így kell - mondta Thorin.
- Dáin bácsi is a csetepatéval kezdte! Az benne a lényeg!
- Minden csatámat megnyertem. A hadvezérem kilencvenes. - A visszapillantótükörbe nézett. - Mindig tőlem kérsz kölcsön pénzt. Nagyobb gondot kéne fordítanod a bányászatra és a mezőgazdaságra. A hátországok nyerik a háborúkat.
- Talán nekem is regisztrálnom kéne… - merengett Bilbo, és Thorin lelkesen rávágta:
- Gyere!
Összenéztek. Bilbo szája friss cipóval volt tele. Az asztali modorát az út során fokozatosan elvesztette. Nagyot nyelt.
- Még nem írt vissza - újságolta Kili. - Lehet, hogy nem szeret.
- De igen… - mondta Bilbo, aztán, feleszmélve: - Van még időtök, majd eldöntitek.


Leszállt a sűrű este, és, mivel léteznek csodák és apró kegyelmek, Thorin még le is parkolt egy félreeső búzamező szélére.
- Nem vágyom különösebben Bakacsinerdőbe - magyarázta, ahogy a motort leállította. - A legjobb formámban kell lennem, amikor szembenézek Őfelsége a Gerinctelennel.
- Bakacsinerdőbe megyünk? - ugrott meg Kili ültében. - Írjak neki, vagy lepjem meg?
Thorin horkantott:
- Mióta és miért van bármi közöd ahhoz a helyhez?
- Tauriel odavalósi.  
- A barátnőd bakacsinerdei?
- Igen, Rivendellben tanul, de jön haza.
Thorin nem mondott semmit. Kili sóhajtott, és kioldotta a biztonsági övet közben.
- Most mi a baj?
- Nem mondok semmit.
- Nagyon hangsúlyosan van az, hogy semmit sem mondasz.
- Normálisnak tűnt - erőltette ki magából Thorin. - Magasnak is.
- Megint kezded!
- Van egy délceg torony Vasudvardban, felőlem azzal is randevúzhatsz.
Kili hozzávágta a hátizsákját. Thorin röptében elkapta.
- Undok vagy!
- Vannak sokan - szólt közbe Bilbo -, akik a daliás termetet részesítik előnyben. Én sem bánom, ha a partnerem magasabb úgy másfél-két fejjel. - Vetett Thorinra egy jelentőségteljes tekintetet. Farkasszemet néztek, aztán Thorin engedékenyen megjegyezte:
- Szerintem lepd meg. Örülni fog neked. - De azért hozzátette: - Ha ugyan észrevesz.


Bilbo volt az első a vizesblokkban, aztán a testvérek következtek. Szegény Kili alig került elő egy törülközőturbánnal és az állandósult együtteses trikójával, amikor Fili karon ragadta.
- Hé Kiki, fogd a függőágyat, aludjunk a szabad ég alatt!
- Mi? Ne csináld már, hideg van hozzá!
- Vegyél pulóvert - mondta Fili halkan, és jelentőségteljesen oldalra biccentett. Bilbo a hálózsákjába gömbölyödve és egy könyvbe temetkezve várta a lámpaoltást, Thorin pedig a fogmosófelszerelését készítette össze. Kili követte a testvére tekintetét, és nekivirulva megjegyezte:
- Ti is jöttök? Tök jó lesz!
- Nem - vágta rá Fili élesen -, menjünk ketten. Nézheted közben a csillagokat, és gondolhatsz Taurielre. Majd gyújtunk tábortüzet.
- Illegális - mondta Thorin. Fili vágott rá egy neked-teszek-szívességet fejet, és Bilbónak lassan minden leesett.
- Igazán nem ke… - kezdte, de ahogy Fili ránézett, némileg mániákus szemekkel, azzal fejezte be: - ...kedvez az idő a tábortüzeknek: csípős és langyos az este, a pokrócokkal és kellő mennyiségű pulóverrel remekül meglesztek.
- Mondom neked! - Fili hátbaveregette Kilit, és intett: - Na, gyere, kövess.
Bilbo azt tátogta a fiú felé, hogy “köszönöm szépen,” Fili meg, hogy “szóra sem érdemes,” Kili meg, hogy “nem tudok szájról olvasni, mi történik?
Thorin elvonult fogat mosni.
Mire visszaért, az unokaöccsei ott függtek a látóhatár szélén, két kopasz nyír között. Thorin kibámult az ablakon utánuk, és megjegyezte:
- Remélem, nem esik majd az este.
Bilbo kicipzárazta a hálózsákját, és azt mondta:
- Bújj ide.  
Thorin az elemlámpát feltartva sétált hozzá, és előre kellett görnyednie, hogy a fejét ne verje be. A lámpa fénye ide-oda ingott a csomagtérben, és a hálózsák zizegett, ahogy Thorin megpróbálta beleszuszakolni magát. Végül jobb híján takaróvá hajtogatták, és meghúzódtak alatta: Thorin a fejükre vonta, mint egy rögtönzött sátrat.
Bilbo eléggé elgémberedett az egész napos ücsörgésben, és közel kucorodott a törpéhez a hirtelen felszikrázó sötétségben. Az árnyak nem érhették el, amíg Thorin ott tartotta az ölelésében, de amint lehunyta a szemét, a fejében táncolni kezdtek, fekete lángokként vonaglottak, és a Gyűrű idegen szavakat sziszegett. Bilbo megremegett, és Thorin közelebb vonta, az állát a feje búbjának támasztva, a derekát karolva.
- Te szokták félni? - kérdezte Bilbo rekedten. Hümmögött a törpe, beleegyezően.
- Nagyon is. Te egy bátor Bilbo Baggins vagy.
- Nem igaz.
- A Bilbo Baggins-ek közül a legbátrabb.
Thorin csak tréfálkozott, a maga száraz modorában, és Bilbo figyelmeztető jelleggel combcsonton is rúgta (azt érte fel, ahogy feküdtek) de aztán lassacskán rádöbbent, hogy a férfinak igaza van. Mikor fogott volna akár még a kamasz Bilbo is fegyvert a fehér orkhoz? Melyik múltbéli önmaga hagyott volna hátra egy gyűrűt, ami láthatatlanná teszi, és ígéreteket suttog neki? Ki vállalta volna el, hogy egy sárkánnyal néz szembe, és az idegen űrbe megy? És persze: melyiküknek lett volna mersze a törpék királyát akarni magának?
- Csókolj meg megint - kérte, olyan merészséggel, amit nem is sejtett, hogy érezhet, és olyan természetességgel, amit nem tartott lehetségesnek; és Thorin engedelmeskedett.
Szárazak voltak az ajkai és szelídek, a szakálla Bilbo bőrét karcolta közben. A csók más volt nagyon, mint a reggeli, mélyebb és éhesebb, és Bilbo megnyitotta neki az ajkait. Mintegy kísérletképpen a férfi fölé hengeredett: a hálózsákból lett takaró megint zizegett, és Thorin felnyögött, torokmélyen. Bilbo elhajolt, és lenézett rá, megpróbálta kifürkészni a vonásait a sötétben.
- Nem nagyon csináltam ilyet - közölte. Thorin lehúzta magához, a pizsama elejére markolva, és aztán a tenyere lejjebb csúszott, óvatosan, Bilbo derekára, ahogy följebb vonta, majd a combjaira, ahogy finoman szétnyitotta őket, hogy Bilbo fölötte térdeljen egészen. A kezeit ott tartotta, és úgy csókolta. A javított póz jóval kényelmesebb volt. Bilbo megtámaszkodott Thorin feje mellett, és lehajolt egy újabb kóstolgató, lomha csókra. Élvezte, hogyan dörzsöli és égeti a bőrét a férfi borostája, milyen az ajka íze, és hogyan feszülnek meg alatta az izmai, hullámzó ütemben. Bilbo egyre hevesebben szuszogott, és lassan a csípőjét is mozgatni kezdte.
- Kívánlak - mondta Thorin mélyen.
- Szerintem nem állok még készen.
- Rendben.
- Maradhatunk ennél?
- Persze.
- Te fölém…?
Thorin átfordította magukat, vigyázva csak, a kezét Bilbo derekán tartva. Végigfektette a matracon. Robosztus mellkasa fölé borult, és a haja puhán előre esett, ahogy újabb csókért hajolt. Bilbo úgy döntött, hogy ez a felállás eddig a kedvence, és átkarolta Thorin torzóját a térdeivel.
- Gyönyörű vagy - suttogta neki a férfi, hegyes kis fülét kényeztetve. - Jó szívű, és vakmerő.
- Majd szeretnék egyszer szeretkezni veled - sietett Bilbo tisztázni az esetleges félreértéseket -, csak nem most. Nem ma este.
Érezni vélte Thorin fogait a fülén.
- Csak egyszer? - vigyorgott a törpe.
- Sem. Ne legyél szemtelen.
- Nem várok el tőled semmit sem - mondta Thorin. - Örömmel fogadok mindent, amit megadsz nekem: a társaságodat, az idődet, bármit, amit megkaphatok tetőled. Rendkívüli teremtmény vagy.
- De azért - kockáztatta meg Bilbo -, láttál már hobbitokat?
- Ami azt illeti, háltam is eggyel ifjabb koromban.
- Oh? Oh. Hmm. És, nos, milyen volt?
- Önmagadért vagy különleges - tisztázta Thorin. - Tagadhatatlanul elragadónak tartom a fajtád vonásait; de nem vetnélek össze velük, már csak azért sem, mert a fiatalurat alig ismertem, és minden hobbit közül, akivel valaha beszédbe elegyedtem, humorod egyedül neked volt.
- Hááh - kacagott Bilbo győztesen, aztán a törpére tekintett. - Megállj csak, az nálad szempont?
Amennyire ki tudta venni, a törpe felvonta a szemöldökét.
- Könnyen meglehet.
Bilbo a mellkasára bökött.
- Te adod itt a komor, kötelességtudó uralkodót - vádolta -, de titokban egy szarkasztikus kis pimasz vagy! Hah! Bármibe lefogadom, hogy titkon ott kuncorogsz magadban!
- El ne áruld senkinek legféltettebb titkomat - mondta Thorin, rezzenéstelen arccal, és Bilbo lehessegette:
- El veled. Na hiszen! Mibe keveredtem?
Thorin hozzábújt, és Bilbo rögvest átölelte, a fejét a mellkasába temetve.
- Rettenetes vagy - közölte vele. - Gyere közelebb.


    Opálos virradat kelt fel, megviselt fényekkel, Thorin pedig, persze, kora hajnalra riadót rendelt el. Bilbo felvette a kedvenc kék pulóverét a pizsamája fölé, és a hordozható tábori égőn lefőzött két adag instant kávét hálája jeléül, amíg Thorin tusolt. Nagy gonddal, hogy a fémbögrék túl ne csorduljanak, a fiúk felé lopakodott. A búza vállig felért neki, ami kellemetlenül érintette, de az aranyló kavargás mégis lenyűgözte. A nyírfák enyhén ingtak a szélben, és a függőágyak lágyan lengtek.
- Jó reggelt - köszönt Bilbo, és az alsó ágyról kinyúlt egy karkötős kéz:
- Kávééé - hörögte Kili, aztán belerúgott a fölötte lévő ágyba: - Gyere Fee, indulás van.
A csíkos vászon végighullámzott, mintha semmilyen súly nem húzná le. Bilbo lábujjhegyre állt, de még így sem látott beléje.
- Mi a fene - dünnyögte Kili, és ásítva felült. A függőágy vészesen kilengett, ahogy hunyorogva körbekémlelt. - Elment vécére?
Csak a szél neszezett. Ahogy körbenéztek, búzamezők zúgtak a végtelenbe.
- Fee? - emelte fel a hangját Kili. - Indulunk, Fili! - Bilbo kezébe nyomta a bögrét: - Fogd meg, légyszi.
A kávé még túl forró volt, és égette Bilbo kezét. Fújt egy nagyot, és a bögre fülére markolt, amíg Kili az egyik ágba kapaszkodott, és felhúzta magát, hogy belelessen a fölső függőágyba.
Aztán az arca lesápadt.
Bilbo ott állt pizsamanadrágban, és a túl forró bögrére markolt, ahogy Kili holtra váltan lekecmergett a nyírfáról. A keze forgácsos volt.
- Elrabolták - mondta üresen. - Azog elvitte.
És Bilbo nevetett, mert elsőre nem hitte el, de aztán ordítani kezdett:
- THORIN!
- Ott van - mondta Kili -, ott van a-az egyik ujja. L-levágta. Ezt csinálja.
- Thorin! - kiáltott megint Bilbo; most már észrevette: a csíkos vászon egy ponton bevérzett.
Visszarohantak a furgonhoz. Thorin trikóban és nadrágban jött le a vizesblokkos emeletről, a mobiljára markolva. A haja csurom víz volt.
- Fili - mondta.
- Tudjuk - bólintott Bilbo sietve. - Mit kér érte? Váltságdíjat? Mennyink van?
- Életet az életért cserébe - mondta Kili, és a falba öklözött, tiszta erőből. - Rohadjon meg! - üvöltötte.
 - Hívnunk kell a rendőrséget - mondta Bilbo, Thorin meg azt:
- Indulnunk kell. Megadta a helyet.
- Csapda - vágta rá Bilbo. Kili horkantott. A hangja elcsuklott.
- Naná, hogy az. De a bátyám ott van. 
komment: IGEN // nem

24 megjegyzés:

Dorina írta...

Istenem, de vártam már. Kicsi szívem repdes örömében. Hú, mit mondjak, ez valami iszonyat jó fejezet lett.Ráadásul jó hosszú. Imádtam Thorin és Bilbo viselkedését, nagyon cukik, aztán meg a végén Azog, nem semmi amit csinált, ha senki nem vette észre. Nagyon jól írsz, nagyon bele éltem magamat. Múlt kedden tökre elvoltam szontyolodva, hogy nem jött új rész, de ez kárpótolt érte. :D

Raistlin írta...

Töredelmesen bevallom, hogy ugyanolyan hosszú, mint a többi (20 a/5-ös oldal fejezetenként), de ahogy a költő mondja, shit is going down - örülök, ha emiatt hosszabbnak tetszett ;u; Bilbóék lepacsiztak, hogy cukinak lettek tartva. A következő keddig vizionáljuk együtt Azogot, ahogy mezítláb osonkodik, és hangtalanul kiemeli Filit a függőágyból. Mentségére szóljon, feléri. És simán el tudja kábítani mindkettejüket a távolból. Thorinék meg messze parkoltak. De lopakodó!Azog a legjobb.

Moszat írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
bilbo es thorin thorin es blibo bilbo thorin thorin bilbo!!!!!!!!!!!!!
olyan gyönyörűen édesek és olyan csudajól írsz és komolyan fogok írni egy kifejtősebb kommentet is ha lesz időm. ♡

Raistlin írta...

ÖRÜLSZ A FIÚKNAK EZAZ ÖNELÉGÜLT ARCOT VÁGNAK

margaery. írta...

awww ez a fejezet most jót tett a lelkemnek így az Imitation Game után (amit ajánlok, bár a Theory of Everything-et mégjobban, az azért sokkal-sokkal szebb és nagyobb kedvenc.mondjuk igaz,hogy a Kingsman-ig még nem jutottam el sajnos)
ja, igen, vissza az olvadozásra Thorin&Bilbo fölött.:) ráadásul Tauriel&Kili fölött is. awwwww *pocsolyává folyik szét*
és
"Mindennek ára van,
és/vagy a sors ritka szemét"
említettem már,hogy imádom ezeket a kis alcímeket is?:D
de miért Filit kell? mit vétett? jajj

Raistlin írta...

[[Imitation Game-et meg fogom nézni, Theoryra meg vagyok sértve hogy reboot de nem vallja be magáról hogy reboot]]

Az OTPk köszönik a beléjük vetett bizalmat o3o

Én meg, nos. Anno az összes regényemben voltak fejezetcímek, aztán hopp, leszoktam róla. Most eszembe jutott, hogy kislánykoromban, még olyan kilenc évesen, megígértem magamban, hogy a regényeimben tök jó fejezetcímek lesznek. Most tök baszdmeg fejezetcímek vannak, de VANNAK.

#SomeoneHelpFili2k15

LadyLoss15 írta...

Nem locsolni, hanem kommentelni jöttem, de remélem, az mégjobb. :)
(Előzetes megjegyzés: KÖSZÖNET az új fejezetért, nem is reméltem, hogy jön, és de, és itt van, és itt fekszik mellettem szegény pasim, de úgy érzem, kicsit várnia kell még rám... :$
"Lesunyta a fülét zavarában, és mozdulatlan maradt, ahogy kiengedte a lopott levegőt az orrán át" mi az hogy lopott? Nem volt ráírva Thorin illatára, hogy nem lehet beszipuzni! ;)
"Sok tudatlan nemzethez hasonlóan a lábszőrzetét bokától combig beosztva viselte a lábfej helyett." oké ez nemtudom miért de NAGYON vicces. Nagyon hobbit.
Még a járását is annyira leírod és annyira törpés és annyira ahh...zseni vagy.
"holmiit" -- igen, mostantól ez hivatalosan is a védjegyed. Hobbiit, holmiit... :)
"Oldalra állt, szemrevételezte puha és gömbölyű hasát: halovány csíkok jelezték a büszke eseményt, amikor majdhogynem együltő helyében öt kilót vett fel" annyira jó lenne ha én is büszkén tudnék gondolni az ilyenekre. Vagy ha nem is lennének rajtam... -.-
"Bilbo meg ott állt egy szál semmiben." oké vinnyogok ennek lehet nem ezt kéne elérnie, de ez baromi vicces :DDD
"Természetesnek vették a testiséget: olyasvalaminek, amiben nincs semmi szégyen." ezennel a törpék nyerték nálam a fajok közti versenyt. (Eddig is sejtettem h törpe lennék ha nem ember, de már tudom)
"lehajolt, és megcsókolta, a száját a szájának szorítva gyorsan." oké ez váratlan volt én is lemaradtam arról a részről, h randizni kezdtek. Bár Bilbo esetében kínosabb ha nem tudja :D
"mintha megálmodná" a szavakat. Imádom a megfogalmazást.
"a keze Thorin kezét kereste, hogy el ne sodorja a tömeg. A törpe rámarkolt a tenyerére, és biztonságba vezette. " oké akkor ők most kb járnak. remélem. úgy veszem :)
A KEDVENC bekezdésem ez a mi ketten? - Igen? - Igen. :DD Annyira nem tudnak mit mondani annyira NEM KELL bármit is mondani. awww
"Tauriel Kili hajába markolt, és közel vonta egy mély csókra. " *nyüszög* KÖSZÖNÖM MEGTETTED KIRÁLY VAGY *.* (édes kis Kili jó lassan is dolgozza fel)
Ez a gépes játék és a stílusok egyértelmű de akkor is örülök nekik :) Bilbonak is kéne játszania. :))
"Őfelsége a Gerinctelennel." fő a jóindulat Thorin :D "- Szerintem lepd meg. Örülni fog neked. - De azért hozzátette: - Ha ugyan észrevesz." csak ismételni tudom magam, fő a jóindulat :')
Basszus Fili MEKKORA KERÍTŐ már? Most hogy Tauriel és az öccse okés, jöhet Bilbo és Thorin. IMÁDOM Filit. :) ^^
"Bilbo azt tátogta a fiú felé, hogy “köszönöm szépen,” Fili meg, hogy “szóra sem érdemes,” Kili meg, hogy “nem tudok szájról olvasni, mi történik?” " Jajj gyerekek :"D Szegény barátom asszem szeretné érteni, min röhögök ennyire, de csak legyintett.... :)
"Te szokták félni?" ELÍRÁS :) (gonosz ez a dolog, egyszerre akarom tovább olvasni és bújni az én kis alvós-ölelgetős-árnyelűzős-pasimhoz... hmmmm :) )
"- Csókolj meg megint - kérte, olyan merészséggel, amit nem is sejtett, hogy érezhet, és olyan természetességgel, amit nem tartott lehetségesnek; és Thorin engedelmeskedett. " olvasok. olvadok. ugyanaz.
"- Kívánlak - mondta Thorin mélyen.
- Szerintem nem állok még készen.
- Rendben.
- Maradhatunk ennél?
- Persze." és ezzel KOMOLY lépést tettél mindenféle fanfic-írás téren. :)
" Ami azt illeti, háltam is eggyel ifjabb koromban.
- Oh? Oh. Hmm. És, nos, milyen volt?" Bilbo ezúttal PONTOSAN azt mondta, amit én akartam. Minek írok kommentet, úgyis tudod előre, mit reagálunk... :))
ahhhh mennyire cukik *.*
MICSODA TE KOMOLYAN ÍGY FEJEZTED BE A FEJEZETET FILI AZ AZ ÉDES JÓLELKŰ FILI BAJBAN VAN és mikor lesz új rész még ki tudja.... megölsz.
De azért az új fejezet király lett. Kellett az az akció, értem én, de... na. :) Gratula ehhez is ;)
(És gratulálok a nem nagyon de mégiscsak megújult külsőhöz :) Cas hiányzik, de jogos a csere)
LL15

Raistlin írta...

Köszönöm szépen a nyuszi-látta kommentet ;u;

A regény amúgy kifejezetten érdekes Thorin szemszögéből - bár Bilbo POV van, természetesen Thorin részéről is végiggondolom az eseményeket, és ő, a maga kis praktikus, módszeres és gagyi módján eldöntötte, hogy együtt vannak: annyit hánytorgatta pro/kontrára, annyit mérlegelte az érzelmeit, hogy végül az asztalra vágott, és határozott; és rengetegszer elpróbálta a fejében, hogyan adja ezt Bilbo értésére, de aztán úgy volt vele, hogy "áh, csak tudja, mi van, majd szól, ha baja van vele." Nincs baja vele. [Belejátszik ebbe még a The One fanon: Tolkien írta, hogy a törpék életükben egyetlen-egyszer lesznek szerelmesek, és a halálukig a párjukkal maradnak. A fandomnak van egy osztott headcanonja, hogy érzik is, amikor ráakadnak erre az örök társra, úgyhogy nekem is az az elméletem, hogy Thorinban így egyszerűen helyreklikkent szépen, hogy Bilbo az, akire várt egész életében, akit neki szántak, és kvázi megkönnyebbül, hogy "ó, szóval te vagy az! szia. már féltem, hogy nem jössz soha." ]

Fili pedig az ultimate shipper. Leestek neki Thilbóék, ideje munkához látni. Azt imádom benne a legjobban, hogy ebben egyszerre van a kötelességtudata, hogy ő szeret elintézni dolgokat, meg az a kis dölyfje, hogy hát ő meg a barátnője, álomcsapat, ő ért ehhez, együtt vannak tíz éve, bízzák csak rá, ő tudja, hogy megy ez [és nem számít, hogy törpe-léptékben az tényleg kevés.]
Szóval Azog rossz törpét ejtett túszul. Mert ha szerinte lehet szórakozni egy Filivel, akkor nagyon téved. De nem ígérem, hogy fájdalommentes lesz.

nusi írta...

Okééé, ha becsukom a szemem szivárványokat és unikornisokat látok csillámpónikkal, amiken cuki kiscicák lovagolnak, azt hiszem ez most teljességgel normális reakció. nem is kell mást mondanom, és nem is tudok. Folytatom tovább az idült vigyorgást.

Névtelen írta...

:33 jájj már alig bírtam várni, úgy örülök az új fejezetnek az előzőket már vagy 30x olvastam az elmúlt 2 hétben >< annyira cukiik:3 meg az egész történet annyira cukii :D imádlak nagyon és nem tudom, hogy bírom ki jövőhétig, de ezért megéri úgyhogy *elszántarc* *legyenmárjövőkeddsóhajok*

Lilith írta...

awww meg áhhh és minden dicséret meg méltatás, ami elveszett valahol a klaviatúra meg az agyam között...
"Fili intenzíven nemlétet színlelt" nem tudom, hogy mikor, hol és miért, de nekem Fili lett a kedvencem (egy másik univerzumban lefogadnám, hogy még Azognak is találna barátnőt, mire a többiek megérkeznek, hogy megmentik)
x Lilith

Detti írta...

Készséggel bevallom, hogy lusta egy dög vagyok kritikát írni, meg gyáva nyúl is a véleménynyilvánításhoz, de egyszerűen tudatnom kellett, hogy veszettül imádom ezt a regényt. A zseniálisan karakterhű figurákkal, a modernizált környezettel, mindennel. Meg az ilyen lesből támadó mondatokkal: "Lemaradt volna arról a részről, amikor randevúzni kezdtek?" Kész, meghaltam. Szerencsétlen.
A fentit megírtam még az idézett mondatnál, mert ha a végén írok, átmegyek hivatalosba, de ezt még muszáj volt hozzá. "Bilbo megdöbbenve fedezte fel, hogy még mindig nem fogták be egy percre sem." Nem tudom, hogy csinálod, hogy az alapból is vicces mondaton csavarsz még egyet a dőlt betűvel, én meg azon kapom magam, hogy már megint hangosan vihogok.
És itt a hivatalos szekció a végéről: Bilbóék minden interakcióján külön halok meg, hol a pocsolyává olvadástól, hogy a nevetéstől. Filit meg ne bántsd. Ennél jobban legalábbis... Nagyon megkedveltem, pedig a filmekben nem váltott ki belőlem különösebb érzelmeket.
És hogy valami halovány építő jellege legyen a hozzászólásnak, Kiliből Kiki lett kétszer is.
Ajjh, legyen már kedd. Tudom, hogy most is az van, de nem baj, legyen megint.

Juhászlány írta...

Kezdek egyre biztosabb lenni benne, hogy ezt csak én nem értem, de miért poén, hogy Fili és a barátnője dunadán és ent voltak a játékban?

Raistlin írta...

Nusi, gay love saves the day (és most elgondolkoztattál - vajon vannak unikornisok Középföldén?)

Névtelenke, drága vagy, köszönöm szépen ;u; Mindent megteszek, hogy idejében hozzam a következő fejezetet o3o

Lilith úristen Fili totál képes lenne barátnőt találni Azognak "megszívtad, hogy megölted nagypapit, mert olyan nőt szereznék neked, DE OLYAT"
És szegény Filit kurvára kihagyták a harmadik filmből, úgyhogy kompenzálok érte, mert imádom.

Detti, nagyon szépen köszönöm, hogy írtál kommentet ;u; Külön öröm, hogy tetszenek a lesbőlmondatok, és hogy a szívedhez nőtt Fili is ouo Kili neve amúgy szándékosan lett Kiki, bár hosszan gondolkoztam rajta, nem-e zavaró; a Kee egyértelműbb becenév, de úgy érzem valahogy, hogy a törpentyűk, pláne a fiatalabb generáció, imádnak szórakozni a nevekkel. Tolkien azt írja, hogy minden törpének van egy titkos neve, ami a valódi neve, de amit csak a hozzájuk legközelebb állóknak mondhatnak el. Fili és Kili tudják egymás igazi neveit, ezért a "becenévvel" annyit szórakoznak, amennyit csak tudnak vagy akarnak. Thorin szerintem komolyabban veszi, de a nevek őt is nagyon foglalkoztatják - Bilbót például azért hívja Bilbo Bagginsnek következetesen, mert szerinte vicces, hogy ennyi neve van.

Juhászlány, az akar lenni a poén, hogy egy dúnadán és egy ent szerelme elég valószínűtlen - nem a legviccesebb tréfa, amivel valaha is előálltam. Kilit szórakoztatja, mert ő olyanakkal flörtöget, akik kihívó karaktereket csinálnak, szexi elfcsajokat és embereket - ő nem menne oda olyanhoz, aki egy entet választ, de Fili barátnőjéről, Fiffiről, úgy érzem, ez sokat elmond: megfontolt, stabil lány, csendes, kicsit különc introvertált, azért választott entet, mert érdekesnek tartotta, és nem számít neki, milyen lassan halad; a karakter remek ostromokhoz, tehát jó csapatjátékos, érdemes szövetkezni vele. Ha megközelítik, akkor könnyen barátkozik, de magától inkább a megfigyelő szerepét veszi fel. Fili dúnadánt választott, nem törpét, mint Thorin: ő modernebb gondolkozású, kíváncsi, kalandvágyó, szívesen bújik egy másik faj bőrébe, ami viszont elég erős és nagy presztízsű - nem kockáztat. Érdeklődik más kultúrák, más lények iránt, nyitott és lelkes, de kicsit köti a nosztalgia, a tradíció, a hagyomány -- nem lenne "gyenge" fajjal, vagy tündével.

Viktória Kudron írta...

Ó, én örülök, hogy léleksimogatónak találtad véleményem és azt is, hogy itt lehetek!
Köszönöm a jó kívánságot, jól telt, mondhatni, hobbit módra az ünnep! ;)

"Thorin ölébe akart gömbölyödni, mint az éjjel, csak pár percig, megint, de Thorin talpra állt, és megjegyezte:
- Negyed órán belül indulunk." Drága Thorin, annyira ért hozzá, hogy vessen véget az idillnek, bár nem tudok rá emiatt (se) haragudni.
Bilbo pedig, ahogy a tükörben fixírozta magát, annyira valós és én annyira szeretem ezt. Az utána következő sorok pedig... extázisba kerültem, hogy na, na, NA? És na, derült égből csók! Kis hülye csitriként sipítoztam valahol, mélyen, legbelül, a valóságban meg csöppet kontrasztosan Velociraptor hörgéseket hallattam. Nemcsak Throin akarta inkább Tauriel hadarását utána, hanem én is, bár elismerésem, Arwen remekül hozza tünde formáját.

"- Mi ketten...?
- Igen...?
- Igen.
És ebben megegyeztek." Ezen jót derültem, valahol nagyon ismerős volt.
Ami a három felvonásos operákat illeti, azokat a badass Taurielen kívül én is írni fogok, még egy ilyen Kilis jelenet... itt mindenki csókolózik? ("Ez egy ilyen nap.") HELYES!
Fiffit meg látatlanban is csípem, mert az entek, az entek azok faszák! Vágyódom egy efféle, égben köttetett szerelemre. Ahahahaha *felzokog*
"Van egy délceg torony Vasudvardban, felőlem azzal is randevúzhatsz", oltás, leszaromság, menőség van.
Fili a randiguru. Minimum egy társkereső műsor dukálna neki, amilyen furmányos! Kili meg olyan ügyefogyott... bazsalygok. NA DE UTÁNA MENNYIRE BAZSALYOGTAM! Meg csorgott a nyálam, mint a fene. Később már kevésbé... FILI UJJA? MIÉRT. NEMAKAROM. A sápadt lopakodó, gundabadi (ezen miért szakadok mindig?) orkunk vérére szomjazom, pedig remek húzás, de!

Bután ültem, mikor elfogytak a betűk, szóval izgatottan várom a folytatást, lehetetlen fokozni, mennyire tetszik! Csak így tovább! :D

Raistlin írta...

Viki, juhuj, szia ^^ Nagyon örülök, hogy szurkoltál Thilbóéknak, olyan kis mamlaszok. Thorin szeret a saját szájába lépni, de Bilbo legalább tud kommunikálni :DD

Lehet, én is enttel lennék. Imádom az enteket. Mármint BESZÉLŐ FÁK. A szobanövénykéimhez is beszélek, de nem ugyanaz.

Fili bármikor szívesen összehoz a vasudvardi toronnyal téged, fontold meg, soha vissza nem térő ajánlat :DD

KatieWR írta...

Legközelebb valaki szóljon, hogy ne a helyközi járaton olvassak, mert a fél falu azt nézte, hogy én csendesen halódom a röhögéstől azon, hogy Kili nem tud szájról olvasni.
Amúgy az a durva, hogy én annyira nem is csípem Thorint, és valamiért itt mégis szimpatizálok vele, Bilbót meg egyenesen imádom. Nade a törpe tesók visznek mindent, Kilit már a filmekben is nagyon szerettem, itt meg ha lehet, még jobban, Fili meg nyisson társkereső irodát, megérné neki! És Fili Q_Q Remélem, nagyobb baja nem lesz ><
Köszönöm, hogy olvashattam, várom a folytatást nagyon~

Raistlin írta...

Thorin egy nagyon komplex karakter, és ha PJ történetesen hagyná hogy a képernyőn legyen akkor sokkal többet megtudtunk volna róla - khm! Richard nagyon sokat beszél róla az interjúiban (senki sem nagyobb Thorin-fan, mint ő maga) és bár elsőre bunkónak tűnik, arrogánsnak vagy simán érdektelennek, nem ez a teljes történet. Nagyon örülök, hogy a thistle&weeds be tudja mutatni egy új oldaláról is owo

A tesóknak ne mondd, hogy bírod őket, még elbízzák magukat, Bilbónak meg már a fejébe szállt.

Viktória Kudron írta...

Heyheyhey, szia és jó reggel', bár ez csak hajnal, de legyünk "stílusosak"! >:D

A mamlaszok enyhe kifejezés rájuk, de nincs ezzel az ég világon semmi baj! Szeressük a sete-sutaságot.

Kölyök koromban vártam, mikor jön velem szembe egy fapásztor. Khm, mellesleg engem itthon már sült bolondnak néznek (Néha. Úgy általában. Mindig.), amiért neveket aggatok a kis gyomjaimra és van, hogy bemutatom őket a nagyközönségnek, ha már meg lettem látogatva itt, a semmi közepén. Szerintem ez teljesen oké, fel nem foghatom, miért rökönyödik meg a többség :D

Hm, fontolóra veszem az ajánlatot ;) Habár csalfa szívem Barad-dúr tornyához húz...

Raistlin írta...

Növénykék a legjobb dolgok a világon, ennyi :DD

Storm child írta...

Már tegnap óta azon vacakolok,hogy valami értelmes kommentet írjak, de mindig csak annyiból áll,hogy hörgök Thorin és Bilbo miatt,hogy mennyire munyik és most komolyan:
"- Mi ketten...?
- Igen...?
- Igen."
*sikítva körbe rohangál a szobában,majd nem tud mit kezdeni magával örömében,hogy ezek ketten végre*
Filit meg ne már.Ne bántsd Azog,tényleg.Ne már.Hát de ne.
annyira köszönöm,hogy ez létezik és legszívesebben megölelgetnélek minden új fejezeténél.

Raistlin írta...

wíííííííííííí *visszaölel* Köszönöm szépen, a munyik meg hálásdadok, hogy szurkoltál nekik ;u;

Caty írta...

Már nagyon vártam ezt a részt, mindegyiket nagyon várom. Annyira aranyosak, valahogy így képzeltem el kettőjük között a dolgot. Abban biztos voltam, hogy Bilbo nem fog lépni :) Igaza volt Thorinnak, Bilbo majd szól, ha nem tetszik neki valami. Tuti nem szól, én se tenném :D
Végig vigyorogtam a részt. ahogy megbeszélték:
"- Mi ketten...?
- Igen...?
- Igen."
yorsan megbeszélték az biztos .)
Meg a tábortűz, ahogy ráförmed, hogy "illegális" :)
Bilbo azt tátogta a fiú felé, hogy “köszönöm szépen,” Fili meg, hogy “szóra sem érdemes,” Kili meg, hogy “nem tudok szájról olvasni, mi történik?” :D
Remélem nem nem lesz komolyabb baja Filinek. Vissza lehet majd varrni az ujját?
Köszi, hogy olvashattam :) Puszillak :)

Raistlin írta...

Juj, köszönöm szépen ;u; A Bagginshield egy nehezen megközelíthető ship, azt hiszem, nagyon komplex, és eleinte problémáim voltak azzal, honnan közelítsem meg - nagyon örülök, hogy tetszett neked, és külön köszönöm a kis kiemeléseket ;u; Fili ujjáról meg ööö... holnap beszélünk. :DD Puszi~!

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS