a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2015. február 1.

come wander

Váratlan vadnyugat AU Destielékkel, Supernatural. Az ihlető képsor [salternates] munkája.

c o m e  w a n d e r

A doktor persze nem volt ember és nem volt szörny, szigorú értelembe véve, és ezzel kapcsolatban, ha Dean őszinte akart lenni magával, voltak intő jelek.
Példa: Dr. Castiel Thursday az asztal alá itta Ash-t a Roadhouse-ban.
Példa: Aztán Jo-t is.
Példa: Elfelejtette a lovát. Elfelejtette, hogy nagyobb távolságok utazásához lóra van szüksége, és simán az istállóban hagyta minden kurva alkalommal.
Példa: A lovának Donkey volt a neve. Senki sem nevez el egy kibaszott lovat Donkeynak.
Példa: A doktornak Castiel Thursday volt a neve. Castiel. THURSDAY.
Szóval, mindent egybevetve, Dean utólag némileg kínosnak érezte, hogy csak akkor jött rá Castiel földöntúli voltára, amikor az angyal már kivéreztette, de hát az Isten szerelmére, a legjobbakkal is megesik.
És Dean volt a legjobb az egész vadnyugaton. 

✮ ✯ ✮

Castiel így érkezett a Földre: csütörtök volt, persze. Castiel, egy bizonyos Jimmy Novak tisztelendő testében, akinek utólag is minden részvéte és sűrű elnézéskérése, a tetőn landolt. Kecsesen. Kiterjesztett szárnyai sötét árnyakat vetettek az indigó tetőre. Lerázta őket (szeretett tollászkodni, de most küldetése volt)  és elindult a puha éjben, hosszú gyászkabátja kavargott a szélben, és talán a pisztolya csörrent meg, csizma csikordult, vagy tudja fene, de egy sivító golyó üdvözölte, amikor pont behajolt volna a kéményen, és a kalapjának azzal a mozdulattal annyi lett.

Gyorsan a szobában termett. Mary Winchester várta ott egy fegyverrel, sókörben.
- Ne mozdulj meg - ezt a fogai közül szűrte. Galléros ing volt rajta és szoknya, a haja kontyba fogva. Olyan volt, amilyennek a próféciák megírták (kerülendő és veszélyes) de biztos amik biztos, Castiel rákérdezett:
- Mary Winchester? - Aztán krákogott egy keveset, mert az emberi hangját még nem szokta meg.
- Mary Campbell - mondta a nő, és az állával a puskára bökött: - Ez egy Winchester.
- Még csak Campbell - dünnyögte Castiel. - Korán érkeztem.
- Senki nem hívott - vágott közbe Mary, célra tartva. Castiel feje felett krétával rajzolva volt egy ördögcsapda. - Háromig számolok…
- Felesleges, addig mindenki eltud. - Castiel a kezét zsebre süllyesztve körbenézett a barátságtalan padlástéren. - Tartsa meg a házat, kérem, nem szeretném eltéveszteni a címet. - Ezzel tollsuhogás közben köddé lett.  Kilépőjét fegyverdörrenés kísérte.

✮ ✯ ✮

Amikor Castiel ismét megjelent, már nagyon ügyelt, hogy a megfelelő évben érkezzen, és a jó helyre, és hogy ne találkozzon Mary Winchesterrel, akitől titokban egy kicsit rettegett (Évára emlékeztetett.)

A tető ezúttal zöld volt, de remélte, hogy csak renoválták. Szóval ott volt, a csizmáit a kezében tartva, óvatosan, és egy szárnyrezzenéssel a padlástéren termett, ami ezúttal rendesen be volt rendezve, és ez egy kicsit feszélyezte, mert nagyon nem olyan volt, mint a régi ház, és volt ott egy kutya, nem, kettő, nem, hat, ó egek, nemrég ellett, mi? Egy egész halom kutya, és Castiel próbálta megbeszélni velük, hogy ne ugassanak, és a nő valószínűleg az ő hangjára jött be, főkötőben és hálóingben, tarkón vágta egy fémtepsivel, aztán kiáltozni kezdett:
- Sammy! Betörtek!
Castielnek meg se kottyant a csapás, de nem is esett kellemesen. És a kutyák csaholni kezdtek, lelkesen, mintha az ő érdemük lenne, hogy a betolakodót tarkón tepsizték, és Castiel próbált úgy tenni, mint aki szédeleg, hogy ne üssék meg még egyszer, és hogy cserébe a vérvonalból senkit se kelljen porrá égetnie, ámen.
- Jess, jól vagy? - Egy olyan magas férfi esett be a szobába, hogy csoda, hogy nem verte a homlokát a tetőgerendába; szóval nyurga volt, és szakállas, farmerben, csizmában, kockás inggel, és egy elég agresszívnek kinéző fegyverrel.
- Dean Winchestert keresem - mondta Castiel a maradék méltóságával, és kiegyenesedett. Jess Winchester egy sóhajjal leejtette a tepsit, ami nagyot koppant a padlón.
- Mibe keveredett a bátyád megint, hogy hívatlanul állítanak be hozzánk a barátai?
- Vagy az ellenségei - mondta Sam, és végigmérte Castielt. - Hogy hívnak?
Hát, valamit mondania kellett.
- Thursday. - És mivel utált hazudni, hozzátette: - Castiel.
- Mit akarsz tőle? - Sam a vállának vetette a fegyvert, de ez pont nem jelentette azt, hogy ne állna készenlétben. Castiel látta a szemében.
A dolog kínos része, hogy Castiel azt akarta tőle, Deantől, ugye, hogy Michael porhüvelye legyen, és voltak bizonyos fenntartásai Sammel, ti. Leendő Luciferrel szemben, úgyhogy ki kellett találnia valamit.
- Orvos vagyok - mondta.
- Valami baja esett?
- Nem fizette ki a… - Castiel hunyorított. - Szolgálataimat.
Sam sóhajtott.
- Mennyivel tartozik?
Jess hozzátette:
- Még mindig nem értem, mit keres egy doktor a padláson.
- Úgy volt, hogy itt találkozunk.
Jess szerencsére azt motyogta:
- Tipikus Dean - és kiment, valószínűleg, hogy a pénzládikát előkerítse, amiről Castiel eléggé megijedt, mert nem tudta, milyen összeg lenne reális, szóval sietve Samre nézett.
- Fontos, hogy személyesen találkozzak vele.
- Hát, ahhoz sok sikert. Wyomingban van valahol, vadászik.
- Mikorra várjátok haza?
- Nem tudom, mit mondott, de nem lakik itt.
- Ah - bólintott Cas, és a zokniját nézte. A csizmája még mindig ott volt a kezében. A zoknija lyukas. A legtöbb ember nem így hordta. - Mi történt a tetővel?
- Van valami a tetővel? - Aztán Sam szemöldöke felszaladt a homlokán. - Mit kerestél a tetőn?
- Kívülről láttam, nem volt… kék.
- Még a tűz előtt volt kék.
- Persze, a tűz - dünnyögte Castiel.
Emlékezett az első tüzekre, hogy az emberek hogy örültek (nagy vigyor szőrös, fekete képeken) és aztán gyűlölték Alexandirában (de meg kellett történnie, a látnokok miatt, túl sokat tudtak és túl sok mindent fedeztek fel), szerették a pestis végén (bár ahhoz a patkányok kihalásához volt köze, de ők a tüzet dicsérték), és London: utálták megint, és a tűz: Mary Winchester vége, és-
- Nnna, meghoztam - lépett Jess a szobába, büszkén tartva a ládikát, és vásárokról magyarázott, és írva van, hogy Samuel Winchester nem nemzhet fiakat, és erről Odafent gondoskodnak,  de Castiel mégis azt mondta:
- Vigyázzatok a tűzzel, éget.
Jess hasa már gömbölyű volt a hálóing alatt, és Castiel valahol remélte, hogy a Többiek hozzá hasonlóan korán érkeznek, vagy késnek. 

✮ ✯ ✮


Dean elég hamar kiszúrta magának Castielt. Az ő szakmájában érzékeny volt az ilyesmire, ha követik, meg ezek.
Dr. Thursday viszont pont elég veszélytelen volt, szóval Dean egy ponton gyanakodni kezdett. Amikor már kábé örökre volt az, hogy  éppen pont hogy abba az ivóba ette a fene, mint Deant is, és csak nyakalta a kukoricawhiskeyt, mintha víz lenne, akkor Deannek elege lett, és az önnön fenekére vert a szuggesztív gatyában, rákacsintott, és kérdezte:
- Kéne, mi?
És Castiel nem köhögött fel, meg semmi, egyszerűen csak kitárta a száját, amiből csorogni kezdett a whiskey. Nem éppen vonzó látvány volt, de Dean azért belebukfencezte a szalmába az istállóban, és onnantól elég biztosra vette, hogy erre megy ki az egész, hogy Dr. Thursday valami szomorú szodomita, akinek ő megadja, amire szüksége van, és pár találka után a kukoricásban sejteni kezdte, hogy Casnek is van számára valamije, és oké, nekiállt Casnek hívni, és baromi kék volt a szeme, szóval Dean egy idő után a lakásába és az életébe engedte, alkalomadtán, ugye, és ha vadászni ment, akkor úgy érezte, hogy várják haza, és ebben volt valami.

És Cas egy kicsit ott volt a nyárban, az ég árnyában és a prérifarkasok dalolásában, és Dean talán vágtára ösztökélte a lovát, hogy hamarabb megérkezzen hozzá.

Cas az ismertségük elején nyilvánvalóvá tette, hogy mondanivalója van számára, de azóta nem igazán szólalt meg, eltekintve attól, hogy “Dean” meg “jó estét/reggelt,” de hát nem igazán beszéltek. Azt Dean nem merte.
Cas jó volt az ágyban és jó volt a szalmában, ahhoz képest legalábbis biztos, ahogy kezdte, amikor láthatólag sejtelme se volt róla, Dean mit akar tőle, és ő azért hússzor rákérdezett, hogy akkor most rendben van-e a történésekkel, és Cas mondta, hogy igen,  igen, és kíváncsinak tűnt és feszélyezettnek, mintha nem tudná, mint aki soha el nem képzelte, mi következik, pedig Dean biztosra vette, oké? Ahogy nézett rá. Kábé vetkőztette a tekintetével.

Aztán Cas kissé önállóbb lett, így szex-téren, aztán nagyon önálló, és aztán Deant is meglepte, hogy mennyire élvezi így, izzadtan vágtatva, hogy kilengett a plafonon a gázlámpa, és közben: “bassza meg, Cas,” és Cas egy este megkérdezte tőle, amikor szedelőzködtek (mert Cas nem maradt éjszakára, és cserébe Dean sem, és ez így rendben volt, szabad meg független) szóval azt kérdezte:
- Ha eljönne a világvége, teoretikusan, átadnád a testedet egy arkangyalnak, hogy a mennyei seregeket dicső csatába vezesse?
Amire Dean azt felelte:
- Ez perverz.
És Cas felhúzta a csizmáját, és hátrasimította a haját, és félmeztelen volt, és ha bármit is mondani akart, az nem derült ki, mert Dean visszamászott az ágyba és rá.

Cas az arkangyal témát még egyszer felvetette, de Dean akkor tajrészeg volt és türelmetlen, és Cas azt motyogta:
- Bizonyára még mindig nincs itt az ideje. - És a csillagokra hunyorgott, mintha az állásukból kiolvashatná, mikor lehet majd megint nonszenszet mondani. 

✮ ✯ ✮

Aztán Deant megharapta egy prérivérfarkas. Tudjátok, mi a szívás? Hát, például a prérivérfarkas. 

✮ ✯ ✮


Meg kellett volna halnia Texasban, de volt még egy hónapja holdtöltéig. Szóval hazament elbúcsúzni. Kábé így ment:
- Sammy, ha legközelebb látsz, ölj meg.
Aztán elvonszolta magát Cashez. 

✮ ✯ ✮Castiel nem aggódott. Valahogy tudományos érdeklődést táplált Dean sebe felé, aztán az ágyra fektette. Aztán kivéreztette. A csuklóját vágta fel.
- Ez működni szokott? - köhögte Dean.
- Minden orvos így csinálja - dünnyögte Cas, aki a doktori táskájával matatott, amiben főleg rozsdás fogók voltak és némi géz. Alkonyodott, és egy csonknyi gyertya lobogott Dean feje felett a polcon, és Dean olyanokat gondolt, hogy ennek így kellett lennie, és Sam majd örököli az összes pisztolyát, és hé, talán a sráca majd folytatja a családi vállalkozást, kicsi Dave Winchester, oké, pontosít, benga Dave Winchester, mégiscsak Sam gyereke, négy kilóval született-
Castiel brandyvel fertőtlenítette a sebet, amit Dean elvett tőle, és lenyakalta, és felkészült arra, hogy elmondja, hogy Cas a legjobb dolog, ami az életében történt vele, de csak markolt a brandyre. Cas a tenyerét Dean homlokára fektette, mintha a lázát venné, és kék fény izzott fel, és abban a kék fényben Dean Casre nézett, akinek azúrban lobogott a szeme és árnyszárnyai voltak (és még mindig véres volt a keze)  és Dean akkor azt mondta:
- Annyira rohadtul tudtam.
Cas meg pislogott, hogy mi, mivan, micsoda, csak álmodta, és Dean ember maradt és életben maradt, és Castiel egyre tagadta:
- Kivéreztettelek, ahogy egy orvosnak kell, eret metszettem.
- Az nem gyógyítja az ilyen sebet! Láttam a szárnyaidat, em... angyal!
- Nem tudom, miről beszélsz - mondta Cas, és leült a hintaszékbe, és mindig a szék szélén ült, a szárnyai miatt, egy kicsit előre hajolva, és Dean pengő sarkantyúval körözött a szobában, és azt mondta:
- Tollak vannak a szobában, valahányszor meglátogatsz, söpröm össze utána.
Cas rávágta:
- A párnából eshetnek ki, bizonyára. - És nagyon meggyőzően nézett Deanre, aki elárulta neki, hogy hollótollakkal pont senki sem töm párnát, és:
- Eleve nem tudtam, milyen baszott madár ez, mármint mekkora az a toll? Mint a karom!
Amire Cas a jelek szerint nem tudott mit mondani, és zavarában köddé lett, aztán gyorsan felbukkant ugyanazon a helyen, és ellentmondás nem tűrően (fenyegetően) kijelentette:
- Nem vagyok az Úr Angyala, és nem hoztam örömhíreket arról, mi a közelgő armageddonban betöltött szereped. - Aztán óvatosan hozzátette: - Előfordulhat, hogy a bordáidon vésetek vannak, meg az egész családodnak, hogy a többiek se tudjanak szólni. A beleegyezésetek nélkül nem kezdődik el. 


✮ ✯ ✮A sztorinak valahogy így van vége: préri, sivatag. Lovak: a szürke kis Donkey és a fekete paripa, Impala. Két felfegyverzett férfi, az egyik kabátban, a másik kalapban. Napnyugta. Egymás kezét fogják, és új kalandok felé vágtatnak. Amúgy kézenfogva vágtatni elég nehéz.
Azért mégis megoldják valahogy.  komment: IGEN // nem
a cím [innen] van, mely igencsak
illene a történet végén gördülő
stáblistához, ha volna olyan.
és még számtalan vadnyugati
fílingű zenével tudok szolgálni,
akár akarjátok, akár nem.

9 megjegyzés:

Csupakabra írta...

Oh hogy én ezt mennyire vártam.És hát nem csalódtam.Köszönöm.^^

Amethyst írta...

Látnok vagyok vajon, ha nyár vége óta, mióta először hallottam a Lovers on the Sun című számot, egy vadnyugat AU Destiel ficre vágyakoztam és múlt héten jutott újra eszembe és még a Brokeback Mountainra is rávettem magam az érzés miatt?
Köszönöm az élményt! Hisz oly régóta erre a pillanatra vártam! :D

Raistlin írta...

Csupakabra, köszönöm szépen ;u; Amikor először eszembe jutott, még volt cselekménye és horror-hangulata a humorrépa helyett, de eh. (Talán majd legközelebb? :D)

Amethyst, nem láttál semmit. *feltűnésmentesen a garázsba teszi a gondolatolvasó készülékét* És köszönöm!

rosie írta...

annyira nevettem, hogy elvágtam az ujjam a vacsorámmal [megérte]

hát ez valami csudaszuper volt! [olvastam ám a többidet is, de egy hangos basszameg és mi a picsa nem tűnt megfelelő kommentnek *motyog]

ezek után igazán kíváncsi lennék egy coven/spn crossra [azt is miattad kezdtem el nézni, áldassék meg érte a te neved]

hát egy nagyon tetszett, jaj :D hozzá tudnék szokni, visszapofozod a sorozatot oda, ahová való

Raistlin írta...

mit eszel te ne egyél kést nem egészséges

(a hangos basszameg a legszebb komment, az a hatás, amit többnyire ki akarok váltani)

és whoa whoa whoa coven - az egyetlen baj, hogy nem igazán vannak használható női karakterek, de... bella mint supreme? hell YEAH. (vagy deanna, castielle és samantha? hm, hm, hmmm)

Valerin írta...

Nos, ilyen az, amikor az ember lánya olvas valahol, máshol, akárhol egy-két Destiel történetet, és aztán ellátogat ide, és bumm, Rai mindet felülmúlja. És én ezért téged nagyon szeretlek és csodállak. Szóval köszöntem szépen. :)

Raistlin írta...

Valerinem, de drága vagy, köszönöm szépen, ez elmondhatatlanul jól esett ;u;

LadyLoss15 írta...

Jó, másodjára röhögök fel, és livebloggolhatnékom van, szóval...
Elfelejti a lovát, aki Donkey. Ezt így annyira el tudom képzelni Casről. :"D
"- Mary Campbell - mondta a nő, és az állával a puskára bökött: - Ez egy Winchester.
- Még csak Campbell - dünnyögte Castiel. - Korán érkeztem. " Jézusom nem tudom melyik mondat szórakoztat jobban. :DD
- Háromig számolok…
- Felesleges, addig mindenki eltud. ---- Atyaég Cas de kis bunkó, pedig valszeg nem is tud róla, de az. :D Imádom. éééés : "Tartsa meg a házat, kérem, nem szeretném eltéveszteni a címet." Ez MILYEN DUMA MÁR? ^^
Hahahaha Castiel és a kutyusok de édes és de kis béna. És a kutyusok Sammyhez tartoznak. És egy nő is? Jess?? Olvadok. Főleg ahogy Sammy kinéz. Mondjuk mindig így néz ki. Miért nem ALAPBÓL a vadnyugaton éltek? Annyira odavaló! *.*
"A dolog kínos része, hogy Castiel azt akarta tőle, Deantől, ugye, hogy Michael porhüvelye legyen, és voltak bizonyos fenntartásai Sammel, ti. Leendő Luciferrel szemben, úgyhogy ki kellett találnia valamit. " Jajj a kegyetlen igazság. És szegény ártatlan tudatlan Sammy. :)
"- Úgy volt, hogy itt találkozunk.
Jess szerencsére azt motyogta:
- Tipikus Dean" :DDD Jézusom MILYEN világban akar Dean egy padláson, az ÖCCSE padlásán találkozni bárkivel is a kocsma helyett?? :DD
"és írva van, hogy Samuel Winchester nem nemzhet fiakat, és erről Odafent gondoskodnak, de Castiel mégis azt mondta:
- Vigyázzatok a tűzzel, éget.
Jess hasa már gömbölyű volt a hálóing alatt" Awww de csodás ez az AU könyörgöm add hogy megszülessen és éljen, piciSammy (most látom magam előtt. Thomas és Shepherd. Hasonlóak. Sammycsaalád. Áucs *.* )
"és az önnön fenekére vert a szuggesztív gatyában, rákacsintott, és kérdezte:
- Kéne, mi?
És Castiel nem köhögött fel, meg semmi, egyszerűen csak kitárta a száját, amiből csorogni kezdett a whiskey. " :DDDDD Áááá Dean, imádom EZT a Deant és ezt a Cast és micsoda borzalmas de csodálatos dolog már ezt művelni velük? :D
"nekiállt Casnek hívni, és baromi kék volt a szeme, szóval Dean egy idő után a lakásába és az életébe engedte, alkalomadtán, ugye, és ha vadászni ment, akkor úgy érezte, hogy várják haza, és ebben volt valami." Ezt ilyen egyszerűen és gyorsan lezavarni. Kegyetlenség, de valahol nagyon okos dolog....
"Dean talán vágtára ösztökélte a lovát, hogy hamarabb megérkezzen hozzá. " Hát én olvadok ez jobb, mint bármiféle vallomás vagy túlzás vagy akármi. u.u
"Cas jó volt az ágyban és jó volt a szalmában" ("Jó a fűben, az előszobában" egyenesen a Road: Nem kell más c. számból. Most ezt dudorászom. Évek óta először. aww)
"- Ha eljönne a világvége, teoretikusan, átadnád a testedet egy arkangyalnak, hogy a mennyei seregeket dicső csatába vezesse?
Amire Dean azt felelte:
- Ez perverz. " Oh szegény tudatlan Dean. Naiv Dean. Szexközpontú Dean.
"- Sammy, ha legközelebb látsz, ölj meg.
Aztán elvonszolta magát Cashez. " Ugh 3 sor és sírni akarok.
"talán a sráca majd folytatja a családi vállalkozást, kicsi Dave Winchester, oké, pontosít, benga Dave Winchester, mégiscsak Sam gyereke, négy kilóval született- " Ahahahahaha Dave az majdnem Dean és Benga és várjunk csak hát akkor MEGSZÜLETETT. jupijééééé *rodeózik a terheslabdán örömében* ezazzz *lepottyan, égő arccal visszamászik, olvas tovább*
'- Annyira rohadtul tudtam. " Büszke vagyok rád Dean.
"- Tollak vannak a szobában, valahányszor meglátogatsz, söpröm össze utána.
Cas rávágta:
- A párnából eshetnek ki, bizonyára." :DDD Haha HOLLÓTOLLAK ez bukta de mennyire király már hollótollpárnát akarok de most komolyan :D *.*
" a fekete paripa, Impala" Erre. Várok. Az. Első. Donkey. Említés. Óta. És már kezdtem rettegni hogy nem lesz. De lett. Naazért! :D
"Amúgy kézenfogva vágtatni elég nehéz.
Azért mégis megoldják valahogy. " Haha, hát ez miért ilyen fluff de azért édes és kicsit úgy érzem nem kéne szó szerint értenem de közben meg de. Csak hát ja, elég fura. Főleg ha Donkey feleakkora, mint Impala. :D
LL15

Raistlin írta...

Donkey kikéri magának, ő egy telivér táltos paripa... vad vágyálmaiban. Khm.

NAGYON köszönöm a livebloggingot, egyszerűen remek ilyen közelről látni a fic hatását ;u;

Jared és Jensen ugye mindketten texasiak. Lekopogom, hogy látszik. Jihhá.

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS