a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2015. március 28.

Karrierkövető

A { b l o o d y r o m a n t i c} tumblr-oldalán rendre megkapom a kérdést, mi a véleményem egy adott színészről, vagy milyen mozit ajánlok tőlük - most egybegyűjtöttem, miben érdemes szerintem megnézni a kedvenceinket ♥ 

JAMES McAVOY


James McAvoy Jr. Skócia fenegyereke  és színészhurrikánja. Híresen hánytatott gyerekkora volt. Eredetileg az egyházban keresett menedéket, és papnak készült. Tizenhat évesen elkezdett érdeklődni a színészet iránt, kisebb szerepekben és a helyi drámakörökben tűnt fel. A gimnázium végeztével besorolt haditengerésznek, de mielőtt elkezdődött volna a kiképzése, busás ösztöndíjat kínáltak neki a Skót Királyi Színészakadémián, amit örömmel elfogadott. Miután lediplomázott, Londonba költözött, alig húsz évesen. Első nagyobb szerepe Tumnus, a faun volt Narnia krónikáiban. (Igen, az ő volt.)

Honnan ismerjük? Az X-men telepatája, Charles Xavier (Professor X). A szerep kedvéért déli angol kiejtést vett fel, de a magánéletben masszív skót akcentusa van.

Színészi stílusa: Brutális, elemi és elsöprő. McAvoy szemrebbenés nélkül lejátszik bárkit a színről; Michael Fassbender arról számolt be, hogy minden egyes közös forgatási napjuk előtt el kellett mantráznia magának a tükörben, hogy "jó színész vagy, James nem jobb nálad!" Bár a professzionalizmusa miatt nem finomkodik, ha forog a kamera, alapvetően laza és csintalan csupa őrült ötlettel és zabolátlan vadsággal. Mindig valami tréfán jár az esze, így öröm dolgozni vele.

Atonement (Vágy és vezeklés)

10/10 ★ || történelmi, romantikus, dráma, meta, világháborús
a főbb szerepekben még: Keira Knightley (Pirates of the Carrebian), Juno Temple (Horns), Benedict Cumberbatch (Hobbit, Sherlock), Alfie Allen (Game of Thrones)

Az egyik kedvenc filmem szívszorító, felkavaró, fordulatos történettel, meseszép felvételekkel és bravúros szerkesztéssel. Szótlanul hagyott. Szívből ajánlom.

Becoming Jane (Jane Austen magánélete)

7/10 || kosztümös, életrajzi, romantikus
a főbb szerepekben még: Anne Hathaway (Batman)

A Büszkeség és Balítélet újramesélése a szerzőnővel, Jane Austennal a főszerepben, aki legjobb szándéka ellenére beleszeret egy dölyfös és intelligens ír nemesbe - és itt jegyezzük meg, hogy McAvoy minden elképzelhető akcentust hibátlanul utánoz. A film a maga műfajában fantasztikus, de ezen felül nem különösebben kiemelkedő. Teához és keserédes hangulatokhoz ajánlom, esős délutánokon.


Starter for 10 (A nagy kvízválasztó)

6/10 ★ || '80-as évek, humor, egyetemista életérzések
a főbb szerepekben még: Mark Gatiss (Sherlock), még több Benedict Cumberbatch - James McAvoy legjobb barátja, szóval kifejezetten pályáznak a közös szerepekre. Érdekesség, hogy McAvoy John Watson szerepére is jelentkezett a BBC Sherlock-feldolgozásában, de Steven Moffat forgatókönyvíró azt mondta, hogy a két karakter között nem akarnak romantikus viszonyt, és Cumberbatch és McAvoy kémiája túl erős volt.

A Starter for 10 egy nosztalgikus és könnyed komédia, ám nem kiemelkedően emlékezetes; ellenben határozottan ízléses - ha finom brit humorra van hangulatod, bújj a kedvenc pulcsidba, készíts egy finom szendvicset, és vágj bele. Nem bánod meg. 

ShakespeaRE-told

8.5/10 || modern Shakespeare, tragédiából tévédráma, thriller, krimi
a főbb szerepekben még: Richard Armitage (Hobbit)

A Macbeth újramesélésében McAvoy véres hadvezér helyett főszakácsot alakít, aki előtt fantasztikus lehetőség nyílik - ha lemészárolja a főnökét és elárulja a barátait. Jövendölések, mágia/manipuláció, őrület, McAvoy pedig vérfagyasztóan zseniális a szerepben. A BBC sorozata mellett a színpadon is a skót darab címszereplője volt, parádés sikerrel.


Tervben: 

 • Filth (Mocsok) - Elkezdtem a filmet, de első nekifutásra a gyomrom nem vette be. Irvine Welsh, a Trainspotting szerzőjének sokkoló kötetéből készült. McAvoy a főszerepben brillírozik gátlástalan és karrierista detektívként. Szex, drogok, erőszak, testi működések, megaláztatás, elembertelenedés, elidegenedés és a teljes kilátástalanság a témája a mozinak, ami emellett mégis betegesen szórakoztató marad. Whiskyt ajánlok mellé, kispárnát és egy jó barátot. Én is úgy fogok nekiesni újra.
 • Wanted - a bloggertalálkozón többen is ajánlottátok a trashmozit; van itt Morgan Freeman, Angelina Jolie és Chris Patt; baromi ígéretes, egyszer már eljutok addig, hogy megnézzem.
 • The Last King of Scotland - illene.

Várjuk együtt:

 • X-men: Apocalypse (2016) - A trilógia befejező részében utoljára látjuk majd McAvoyt Charles Xavier szerepében
 • Victor Frankenstein - nem sok hír van a produkcióról, de az elvetemült doktor castingja tökéletes

Michael FassbenderMichael Fassbender egy ír édesanya és egy német szakács fia; nevének jelentése kádár (=vesszőfonó.) Írországban nőtt fel, a német a második anyanyelve. Tizenhét éves kora óta színészkedik. Jelenleg Londonban él egy szerény apartmanban, bár rendre repülőgépre kap az amerikai szerepeiért. Forma1 és James McAvoy rajongó; a két színész szoros barátsága még a közmédiában is kérdéseket vetett fel, bár csak bromance-ről beszélhetünk, hiszen McAvoy házas, Fassy pedig különböző szupermodellekkel randevúzik. Gyakran látni őket összeölelkezve vagy egymásnak suttogva valami privát tréfán osztozva, a közös interjúik pedig elsöprően zseniálisak: mindkettejük arra hajt, hogy megnevettesse a másikat.

Honnan ismerjük? Az X-men fiatal Erik Lehnsherre (Magneto)

Színészi stílusa: ha McAvoy zsigerből játszik, akkor Fassbander ösztönből. Korunk egyik legkeresettebb fiatal színésze friss és tántoríthatatlan tehetsége miatt, és az is segít, hogy évről-évre megszavazzák a világ legszexisebb férfijának. A játéka letisztult, érzéssel teli, átgondolt. A leggyakrabban sötét, drámai szerepekben láthatjuk.

Shame (A szégyentelen)

10/10 ★ || lélektani dráma
Az egyik kedvenc filmem. Fassy szexfüggőt alakít benne: Brandon a betegsége miatt képtelen bármiféle érzelmi kapcsolatra, üres, örömtelen, ám sikeres életében egyedül a szex hoz pillanatnyi kielégülést. Egyre mélyebbre kerül és kényszerül egy önmagába pörgő örvényben, és csak tehetetlen, passzív elszenvedője a saját sorsának. 

Steve McQueen filmje torokszorítóan drámai, ízléses, fájdalmasan szép felvételekkel és kifogástalan színészi munkával - ne higgye el senki, hogy a meztelenség degradálja a művészetet; bár az Oscar-gála a korhatáros tartalom miatt mellőzte, a filmfesztiválok rajongtak érte. Gyönyörű és felejthetetlen.


Frank

10/10 ★ || fekete humor
A Frank egy megrázó, felszabadító és vad történet egy underground ír együttesről, akiknek lehetőségük adódik, hogy a csúcsra kerüljenek. A film szórakoztató és elgondolkoztató: kérdéseket tesz fel a tehetségről, az elvegyülésről, az eredetiségről és az emberségről. Fassy nem mindennapi színészi kihívással nézett szembe, hiszen egy papírmasé fejet visel: az arckifejezések híján pusztán a hangjával és a gesztusaival kommunikál, és így is zsebre teszi a szerepet. Ajánlom visszafogott baráti körrel és ízesített sörrel. 


Sherlock Holmes and the Case of the Silver Stocking (Sherlock Holmes és a selyemharisnya esete)

8/10 ★ || klasszikus krimi,  történelmi/kosztümös (viktoriánus)
A bűnügyi történetek és Holmes szerelmeseinek kihagyhatatlan csemege: a film komor, misztikus és látványos; ha egy kicsit kiszámítható is, a kellemes borzongás garantált, és igazi doyle-i hangulatot teremt, az ikonikus karakterek újraértelmezésével.

Prometheus

nem akarom értékelni || horror, sci-fi 
Az Alien-széria prequele-e szerintem értékelhetetlen (bocsánatot kérek érte), de Fassyért még így is megérte: egy robotot alakít benne, aki - természetesen - a mesterséges intelligenciája határait meghaladva önálló akaratára ébred. Fassy borzongatóan jól adja vissza az ember-de-mégsem-jézusúristen karaktert, aki eleget van a vásznon ahhoz, hogy az egész filmet elvigye. Mindenféleképpen ajánlom megtekintésre a mellékelt klipet.

Kisebb szerepek

Fassy feltűnt egy-egy cameo erejéig Quentin Tarantino kultikus világháborús filmjében, az Inglorious Basterds-ben (Becstelen Brigantik) és 300-ban is láthattuk egy rövid jelenetben.

Tervben:

 • Hunger (Éhség) Steve McQueen és Fassy együttműködésének egy újabb remeke az írországi éhínség idején. Gyűjtöm az erőmet, de előre tudom, hogy felejthetetlen lesz.
 • A dangerous method (Veszélyes vágy) Jung szerepében tűnik fel, tehát ezt látnom kell
 • Angel - Romantikus film, ami nem igazán az én kenyerem, de a látványvilág ígéretes.
 • Jane Eyre - Bár tökéletes a Rochester-casting, a filmkritikusok nagyon lehúzták a klasszikus regény adaptációját, szóval óvatosan leskelődöm csak rá.

Várjuk együtt:

 • X-men: Apocalypse (2016) - *nyüszít*
 • Assassin's Creed - a népszerű számítógépes játékból forgatott film főbb szerepében lesz látható, de még kevés információ érhető el a produkcióról
 • Macbeth - NAGYON. VÁROM. Idén jön ki, remélhetőleg hazánkban is, és korhűnek ígérik. A szereppel Fassy is csatlakozott azon Magnetók és X-professzorok köréhez, akik feltűntek már a skót hadvezér szerepében. Érdekesség, hogy a drámát számos babona övezi színész-körökben: a címét nem szabad kiejteni színházi környezetben (a "skót színdarab"-ként hivatkoznak csak rá) és ha az olvasópróbán valaki elejti a szöveget, gyorsan rá kell tiporni.
  A babonák eredete lehet, hogy kétségkívül ez a legsötétebb és legfélelmetesebb Shakespeare-darab; és az egyik legzseniálisabb.
 • Slow West - nemsokára a mozikba kerül Fassy Western-filmje

Tom Hiddleston


Thomas William Hiddleston Anglia üdvöskéje, színpad-menedszer édesanya és tudós édesapa gyermeke. Előkelő (bárói) származása és kiváló tehetsége miatt a legjobb iskolákat járta Etontól Cambridge-en át a LAMDA-ig, ahol klasszikus műveltségre tett szert. Beszél franciául és görögül, ért latinul, rögbizik, tud lovagolni: ő a klasszikus angol úriember, ám kivételezett helyzete egyáltalán nem tette beképzeltté. Hiddleston elhivatott, szerény, kiemelkedően kedves és különböző jótékonysági akciók állandó résztvevője. A rajongásig imádja Shakespeare-t és a pudingot, egyik kedvenc száma a Friday I'm in Love a The Cure-tól. A fanjaival legendásan közvetlen, a twitter-profilja egy kincs.

Honnan ismerjük? A Thor és az Avengers-filmek Lokija. Eredetileg Thor szerepére jelentkezett, de a casting jobb Lokit látott benne. 22 kiló izmot veszített alig pár hónap alatt, hogy a karakter éhes, sudár külsejének megfeleljen. Érdekesség, hogy az amerikai filmek fricskás hagyományaként a főgonosz a legtöbbször brit akcentussal beszél. Hemsworth, aki végül a szerepet kapta, ausztrál színész.

Mind Thor, mind Loki karaktere egy 16. század körüli angol nyelvet beszélnek, erősen modernizálva - ez viszont Shakespeare nyelvjárása, és Hiddleston szakértelme a munkáiban nagy segítségére volt a szerepben. A magyar fordításban ez jobbára teljesen elveszett.

Színészi stílusa: Átgondolt, átszellemült és kiszámított. Híres arról, hogy az alakításai a szívéhez nőnek. Bevallása szerint a leginkább a színpadon van otthon.

Only Lovers Left Alive (Halhatatlan szeretők)

10/10 ★ || misztikus, romantikus, vámpíros
a főbb szerepekben még: Tilda Swinton

Ez a film egy költemény, egy szerelmes szonett az élethez, és mindenhez, ami gyönyörű benne. A felvételek elképesztőek, a filmzene azóta is a lejátszási listám élén van, a dialógus mesteri - hetek és hónapok után is a fejedben lüktetnek majd a szavai és a szólamai.

Midnight at Paris (Éjfélkor Párizsban)

6.5/10 ★ || történelmi (1920s), serio-comical 

Ez a film egy kellemes hátbaveregetés minden feltörekvő írónak és irodalom-fannak jól dobálható dialógusokkal és fantasztikus üzenettel a nosztalgia és az  ideálok veszélyeiről; néha talán túl komolyan veszi magát az én ízlésemnek, és a karakterek kétdimenziósak, ellenben Hiddleston brillírozik F. Scott Fitzgerald szerepében. Családdal, barátokkal ajánlom, mert remek témaindító lehet hosszas és érdekes beszélgetésekhez.

The Deep Blue Sea (Örvény)

7.5/10 ★ || történelmi (1940s), kegyetlenül romantikus

Megvan Szabó Lőrinctől a Semmiért egészen? Na, ez az, csak filmen.

Tervben:

 • The Hollow Crown - Igen, tudom. Nagyon illene megnéznem.
 • Coriolanus - Erről létezik színházi felvétel, és abszolút lemaradtam róla, amikor vetítették az Urániában.
Várjuk együtt:
 • A Crimson Peak (Bíborhegy) c. gótikus horrorfilmet októbertől adják majd a magyar mozik

Sebastian Stan és Chris Evans


Miért vettem őket egybe? Mert mindketten híresek arról, hogy a Marvelt leszámítva csak pusztulatrossz filmekben játszottak. Mivel mindkettejük karriere csak most indult be, bízunk benne, hogy lesz ez még így sem.

Honnan ismerjük a srácokat? SebStan Bucky Barnes (The Winter Soldier) Chris pedig Steve Rogers (Captain America) az Avengers/Captain America franchsie-ban.

SebStan sokáig a szomszédságunkban élt: román fiú, ám nyolc évesen Ausztriába költözött, ahol zongoraművész édesanyja állásajánlatot kapott. Innen mentek New Yorkba Seb tizenkét éves korában. Bár átszokott az angolra, még ért románul. Imádnivalóan béna az interjúiban. A karakterei vagy sokat sírnak, vagy homokosak, vagy a politikai elithez tartoznak. Identitásválsága mindegyiknek van. A Bolond Kalapost alakítja a Once Upon a Time-ban, és láthatjuk a csavaros politikai dráma, a Kings főszerepében is - az utóbbit ajánlom, polaris a komment-szekcióból pedig a Political Animals-t.

Chris Evans bostoni srác, három testvére van és egy bulldogja, East, akire a legjobb barátjaként hivatkozik. Kisiskolás kora óta színészkedik: az amatőr színház után a sorozatok következtek, majd a nagyképernyő. A tehetségéről némileg elterelte a közönség figyelmét impresszív testalkata, és Szépfiú#2 jellegű szerepeket sóztak rá rendre. Feltűnik a pörgős és zseniális Scott Pilgrim Versus the World egy mellékszerepében, amit mindenképpen ajánlok, mert veszett szórakoztató. Chris híres arról, hogy örök barátságot fogad a kollegáival, és hogy amikor nevet, unikornisbébik születnek.

Benedict CumberbatchBenedict Timothy Carlton Cumberbatch színész házaspár gyermekeként látta meg a napvilágot. Előkelő származású (rokonságban áll a királyi családdal: III. Richard harmad ük-ük-ükunokája), így kiváló iskolákba járt: Harrow, Manchester, MA a LAMDA-ban. Mielőtt lediplomázott volna, egy évre Tibetbe utazott, hogy egy buddhista apátságban angolt tanítson. Színházban, televízión és rádión egyaránt dolgozik. Kultikus népszerűsége mellett, mely a Sherlock-sorozat debütjével tört ki, a szakmabeliek is elismerik, a számos film- és színházszerep mellett gyakran láthatjuk nyilvános fellépéseken. Híres barátságban áll McAvoy-al, Johnny Lee Millerel és Hiddlestonnal, Robert Downey Jr. egyik legnagyobb rajongója. Híres a karitatív tevékenységéről, és hogy nem finomít a véleményén: rendszeresen kikel a bulvármédia ellen. 

Honnan ismerjük? Sherlock a Sherlockban, Smaug és Szauron (Nekromata) a Hobbitban, a Star Trek rajongók pedig Khanként is láthatták; várományos az első Marvel-szerepére is Dr. Strange-ként.

Színészi stílusa: Benedict Cumberbatch a Nagybetűs Profi, a Tessék Kérem, Így Kell Színészkedni: bár többnyire okos és sznob szerepekre castingolják, mindig képes újat mutatni, és imádja a kihívásokat. A versmondásai egészen kiemelkedőek.

Third Star (Az utolsó utazás)

10/10 ★ || walesi filmdráma
*belebámul a kamerába* *reszkető sóhaj* *a tenyerébe temeti az arcát* *a válla elkezd rázkódni* *a képernyő elsötétedik* 

Hawking

10/10 ★ || walesi filmdráma
A Theory of Everything előtt ez volt, csak Cumberbatch-csel, a BBC-n, kisebb költségvetéssel; de imádtam. Inspiráló és átgondolt életrajzi film a legkedvencebb tudósomról owo

Tinkler, Tailor, Soldier, Spy (Suszter, szabó, baka, kém)

9.5/10 ★ || történelmi kémthriller
 Gary Oldman. Colin Firth. Ráadásul.Utólagos engedelmetekkel egyszerűen itt hagyom az előzetest, mert fuck yeah.

Frankenstein

10/10 ★ ||színházi felvétel
És fentvan a torrenten, de ez nem tőlem tudjátok. Elképesztő produkció, látványos, szívszorító, díjarató, váltott szereposztással

Tervben:

 • Nem láttam még az Imitation Game-et; ha csak fele olyan jó, mint a Tinkler, Tailor..., tudom, hogy megvesznek vele.

Továbbá:

 • Atonement és Starter for 10 ugye - ha McAvoyért még nem éri meg neked, lepd meg magad velük Cumberbatch kedvéért.

GYIK: 

A BBC-féle Sherlock-sorozatból erősen kiábrándultam sajnos, de Cumberbatch-et és Freemant ettől függetlenül lenyűgözően tehetséges színészeknek tartom, szóval nem mondok le a karrierük kitartó követéséről mert  hhhrhrhhúristenfiam-zseniálisamitművelsz van.

Robert Downey Jr.


RDJ Manhattanben született egy író/rendező/producer édesapa és egy színész édesanya gyerekeként; családja litván zsidó bevándorlóktól ered, ír és magyar vér is folyik az ereiben. Apja kívánságára öt éves korától fogva színészkedett. A gimnáziumot nem fejezte be, hogy főállású színész lehessen. Abúzív édesapja a drogoknak már nyolc éves korában bemutatta. A karriere ennek ellenére egy darabig nagyon jól ment: az 1992-es Chaplinért Oscar-jelölést és BAFTA-t kapott, jobbnál jobb szerepek és nagyobbnál nagyobb díjak érkeztek folyamatosan. 1996 és 2001 között komor fordulatot vett a története: heroinfüggőség, több hónap börtön, bunyó a börtönben, kényszer-rehab, a sajtó a sárba tiporta a mindaddig harsányan ünnepelt sztárt.

2003-ban tért vissza, teljesen tisztán. Albumot vett fel, és ismét a nagyképernyőn szerepelt A-listás sztárok mellett. A siker koronája a 2008-as Iron Man film lett.
RDJ elképesztő mélységből emelkedett szédítő magasságba kemény munkával. Volt asztalsúroló egy étteremben, cipőboltos és utcai performanszművész. Hírnevét és vagyonát rendszeresen karitatív szervezetek javára használja. Imád szórakoztatni, és fantasztikus a rajongóival (a Facebook oldala megér egy misét és pár bömbölő állelúját.) Szarkasztikus humora (mindezt fapofával) tanítani való. Életimádata, energiája és önbizalma ragályos.

Honnan ismerjük? Ő Vasember.

Színészi stílusa: RDJ jön. RDJ elkészíti a filmet. A film tökéletes. RDJ hazamegy.

Sherlock Holmes

10/10 ★ || akció, detektív, humor, történelmi (viktoriánus) 
a főbb szerepekben még: Jude Law, Rachel McAdams, Stephen Fucking Fry

Nekem RDJ az örök Holmes, és a Guy Ritchie adaptáció miatt szerettem bele a karakterbe. Ezekre a filmekre nem lehet ráunni: lendületesek és vagányak, bármilyen kiszámíthatóak is, a karakterábrázolás zseniális, a jelmezek, a felvételek és a filmzene kultuszt teremt, az operatőri munka mesteri, a dialógust fejből tudom a mai napig; a harmadik részét is ígérik, és én nem győzöm kivárni.

 

Tropic Thunder (Trópusi Vihar)

10/ 10 ★ || humor, akció, meta

Ez A Film. Ez. Elmondom, mi ez a film. Ez a film az, amit ha egyszer megnézel, és utána megnézeted a barátaiddal, egyesével, csak hogy te is újra láthasd - hát, akkor ez lesz a párbeszédeitek és a belsős poénjaitok 70%-a. Ez az a film, amit látni akarsz, amikor kapcsolgatod a tévét. Ez az a film, amiért megérné moziba menni újra és újra és újra. Ez az a film, amit beteszel, csak hogy menjen valami a háttérben, úgyis láttad ezerszer, de aztán ott maradsz újra előtte. Ez. A. FILM!

Kiss, kiss, bang, bang (Durr, durr és csók)

4/10 ★ || humor, akció, meta ez is

És eddig tartott a töretlen lelkesedésem RDJ minden egyes filmművészeti remeke után - talán a Kiss, kiss, bang, bang a legismertebb, és... és RDJ naná, hogy zseniális benne, és ő a narrátorunk meg minden, tehát elviszi a hátán a filmet. Ami amúgy pörgős és izgalmas, és jók a poénok, de jézusatyaúristen hogy mennyirekurváraszexista. Ha elszoktál már tőle, hogy nőket idealizáljának és közben szextrágyként kezeljenek, akkor üdvözöld újra az életedben. A pontokat nálam ez húzta le. Tudatos megtekintést javasolok: ne próbáld meg mentegetni, hogy jajdenemis, ne hunyj szemet felette, de remélhetőleg tudod értékelni az egyéb részeit. Csajos pizsamaestékre tökéletes. 
 

Tervben: 

 • Zodiac - fogalmam sincs, hogy nem láttam eddig. Mark Ruffalóval együtt játszik benne, és krimi, de hohóhogymennyirekrimi.
 • A Judge és a Chef is jól néz ki.

Várjuk tőle együtt:

 • A Sherlock Holmes 3-at és az összes létező Avengers-tematikájú filmet

Mads Mikkelsen


A végére hagytam a kedvenc színészemet.
Mads Dittmaman Mikkelsen (ejtsd: Mesz Mikkelzen, a D néma, az S hasonul) a legendás dán filmipar ünnepelt kedvence. Koppenhágában született egy bankár édesapa és egy nővérke édesanya második fiaként (bátyja, Lars Mikkelsen, föltűnt a Sherlockban). Nyolc éven át professzionális táncos volt, mielőtt felcsapott színésznek, és a pályája azóta is töretlen. Bámulatos tehetsége nemzetközi sikerre vitte. Folyékonyan beszél svédül, németül és angolul, tud franciául, és egy szerepe miatt meg kellett tanulnia szórványosan oroszul. Bár számtalanszor felkínálták neki, hogy Amerikába költözzön, továbbra is családjával él Koppenhágában: három gyerek büszke apja, és szeretné, ha Dániában nőnének fel, no meg persze, nem akarja magára hagyni a skandináv filmipart - még mindig vállal kis költségvetésű szerepeket. 

Szenvedélye a póker, egy játékturné keretében Budapesten is járt. Sör-rajongó, láncdohányos, egy 1937-es Nimbus motort vezet. Bár gyakran alakít elegáns karaktereket, a magánéletében a kényelmes sportruházat kedvelője. A kollégai nagyon szeretnek vele dolgozni: melegszívű, emberi és elhivatott. 

Honnan ismerjük? Ő Dr. Hannibal Lecter az NBC Hannibal-sorozatában.

színészet. (meg jelmeztervezés. de nézzétek a szemeit)

Színészi stílusa: ő a minimalista maximalista. Elképesztő követelményeket állít maga elé, a munkája minőségével nem hajlandó semmiféle kompromisszumokat kötni. "Nem vagyok ambiciózus a karrieremet tekintve," mondta, "de ambiciózus vagyok minden egyes szereppel szemben." A rendező már régen elordíthatta magát, hogy "tökéletes!," ő akkor is újra felveteti a jelenetet, ha nem érzi minden egyes századmásodpercét kifogástalannak. 
A játéka pedig minimalista, kristályosan letisztult. Mikro-kifejezésekkel dolgozik, egyetlen arcizom rándulása, egyetlen tekintet elég, hogy teljes történeteket meséljen el. Az alakítása mindig végtelenül intelligens, tökéletesen átadott érzelmekkel. Próbálkozom én itt, de leírhatatlan. Ez az, amit látni kell. És hogy miben?

Enkongelig affære (Egy veszedelmes viszony)

10/10 ★ || kosztümös, romantikus, történelmi (dán felvilágosodás), dráma
A király bolond. A királyné egy lángoló géniusz, de nőként nem érvényesítheti az ötleteit. Az udvarba egy zseniális orvos érkezik. Összeesküvést szőnek Dánia megmentésére - ám vesztükre egymásba szeretnek.

Nu (Most)

10/10 ★ || rövidfilm
Nincs dialógus, fél óra összesen, fekete-fehér - és végig visszatartod a lélegzetedet. Elérhető a [YouTube]-on.

Die Tür (Az ajtó)

7/10 ★ || misztikus, filmdráma
Mit tennél, ha visszautazhatnál az időben, hogy életed legnagyobb hibáját jóvá tehesd? Egyedül azért pontoztam le, mert olyan zseniális kérdéseket vet fel, amiből többet is ki lehetett volna hozni; de még így is napokon át csak erről tudtam beszélni.

Adams æbler (Ádám almái)

7.5/10 ★ ||  filmdráma
Talán a legismertebb dán film Magyarországon: morbid és elgondolkoztató történet egy megszállott papról, kényszermunkás fegyencekről és a jóság természetéről.

Coco Chanel & Igor Stravinsky

7/10 ★ || romantikus, életrajzi
A legendás divattervező és a halhatatlan orosz zeneszerző titkos románca. Imádtam benne Madamoiselle Chanel ábrázolását és Mads kifinomult játékát, pazar a látványvilág, de a film egy kicsit túlvállalta magát.

The Necessary Death of Charlie Countryman (Halálos szerelem)

8.5/10 ★ || mágikus realizmus, coming-of-age
Shia le Bouf, Rupert Grint
Képes voltam csak azért lepontozni, mert nem tetszik a vége, de ennek ellenére egy zseniális film: Romániában játszódik, és... és itt egy kicsit elakadok, mert én (személy szerint) a naiv optimizmus és önközpontúság kritikájának értelmeztem [avagy csak a saját filmed főhőse vagy - másokéban a szereped jelentéktelen], de ezt meghazudtolta nekem a vége. Komolyan venni viszont nem vagyok hajlandó - már csak azért is lessétek meg, mert érdekelne, mit gondoltok; no és persze ott van Mads karaktere, a maffiózó rosszfiú, aki Christian Greyt eszik reggelire: mert így kell megírni egy veszélyes és mégis ellenállhatatlan férfi karaktert, aki soha nem emelne kezet a szerelmére, még úgy sem, hogy egy laza csuklómozdulattal lő állkapcson embereket.

Jagten (A vadászat)

10/10  ★ || filmdráma
Ez a film megváltoztatta az életemet. 

Futottak még:
 • Flammen & Citronen - Történelmi film a második világháborús dán ellenállás hőseiről - ünnepélyesen szép, de a magyar közönség talán egy kicsit értetlenül áll előtte a megfelelő történelmi háttérismeretek híján. 
 • Casino Royale - Ez egy James Bond film.  És pontosan ennyit tudok róla mondani.
 • Valhalla Rising - Ez a film egy tapasztalat, de nem egy élmény.

Zseniális színészek,

akiktől visszataszítóan kevés filmet láttam


Hugh Dancy (Will Graham, NBC Hannibal)
ajánlom: Hysteria (kosztümös, komédia, girlpower)
semmiképpen sem ajánlom: bár a King Arthurban együtt szerepel Mads-el, a karaktereik zseniálisak és ez alapozta meg a barátságukat, a film nézhetetlen.

Chris Pratt (Peter Quill/Starlord, Guardians of the Galaxy)
ajánlom, hogy mindenki hagyja abba, amit csinál, és menjen Parks & Recreationt nézni (ti. Városfejlesztési osztály. Oké a szinkron, de hallani kell Chris hangját.)


Martin Freeman (Bilbo Baggins, Hobbit)
Martin Freeman a teljes történelem és földkerekség egyik legzseniálisabb színésze, kibaszottul sziporkázik a pasi, és erre csakis és kizárólag egész estés családos selejtekben szerepeltetik.
Tisztelet a kivételnek, Fargo és az angol Office. Mindkettő sorozat. De egyszer lesz időm megnézni. És ha valaki (hozzám hasonlóan) miatta lesi meg a Love Actually-t vagy a Shaun of the Dead-et, akkor ne tegye, mert kemény három percet szerepel a kettőben együttvéve. A Galaxis Útikalauz Stopposoknak az egyetlen balzsam habozva sajgó lelkemnek, és tudjátok, mi nézhető még tőle? A [HIV: The Musical] és az [I Just Want to Kiss You] - mindkét rövidfilm megtekinthető a YouTube-on.
És ölni tudnék érte, hogy láthassam színpadon. Most III. Richard volt.
Ezt pedig szépen itthagyom.Richard Armitage (Thorin Oakenshield, son of Thráin, son of Thrór, King Under the Mountain... na, a főtörpe a Hobbitból)
Bármire hajlandó vagyok annak, aki megszerezni nekem a 2014-es The Crucible színházi felvételét. (Boszorkányüldözéses dráma. Olvastam, imádtam.)
Külön várom a Hannibal harmadik évadát, mert Armitage Francis Dolarhyde-ot alakítja majd benne, minden idők egyik legkomplexebb sorozatgyilkosát - és ide érzem, hogy tűrhetetlenül fantasztikus lesz.
u.i. Emlékeztek a szérumlopó HYDRA-ügynökre az AmcsiKapcsi 1-ben? No, az ő volt. :3

Gary Oldman (Sirius Black, Harry Potter)
Rosencrantz and Guildenstern are Dead - senki nem megy el úgy erről a blogról, hogy ezt a filmet nem látta. Tinkler, tailor, soldier, spy nála is. The Fifth Element. Léon, the professional. Sid and Nancy. Ezek már önmagukban mind mielőtt-meghalsz-látnod-kell filmek, de még Gary Oldman is van bennük ráadásnak. Ha kezdesz a végső kétségbeesésbe zuhanni, hogy a fent felsorolt filmekre soha nem lesz időd, ezeket akkor is nézd meg.

Tim Roth 
Rosencrantz and Gulidenstern are Dead (nanápersze) és a kedvenc-kedvenc-kedvenc Tarantino-filmem: Reservoir Dogs (Kutyaszorítóban.) Szereted Tarantinót? Nézd meg. Nem szereted Tarantinót? Nézd meg ezt, és megszereted. Már láttad? Nézd meg újra. Fedezd fel mosolygó arcát további Tarantino-remekekben.
Nagyon ígéretes még tőle Az óceánjáró zongorista legendája.

Jude Law (Dr. Watson, Sherlock Holmes)
Jude Law szerettette meg velem a színész-szakmát, így örökre helye lesz a szívemben (mert amit művel, az félelmetes.) Mint tudjuk, minden egyes moziban szerepel, szóval megpróbálom must-see-re rövidíteni a listát: Wilde (Oscar Wilde életéből készült), The Grand Budapest Hotel (Wes Anderson rendezte), Sleuth (A VILÁG. LEGES. LEGES. LEGES. LEGJOBB. KRIMIJE. BASSZAMEG.), Lemony Snicket - a Series of Unfortunate Events (steampunk tündérmese), és The Talented Mr. Ripley (melegfilm. manipuláció. mánia.)Colin Firth (Colin Firth.)
Ő is benne van a Tinkler Tailor Soldier Spy-ban, szóval ha azt megnézed, máris három színészemet ütöd le... egy csapásra (ne bántsd a színészeimet.) A 2015-ös debütje a Kingsman: elegáns, ironikus kémfilm az X-men: First Class rendezőjétől, lebilincselő akcióval és halálos stílussal.

Leonardo di Caprio
The Great Gatsby, Django Unchained, Marvin's Rooms, Romeo + Juliet, no és persze a Titanic - egytől-egyig meghatározó filmremekek, amit nem tudok elég intenzíven az Oscar-bizottság orra alá dörgölni.

Lee Pace (Thranduil, Hobbit)
Bryan Fuller, a Hannibal rendezőjének másik meseszép és morbid sorozatának főhősőe, a Pushing Daisies-nek (ő Ned, a pitekészítő, akinek az érintésére a holtak megelevenednek.) Szívszorító alakítást nyújtott a varázslatos The Fall-ban, és nagyon meg szeretném nézni a Soldier's Girl-ben, ahol transz karakterként szerepel.


Filmek komolyanvehető női főhősökkel,

mert túlteng a tesztoszteron a fenti listában

 • Cracks
  ha tetszett a Dead Poets Society vagy a Kill Your Darlings (és ha nem, akkor is, mert Eva Green.)
 • Stoker
  thriller, ami menet közben minden tekintetben filmművészeti remek
 • Un long dimanche de fiançaillesromantikus, világháborús, elvarázsolt - az Amélie csodálatos élete rendezőjétől, minden idők legszebb befejezésével
 • Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
  ha már itt tartunk
 • The Other Boleyn Girl
  romantikus, történelmi, mindezt körömrágásig
 • Elizabeth: The Golden Age
  történelmi, de nem romantikus, egy nagyon felemelő történet fantasztikus felvételekkel
 • The Girl with the Dragon Tattoo
  krimi azzal az életérzéssel, amikor az új cipőd visszhangját hallgatod egy üres folyosón, amin felemelt fejjel mész végig, és lassan a háttérben felzúzódik a zene
 • Black Swan
  ha a háttérben felzúzódó zene balett, akkor fogd menekülőre: önmagadat veszed üldözőbe. Minden idők egyik legmegrázóbb soft-core horrorfilmje.

 • Perfect Sense
  Egy világ, ahol az emberiség elveszíti az érzékszerveit.
 • Labyrinth (1986)
  Ifjú hősnőnk dühében felajánlja az öccsét a koboldkirálynak. A helyzet komolyra fordul, amikor David Bowie el is jön érte. (Vagy nem olyan komolyra, végtére is az egész filmben fura bábok ugrálnak.)
 • El laberinto del fauno
  A labirintus témájánál maradva egy fantasztikus, felrázó film a fantáziáról és a spanyol polgárháborúról ritka jól elkapott anya/lánya dinamikával
 • Mean Girls
  A film, amire a tumblr 90%-a épül; és tinikomédiához képest megdöbbentően tanulságos
 • Moulin Rouge!
  Az egyetlen musical, amit megtűrök a közelemben, de istenem, ezt mennyire szeretem; a főhősünk férfi, de mégis ide soroltam a filmet, mert azt az örök múzsa klisét így kell csinálni. Roxanne prostituált, és még így sincs annyira objektivizálva, mint a romkom limonádék hősnői *torokköszörülés*
 • Gone Girl
  - Margaery javasolja a komment-szekcióból; meg fogom nézni mindenképpen.

És a végére


Az ajánló összeállításában vitathatatlan segítségemre volt az IMDB adatbázis. Most pedig, lányaim: itt a tavaszi szünet. Nézzünk filmeket. 。◕‿◕。


komment: IGEN // nem

39 megjegyzés:

jaj írta...

végigolvastam
nem tudok mást tenni, csak virtuálisan felállva tapsolok neked amiért így összegyűjtöttél mindent, meg mert minden mondatodból sugárzik a hozzáértés (bizony)

jaj írta...

és boldog névnapot!

Raistlin írta...

JAJ, nagyon szépen köszönöm ;u; Elvoltam vele indokolatlanul sokáig, de le akartam róni a tiszteletemet, és meg akartam felelni az olvasók igényeinek - remélem, sikerrel :3

nusi írta...

Najó nem bírom tovább, pedig igyekeztem várni míg végzek az elolvasásával, de észrevettem egy apróbb hibát Bennél. Történetesen azt, hogy Ben a Hobbitban nem Szarumán volt Nekromanta ként, hanem Szauron. (és el is sunnyogok, folytatom az olvasást).

Raistlin írta...

NEM HISZEM EL HOGY ELÍRTAM

amúgy kábe 50 hiba van benne, és megköszönöm, aki megtalálja - hajnalban írtam, és nem tudtam átbétázni, mert nekem *nagyon* szakdolgozni kéne.

nusi írta...

Végre elolvastam, és kétségbe vagyok esve, mert tegnap megszámoltam a filmes listámat és csak 70 megnézendő film volt rajta, de ezután úgy érzem gyarapodni fog.(hajjaj, mikor fogom én mindezt megnézni?)Kész szerencse hogy jó pár film már eleve fent volt a listán, vagy már láttam, különben még nagyobb pácban lennék. Amúgy jól jött ez a kis ajánló, mert voltak filmek melyek fölött vacilláltam, hogy listázzam-e őket vagy sem, de ezek után már tuti megnézem őket. :)

margaery. írta...

az Only Lovers Left Alive meg az Atonement nekem is örök kedvenc ^^
és akárki olvassa a kommentemet,annak üvöltve ajánlom a Starter for 10-t, mert én sírtam a röhögéstől:D
és a komolyanvehető főhősnők listájába még a Gone Girl-t tudom könyvben és filmben is ajánlani annak aki nem látta még:) (meg esetleg a Hunger Games trilógiát,bár nem állítom,hogy a filmek/könyvek tökéletesek,de szerintem egy 8/10 azért megvan)
a Rosencrantz és Gulidenstern halottak-ot pedig már nagyon illene megnéznem,mert megvan DVD -n is,meg minden...:D
és imádom ezt a bejegyzést,szerintem vissza fogok még ide térni többször is:)

Névtelen írta...

ÚRISTEN, a kedvenc filmjeim egy rakáson.
Mikor elolvastam, hogy írtad a Léon-t, önkéntelenül is elmorzsoltam egy könnycseppet. Az a film fantasztikus!
A másik cím, amitől kisebb hepihormon-rohamot kaptam, az a Tropic Thunder volt. I-má-dom. Barátnőkkel néztem (yap, nem egyszer), és állandóan abból idézünk. És awwwwwhhh RDJ először néger, aztán szőke ausztrál, jaj nekem.
No, most már tudom, hogy miket fogok (újra)nézni szünetben.

És ismét (ezentúl mindig) szeretnék gratulálni, mert annyira igényes a blogod, hogy táncot jár a pici szívem örömömben. A stílusod meg magával ragad, és... és... *leolvad a székéről, és cukros boldogságban hempereg*

Lilith írta...

most imádlak és szorgosan jegyzetelek hogy mit fogok nézni a következő egy hétben :D
a pont ahol hangosan felsikítottam: ÉN NÉZTEM A ONCE UPON A TIME ELSŐ ÉVADÁT!! ÉS A BOLOND KALAPOS AZ ABSZOLÚT ÉS ELSŐ KEDVENC KARAKTEREM!!! HOGYAN NEM JÖTTEM RÁ, HOGY AZ SEBASTIAN?? (meg is van mit nézek ma, félálomban)
xx Lilith

Raistlin írta...

NUSI, kéne egy olyan államilag kibaszott szabadság-hét, amikor csakis és kizárólag filmeket néz az ember. Vagy valami. Nem merem felvenni a szemkontaktust az én listámmal.

MARGAERY, huhu, Gone Girl, nagyon listás. Kössünk alkut, meglesem végre, ha te meg adsz egy esélyt a RosGuilnek :D

NÉVTELEN, köszönöm szépen a szívmelegető kommentet ;u;

LILITH, nyugi, az én színész-radarom siralmas, bár igyekszem fejleszteni rajta. Én a Scott Pilgrimbe meredtem Chris arcába, hogy "honnan... honnanolyan... honnétolyan..." aztán leesett, és két percen át folyamatosan hörögtem.

Persela írta...

Az Imitation Game nagyon jó. Oda és vissza voltam érte, háromszor.

Raistlin írta...

Meg akartam nézni moziban, de aztán beduzzogtam, mert jött a hír, hogy lett volna benne meleg szexjelenet, de Benedict kitöröltette, mert "fölösleges." És nem arról van szó, hogy nekem muszáj látnom Cumberbatch-et meztelenül, hanem hogy a reprezentáció nagyon, nagyon, nagyon fontos, és hihetetlenül sokat jelentett volna, ha egy mainstream közönségnek készül film nem finomkodja el ezt a szálat. Szóval bojkottáltam, levették a műsorról, és kijött egy olyan interjú aztán, hogy WHOA - Benedict szívből és gyönyörű szépen szólalt fel a film kapcsán a meleg jogokért, amikor föltették neki a szokásos "hehe nem volt fura meleget játszani LOL" kérdést, és kiállt mellette hogy bassza meg, ők is csak emberek.

Szóval még mindig meg vagyok sértve a tendenciára, hogy a mozivásznon ábrázolt meleg szerelem vagy tragikus, vagy elvont, vagy mindkettő, és a testiség valahogy "nem való" a közönség szemének, de örülök, hogy a döntése személyes megfontolásból és nem bármiféle látens homofóbiából eredt.

D.L.L. írta...

Ezt nem mondod, hogy Fassy játszott a Sherlock Holmes és a selyemharisnya esetében? o.o Hatodikos koromban nézették meg velem a buszon útban London felé(!) Azóta nem tudom kiheverni, most már tudom, miért.
Köszönet az ajánlásokért :3

Persela írta...

Akkor viszont ajánlom a Kill your darlingsot, ha még nem láttad - Dan Radcliffe nem finomkodta el a melegséget. :D és azért a filmért is nagyon olvadoztam. :))

Raistlin írta...

D.L.L., jaja, ha emlékszel még, ő volt a komornyik :DD


PERSELA, igen, láttam, azért is hasonlítottam hozzá a Cracks-et; bár bevallom, nekem az utóbbi jobban tetszett, és a Kill Your... nem épp a kedvencem ^^" Azt hiszem, rossz időben talált meg. Már kívülről tudom a Dead Poet's Societyt és a Cracks-et, és mindkettőre nagyon hasonlít, ami engem zavarni szokott; ráadásul pont akkor vizsgáztam az amerikai beat-költészetből, és életrajzilag nagyon... nagyon... khm, kreatív. :D (Ha jól tudom, sértően pontatlannak nevezték a sajtóban is.) Magát az elvet és a verseket szeretem, a srácok zseniálisak benne, nagyon szépen vették fel, ritmusos, hangulatos, de... igen, rosszkor talált meg.

Susie Lupin írta...

Na most kedvet csináltál filmnézéshez. Lehet, hogy csemegézni fogok majd a listádból, mert így is sanszos, hogy marhára nem fogok tanulni a szünetben, és akkor már hasznosan is tölthetném. Szóval köszönöm ezt az összefoglalót~
(Amúgy képzeld-képzeld, mégis vettem a bátorságot a személyes blogra, igaz, hogy még csak két bejegyzés van. :3)

Raistlin írta...

Áh, én még elhiszem magamnak, hogy a tételeimet fogom kidolgozni államvizsgára :D

(nagyon gratulálok! owo)

Tatsu írta...

Hát, lesz mit néznem egy ideig az tuti, mert várólistás lett a legtöbb film, amit felsoroltál (hogyhogyénezeketmégnemláttampedigszeretemezeketaszínészeketnagyonnagyon). És... Labyrinth *-* Életem második vállalható cosplaye a Koboldkirály báliruhája volt tavaly télen és hét éves korom óta terveztem megcsinálni. Asszem ez elég sok mindent elmond.
És DiCaprio és Colin Firth, COLIN FIRTH, hogy én mennyire imádom és mennyire imádok MINDENKIT, akit felsoroltál.

Raistlin írta...

Hmm, lehet nem lenne hülyeség közös mozilátogatásokat tervezni *a távolba bámul* *felocsúdik* COLIN FIRTH

Design Infinite Blog írta...

Hogy én mennyire imádlak téged... :D Szinte teljesen egyezik az ízlésünk... (picit megijeszt)
Bármit írsz, azt csillogó szemekkel olvasom! Sose hagy abba! :)

Raistlin írta...

Nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm ;u; Nem tervezem abbahagyni ❤

Dragda írta...

Köszöntem, tudom már mivel fogom ápolgatni a lelkem, a szardogám és Asszony szardogájának megírása után (igen, multifunkciós vagyok).

Hja, mégsem. Szünetben is kórházi gyakorlatra fogok járni -.-

Vagy csak nem alszom XD

Raistlin írta...

Ne aludj, pacsi. :D

LadyLoss15 írta...

James McAvoy:
1. BASSZUS TÉNYLEG Ő VOLT Tumnus *.* imádtam ^^
2."Benedict Cumberbatch - James McAvoy legjobb barátja, szóval kifejezetten pályáznak a közös szerepekre. Érdekesség, hogy McAvoy John Watson szerepére is jelentkezett a BBC Sherlock-feldolgozásában, de Steven Moffat forgatókönyvíró azt mondta, hogy a két karakter között nem akarnak romantikus viszonyt, és Cumberbatch és McAvoy kémiája túl erős volt." erre nem tudok mit mondani hápogok és bugyután vigyorgok :DDD
A kövit nem ismerem, de tényleg SEXY! És a videó amit beszúrtál... az király. :)
Tom Hiddleston Tom Hiddleston Tom Hiddleston *csápol és ujjong*
Naigen, nem véletlen imádja mindenki, aki valaha látta/hallott róla/ismer olyat aki hallotta már lóként prüszkölni és nyeríteni... nem folytatom :D
Az Éjfélkor Párizsban kibaszott jól hangzik, de még nem tudom, kivel nézhetném meg.... :/ hmmm...*gondol, gondol, gondol*
A Winter Soldier-rel és Bucky-val még lógok magamnak... De hogy Steve "amikor nevet, unikornisbébik születnek. " :DD Annnyira...igaz.
Benedict Cumberbatch helloszia már vártalak! ^^
Jézusom ez is ilyen előkelő nemesi származású pasas, beszarok, ezek Hiddlestonnal TUDNAK valamit. :)
A versmondásai egészen kiemelkedőek. - VALÓBAN :)
Gary Oldman Colin Firth ÉS Benedict egy filmben és én erről MIÉRT NEM TUDTAM? *.* o.O
RDJ és én meghaltam. Kérek 10 perc szünetet, hogy átfussam azt a többszáz képből álló mappát a laptopomon, amiben CSAK RÓLA vannak kiválogatva a kedvenc képeim, de csak azok... :$
"Imád szórakoztatni, és fantasztikus a rajongóival (a Facebook oldala megér egy misét és pár bömbölő állelúját.) Szarkasztikus humora (mindezt fapofával) tanítani való. Életimádata, energiája és önbizalma ragályos." ez a három mondat is megér egy misét mert pontosan és igen és köszönöm ^^
+Színészi stílusa: RDJ jön. RDJ elkészíti a filmet. A film tökéletes. RDJ hazamegy." ezt engedelmeddel(?) csatolom a többi idézetemhez Sticky Notes-ban (sajnos szegény háttérképemből egy mm sem látszik mert minden tele idézetekkel Michael Jordantől kezdve Vonneguton át Hamletig, és még tőled is van szám szerint kettő. aszzem.)
Oké én hinni szoktam neked és annyi új fimet ajánlasz egy cikken belül hogy én egy év alatt nem nézek meg ennyit, de a Trópusi Vihar a lista elejére került.
ÉS NEM HISZEM EL DE EZ MEGINT KÉT KOMMENT HOSSZÚ LETT LŐJ LE KÉRLEK!

LadyLoss15 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
LadyLoss15 írta...

Második fele *sunnyog, és gyorsan odacsúsztatja*
Imádom hogy Mads filmeinén ráismerek német és svéd szavakra.
Már megijedtem és itt volt a fejemben hogy jövök reklamálni mert a zseniális Martin Freemant épp hogy csak EMLÍTED... o.O Pedig na! (És most elolvasom, amit róla írtál, és tudom, hogy hamarosan valami Bagginshield vagy Richard Armitage utalás jön)
Na jó a Love Actually-t kikérem magamnak. Hugh Grant, Colin Firth, Martin Freeman(okéoké alig de VAN) éééés ALAN RICKMAN és még Rowan Atkinson is és hova soroljam még? *.*
És BASSZAMEG az öcsém elkezdett Narutot nézni de olyan hangosan, hogy nem hallom a linkelt videót... :(
Na AZÉRT hogy Richard A. is itt van :)))
Gary Oldman köszönöm imádom :) (Pedig csak interjúkban és a HPben áttam kb :/ )
Colin Firth... köszi, most vigyorgok és imádlak, mert nagyjából minden kedvencem sorra került. Amúgy én őt leginkább ilyen kis aranyos filmekben láttam, és a kedvencem a Mamma Mia, mert ammúgy is imádom azt a kis semmi filmet, ha zent akarok és napfényt és vidámságot azt nézem. :) Nem sok közös dolgunk van anyámmal, de ez AZ. :)
Thranduil transz karakter?! Sírok. :'D Ide vele!!!
A Labirintus gyerekkorom kb egyetlen kedvenc filmje, ami nem Harry Potter és ma is szeretem és asszem örökké szeretni fogom. - És nem mese. mert a Disney megint más. :) LABYRINTH (L)
Jaj, ne, egy hónap múlva érettségizek 5 tantárgyból(szerencsére csak egy emelt) és nyelvvizsgázok németből és különben is 2 nap múlva OKTV döntő és jövő héten vagy hogy költözünk is, és attól félek én MOST AZONNAL nekiállok valamelyik filmnek. Vagy az összesnek.
Hogy tehetted ezt velem?? (Imádlak, köszönöm (L) )
És tulajdonképpen a kedvenc kedvenc színészeim nagy része szerepelt a listán. Oké, a kedvenc FILMszínészeim, mert ugye a sorozatok az más, és bízom benne ott nálad is lett volna még pár ember. Vagy csak 1-2. De hátha :)
LL15

Raistlin írta...

én igenis és kifejezetten hálás vagyok a hosszú kommentért, köszönöm szépen! ouo

HEICHOU RIVAILLE írta...

Mennyi jó dolog. És még az is feldobja a napom, hogy valamelyiket én is ismerem. És vannak olyanok is, amiket ismernem kell majd. ˘˘°Köszi.

Raistlin írta...

Nagyon szívesen uwu

polaris írta...

Most ennek csak a harmadaig jutottam, de mar felkerült a listámra pár gyöngyszem, koszonom:) VISZONT. Sebastian Stantol a political animals zseniális, a női szereplők szintúgy, szóval. Szóval. !!4.

Raistlin írta...

HOOHOHOHOHÓÓÓ. Örömhírek csengenek innen ;u;

Névtelen írta...

A felsoroltak 90%-a nekem is hatalmas kedvencem, pacsi; most csak Fassbenderhez fűznék néhány szót (ha már most volt a szülinapja mellesleg) :D
A Jane Eyre-t kb. százszor elkaptam már a tévében, még egyszer sem néztem meg az elejétől a végéig, mondjuk annyiból, amennyit láttam belőle, nem tűnik nagy számnak. Az Angel, hááát... tényleg csak a látvány(világ) miatt éri meg megnézni. Nem tudtam eldönteni, hogy a főszereplő ennyire észbontóan irritáló vagy Romola Garai miatt nem működik nálam a film. A Hunger pedig... én életemben először ezen a filmen ájultam el. A végén. Mikor már teljesen elképedtem attól a negyed órás vágatlan jelenettől. Az után hetekig nem bírtam ránézni Fassbenderre.
De utána sorban megnéztem azokat a filmeket, amikben németül beszél, mert az elképesztően dögös (idegennyelv-fétisem van). Végre egy A-listás színész, aki nem szörnyű akcentussal beszéli a németet! :)

Raistlin írta...

Én a Filth után kerültem McAvoy tekintetét hetekig, szóval gyúrok mind a Hungerre, mint a Filth végére.

És mindkét srácra nagyon büszke vagyok az akcentusuk miatt - Fassy ugye ír akcentussal beszél eredetileg, de gyönyörű az RP anolja a filmekben és az amcsija is, simogatja a fülem, hogy mennyi időt és energiát fordítanak arra, hogy jó legyen ;u;

Köszönöm a véleményeket, észben tartom o3o

sliver írta...

Szerintem a Wanted és a Veszélyes vágy is lelombozóak, az előbbi különösképpen. Jó ötlet, jó színészekkel, de milyen hétköznapi akciófilm-köpenyben, brr. Chris Evanstől nézd meg a Snowpiercer-t. Nem annyira újszerű a tanulsága, de jó volt szerintem: a világvége után vannak egy vonatban, ami mindig megy, és a srác hátul lakik a nyomornegyed vagonban, és arról szól a sztori, hogy úgy döntenek, előremennek a mozdonyba, és jól igazságot tesznek.
Vicces, hogy a legtöbb színészről, akit elkezdek szeretni, kiderül, hogy láttam már őt valamiben, na ezt is szépen összegyűjti ez a lista. XD
Egyébként nem tudom, mit árul el rólam, hogy az itt felsorolt filmeknek kb a 98%-át láttam már.

Raistlin írta...

Snowpiercer felírva, nagyon jól hangzik ;u; A Wantedot azóta megnéztem, de vegyes érzelmeim vannak: paródiának eszméletlenül jó lett volna, de valahogy baromi komolyan veszi magát, ami WTF. Azért imádtam a ritmusát és James megállíthatatlan abban a szerepben, mármint olyan dimenziókat adott egy sablonnál is sablonabb karakternek, hogy FUCK WHOA.

Névtelen írta...

Névtelen sunnyogó vagyok, de muszáj: a Moulain Rouge főszereplője nem Roxanne, hanem Satine.

És ha igazán agytörős, kiakasztós, fasza női főszereplős, lgbt-tartalmú sorozatot akarsz, nézz The 100-ot.

(És ha még egy musicalt megtűrsz életedben, az a Rent legyen.)

Névtelen írta...

Én Colin Firth témához fűzném hozzá, hogy érdemes tőle megnézni az "A single man" c. filmet, egyszerűen csodálatos, egy meleg férfiről szól akinek az élettársa meghalt egy autóbalasetben, szomorú történet. Annyi érzelmet mutat hogy hűha, és színek benne váltakoznak érzelmekként. Nicholas Hoult-ot említettem már? Még meztelenkedik is benne! Lee Pace is feltűnik benne kb. 2 perce, de benne van! :3

Raistlin írta...

Jajaja, zseniális film owo Ebből az ajánlóból csak azért hagytam ki, mert a másikban már benne van. :3

Chiara Supák írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS