a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2015. január 26.

Sekély sírhant

Harmadik rész. A nyomozás kezdetét veszi. Will boldogtalan.


15.

Dr. Frederick Chilton azt mondja:
- Bocsánat, csak itt hagytam valamit. - Will cuccai között matat, és ő csak nézi őt, az ágyon heverve, a saját izzadtságában, Winston mellette, Winston szuszog, az orra nedves, Will nem tud megmozdulni.
Álomparalízis.
Chilton a sebember stigmáit viseli és a tegnapi öltönyét, a szeme üveges, és hulla-ujjakkal matat Will viharkék szobájában, a parafadugók és csalikellékek között, kis híján lever egy whiskeysüveget és idegesen felnevet, a redőny rácsai közt sávokban kúsznak a poros fények.
Willnek van egy fényképes parafa-tablója az eseteivel, amit a fal felé fordít az este. Chilton amögé is beles, és elégedetlenül hunyorít.
- A májamat keresem, nem látta a májamat?
Will fuldokolva ébred, amikor megmozdul végre, az oldalára hengeredik, úgy érzi, öklendeznie kell, áthajol az ágy peremén, de csak liheg, liheg, liheg.  

16.

- Gyere, Hannibal reggelit készített.
- Nem vagyok éhes.
Will Abigail előtt guggol, formaruhában, dolgoznia kell ma, mindennek úgy kell folytatódnia, mintha mi sem történt volna. Abigail egy durván varrt szarvasszőr párnát szorongat a kanapéra kuporodva.
- Nem adtuk meg neki a tiszteletet - motyogja. Will nem tud mit felelni. Hannibal készen áll a válaszokkal, egy tálcát egyensúlyozva lavírozik be, a dereka körül ropogósra vasalt kötény.
- Miben lett volna kegyesebb - kérdi -, ha a férgek eledelévé tesszük? Ha elégetik, és a hamva trágya lesz? Azért nyugtatna meg egy ilyen rituálé, mert látod az értékét, vagy pusztán csak mert ezt tartják tradicionálisnak? - Aztán hozzáteszi: - Kivételesen ehetsz a nappaliban, de nem szeretnék ebből rendszert csinálni.
- Nem vagyok éhes - ismétli Abigail, Will meg kurvára nem tud megszólalni.
- Csak egy falatkát - mondja Hannibal. - Az energiáért. Máj, sok benne a vas, arra szükséged van, narancslekvárral, füstölt paprikával és salotthagymával, épp csak egy sejtésnyi vörösborral átitatva. - Halkan hozzáteszi, mintha valahogy szégyellné: - És limonádé.
A tálca Abigail térdén, most megrezzen, aztán a lány a szélébe kapaszkodik. Mélyen Hannibal szemébe néz.
- Köszönöm szépen.
Hannibal kihúzza magát, a kezét porolva.
- Szeretném, ha iskolába mennél, és ugyanúgy viselkednél, mint máskor is.
Abigail nem igazán figyel rá. Mintegy félálomban veszi kézbe a villát, és a húsba szúrja. Will csettint a nyelvével, és azt mondja (a hangja megbicsaklik:)
- Dr. Lecter, beszélhetnék önnel négyszemközt, ha lehet?
- Mi sem természetesebb. - Hannibal a konyha felé int egy gálás mozdulattal, és Will követi oda, a kezeit karba fonva figyeli, ahogy felakasztja a kötényt és nekiáll eltakarítani.
- Mi a probléma, Will?
- Ó, tehát észrevette, hogy van probléma?
Hannibal vet rá egy csalódott pillantást, ahogy egy rózsaszín ronggyal átdörgöli az elektromos sütő lapját.
- A szarkazmust illetlenségnek tartom, és, be kell vallanom, a magatartása előtt is értetlenül állok. Nem tudom, mi kivetnivalót talál abban, hogy racionálisan viselkedem.
- Embertelenül viselkedik! - vágja rá Will, túl élesen, a nappali irányába les, és halkít a hangján: - Megrémiszt, amit művel. Mind ki vagyunk akadva, csak maga nincsen.
- A pánik juttatott minket ebbe a szerencsétlen helyzetbe - emlékezteti Hannibal, és kicsavarja a rongyot a mosogató felett.
- “Szerencsétlen helyzet” - ismétli Will gúnyosan, és az ajkára harap, aztán pislogva kérdezi: - Elbasztuk, ezt fölismeri. A cél az lett volna, hogy eltitkoljuk, mi történt, erre kiállítást rendeztünk belőle.
- Nyílt színen rejtezünk - korrigál Hannibal.
- Nézi az NCIS-t? - kérdezi Will. - Agatha Christie? Bármi. Könyörgöm, nyugtasson meg.
- A szabadidőmet többnyire a művészeteknek és a gasztronómiának szentelem - felel Hannibal kitérően, és amikor Will a tenyerébe temeti az arcát, finoman elvonja a csuklóját. Hannibal keze síkos és habos a takarítástól, az érintése gyöngéd. - Mi a probléma? - ismétli halkan.
Will ugyanolyan dermedten tehetetlen, mint a reggel.
- A terv, amivel előállt, amibe belementünk, nevetséges - mondja. - És tökéletes, amennyire ilyesmi… az lehet. Egy normális embernek nem jutott volna az eszébe. - Megkockáztatja, hogy a szemébe nézzen. Hannibal tekintete nem árul el érzelmeket. - Szociopata, vagy kreatív elme?
- Ne dobálózzunk az ilyen kifejezésekkel - felel Hannibal, és elengedi végre. Will egy futó mozdulattal odaszorítja a tenyerét, ahol Hannibal ujjai voltak.
- Magára nézve - mondja -, önmagamat látom, negatívban.
- Tehát - összegzi Hannibal -, valamelyiküknek feltétlenül őrültnek kell lennie?
- Mentálisan zavartnak - bólint Will -, mert belementünk ebbe az egészbe.
Hannibal nem felel. Amikor Will felpillant, látja, hogy elmosolyodik. Mondana valamit, de elhallgat, amikor Abigail a konyhába lép, egy üres tányérral.
Willnek nincs étvágya. A gondosan kikészített műanyagdoboz elárulja, hogy Hannibal szokás szerint bőséggel csomagolt neki ebédre és vacsorára.
- Mit fogsz csinálni Chilton májával? - kérdezi a lány, és a tányért a mosogatógépbe teszi.
- Magammal viszem a kórházba - mondja Hannibal. - Tű a szénakazalban.
- Úristen, bele fogod varrni valakibe?
- Arra már aligha alkalmas. A hasznavehetetlen részeket elégetjük.
- El tudná vinni a takarót is? - kérdezi Will, és valami megakad a torkában. Hannibal ránéz, valahogy győztesen.
- Attól tartok, a vörös selyem feltűnést keltene.
- Lehet, ki kell cserélnie a csomagtartója kárpitját - folytatja Will, és tessék, most ő is racionális, és a saját baszott logikája mentén ez akkor most szociopatává teszi. - Az anyagszálak valahogy rákerülhettek… rá. A takarón át.
- Gyanút keltene - mondja Hannibal -, ha hirtelen nekiállnék…
- Egy Bentley-t vezet - szakítja félbe Will. - Ennél könnyebben beazonosítható autót nem is választhatott volna. Túl egyedi.
- A gépjármű megvásárlásánál nem az volt az elsődleges szempontom, hogy feltűnésmentesen tudok-e benne szállítani egy hullát - mondja Hannibal, és Willnek valahogy megint az az érzése, hogy túl jól szórakozik. Talán a stressz teszi. Megpróbál felépíteni egy Lectert fél pillanat folyamán, aki az összeszedett felszín alatt marokra nyeli a nyugtatókat, kávéval, aki talán olyan erősen be van szedálva, vagy olyan álmos,  vagy csak annyira orvosdoktor, hogy tényleg nem veszi észre magát, és Willnek csak várnia kell a pillanatra, amikor az egész meghasad...
- Ne veszekedjetek - mondja Abigail.
...mint amikor elaludt a kanapén, és…
- Össze kell tartanunk - mondja Abigail, és megveregeti Will karját, tétován, mintha nem lenne biztos benne, a férfi majd hogyan reagál.
- Rendben - mondja Will. - Dologra. Ha már ma megtalálják… akkor úgyis mindegy. És akkor szépen lassan. Részletekben. - A tekintete Hannibalra villan. - Racionálisan.

17.

Huszonnégy óra telik el, negyvennyolc, hetvenkettő, és egy egész hét. És még mindig semmi.
Will úgy jár be a rendőrörsre, mintha a letartóztatására készülne, mintha az egész egy univerzális tréfa lenne, és a következő esetnél majd őt verik bilincsbe, és röhögnek rajta, hogy elhitte, hogy megúszhatja-
(Nem öltem meg senkit, biztosúr, nem én voltam, nem én tettem. Öngyilkos lett. És aztán kifuvarozta magát az erdőbe.)

18.

Az erdőben egy szarvas jár, fekete a szőre, és hatalmas, és néha tollasnak tetszik az irhája, mert Chilton hulláját madarak zabálják, és senki nem veszi észre, de Will ott áll, éjjelenként ott áll mellette, a madarakkal együtt karomra markolja a húsát, mert nem maradhat belőle egy falatnyi bizonyíték sem.
(Csak egy falatkát.)
Az álom megrebben, elszáll. Vijjogva belé mar. Prométeusz-virrasztás lőrével és egy egyenletesen világító, kék számlappal.

19.

És még mindig ott van a pénz kérdése. Minden gyomorforgató rendben megy, és akkor valaki felhozza a témát. (Többnyire Abigail, vagy Will.)
Vacsoráznak. Ott van a szék, amin Chilton ült, és ami azóta Chilton székének számít, és amihez Will csak akkor ér hozzá, ha muszáj, ha az asztal tetejére halmozza, amíg felmos alatta.
Zsályás bárányt esznek vérnaranccsal és mustáros pennetésztával, és Hannibal tesz egy megjegyzést arról, hogy a bort nem igazán találta el hozzá, de le volt árazva, és Willnek eszébe jut a pénz, mint olyan, a pénzről pedig:
- Nem humoros - jegyzi meg egy savanyú falattal -, hogy egy hullától mennyivel könnyebb megszabadulni, mint a pénztől?
- Nem volt könnyű - mondja Abigail.
Megpróbálták elégetni. Ez volt Will első ötlete: sütőbe vele. Hannibal emlékeztette a füstriasztóra.
És volt az, hogy égessék el kint, de a rendőrségtől azt néznék. És hogy égessék el apránként, és el is kezdték, legalábbis Will, egy öngyújtóval a kád peremén áthajolva, amíg rá nem parázott, hogy hogyan magyarázza ki a kormot a kádban, ha mintát vesznek, hogy hogyan magyarázza ki az egészet-
- Fenntartom - jegyezte meg Hannibal -, hogy költsük el.
- Mm, kiváló ötlet, vehetne egy új kocsit.
- Belátható időn belül nem tervezek megválni a Bentleytől.
- Bűnjel - jegyzi meg Will, és kortyol a borból. Szerinte jó a bor.
- Egy olyan bűnről, amit nem követtünk el. - Hannibal kisvártatva hozzáteszi: - Pont, hogy kifizettem rá a hitelt.
Will egyszerre megért valamit.
- Mindent hitelből fedez?
- Amerikában élni roppant költséges - állapítja meg Hannibal, és nagyot húz a poharából.
- Hogy tervezi törleszteni?
Hannibal egyenesen ránéz. Will a tányérra mered, a tányérra, amit Hannibal tett le elé, amin illatosan gőzölög az étel, amit ő készített neki.
- Szerintem meg fogok gyilkolni valakit, és birtokba veszem az ingóságait, ezt szeretné hallani?
- Nem, nem rabolná ki őket, elintézné valahogy, manipulációval, hogy legálisan-
- Ne profilozd már Hannibalt - csattan fel Abigail. Will megköszörüli a torkát.
- Munkahelyi ártalom. - A doktor felé biccent. - Elnézést kérek. Ez az ügy mindannyiunk idegeit kikezdte.
- Tud róla, hogy alvajár? - cseveg Hannibal, és Abigail félbeszakítja:
- El kell döntenünk, egyszer és mindenkorra, hogy mi legyen a szajréval, mert itt kotlunk a legnagyobb bűnjelen egy hete, és senki nem csinál semmit.
- Nem járok… alva. Csak egyszer fordult elő.
- Kétszer pedig visszakísértem az ágyába.
- Pénz - mondja Abigail. - Mi legyen a pénzzel?
- Van egy fagyasztó a padláson - veti fel Will, Abigail pedig akaszt rá egy lapos pillantást.
- Jó ötlet, majd szólunk a rendőrségnek, hogy azt ne nézzék meg.
Hannibal hátravetett fejjel a plafonra mered.
- Nem működik rajta rendesen a zár - mondja. - Nincs meg a kulcs hozzá.
- Azt hittem, hogy ott tartja a húst. Nem onnan hozza le mindig?
- Elhagytam a kulcsot... nemrégiben.
- Szóval költsük el a pénzt - mondja Abigail. - Tempósan, de apránként. Ha felosztjuk magunk között, nem lesz feltűnő. Meg ha rendes dolgokra költjük. Will, vegyél egy új mellényt.
- Mi a baj ezzel? - A Willen lévő mellény bézs, polárbéléssel. - És nem fogok vérdíjból
- Akkor húzd le a vécén. Engem nem érdekel. Tüntesd el.

20.

Will megpróbálja lehúzni a vécén. Will csinál egy jó kis dugulást. Perceken át pumpálja, mire lemegy, és akkor elege lesz, ráadja Winstonra a pórázt, lekíséri a kutyafuttatóra, hazafelé vesz egy hagymás hot-dogot, és megeteti vele.
És aztán arra gondol, hogy most már Wiston is bűnrészes.

21.

Will a kádba kuporodva próbálja praktikusan lezuhanyozni magát,  a tusfürdő, amit használ, valami hajómintás drogéria márka, és akkor Abigail bekopogtat, és azt mondja:
- Telefon!
- Az Ólafur Arnalds?
- Az.
Will alapvetően Nokia-tónusokat használ, de a forródrótra Beverly betette neki azt a számot, amire egyszer óvatlanul megjegyezte, hogy “tetszik,” és Beverly azóta feltételezi, hogy szereti is, de hasznos, mert így a lakótársai is rögtön felismerik, kell-e neki szólni, és Will káromkodik, és kikiált Abigailnek, hogy csúsztassa be a küszöb alatt, de nem fér át, és Will a dereka köré bugyolálja a Semleges Árnyalatú Törülköző nr#3-at, és kimegy az ajtón, és naná, hogy Hannibal is ott van, és kézjelzi neki, hogy a hívást kihangosítsa, és Will úgy is tesz.
- Graham?
- Igen, tessék, jelen. Zuhanyoztam.
Will ott áll egy szál faszban, és csöpög egyenletesen.
- Kéne Winston - mondja Jack. - Kapásunk van.
És Jack nem a közvetlen főnöke, tehát ez nagy eset.
- Kik vannak a helyszínen?
- Bloom. Katz. Z. És a Chesapeake Ripper.
Will hátrahajtja a fejét.
- Megyek - motyogja. - Fél óra.
- Megadom a címet.
Tessék. Ennyi volt. El is cseszte. Jack következő észrevétele az lesz: “ó, tényleg fél óra, honnét tudtad, hogy annyi lesz?” De Jack csak az erdőhöz irányítja, és el is magyarázza, hogyan juthat oda, és Will egy utolsó elkeseredett kísérlet formájában eljátssza, hogy nem vágja, tehát kap egy GPS-jelet SMS-ben, és Jack a lelkére köti, hogy siessen, és bont a vonal és-
- Lélegezzen - emlékezteti Hannibal. - Kér egy fél váliumot?
- Öljetek meg - kéri Will, és a dereka körül tartva a törülközőt, dicstelenül a szobája felé biceg.

22.

Fél lábon ugrálva próbál felvenni egy jobb sorsra érdemes alsógatyát, amikor Hannibal rövid kopogtatás után beengedi magát. Will úgy van vele, hogy mindketten felnőtt férfiak, de azért feltűnésmentes hátraarcot csinál, mert a segge talán kevésbé érdekes, és így nem kell a doktorra néznie.
- Elnézést, hogy csak így rátörök önre, de emlékeim szerint futólag említette, hogy korábban még nem helyszínelt Chesapeake Ripper esetet.
- Valóban nem. - A kezeslábas következik, fehér póló alá, a nyakba a jelvény. Winston már készen áll, a golyóálló ruhájába burkolva liheg Will ágyán. - Mentségünkre legyen mondva, nem emlékszem, hogy kutyás rendőrt valaha is bevetettek az ő esetében.
- Tehát?
- Tehát - fordul felé Will, miután felrántotta a sliccét -, kétségbe vannak esve. Ami azt jelenti, hogy nem ordított az arcukba az első tíz percen valami gyanújel, amitől féltem. - Körbekémlel a bakancsaiért. Hannibal kérdő tekintettel feltartja őket, az ajtó mellett rúgta le az este. Will bólint, és kinyúl értük, de a doktor nem veszi figyelembe. Letérdel.
- Van terve? - kérdezi Hannibal, és Will egyensúlya kibicsaklik, ahogy a férfi rásegíti az első párt.
- SOS. De igen.
- És mi lenne az az SOS?
- Aaa, ühm, személyiségzavarom teret nyit arra, hogy… mások személyiségével azonosuljak.
Hannibal felnéz rá.
- Ha kérdezik, egy valódi gyilkos hazugságaival válaszolna?
Will félrefordul, sűrűn pislogva, és biccent, és rámegy a másik bakancs is, mert ő csak egy elcseszett Csipkerózsika vagy Hamupipőke, sose tudja, melyik melyik, és Hannibal nekiáll befűzni, és ő nem mer ellenkezni és nem mer kapaszkodni.
- Nem vagyok gyanúsított jelenleg - mondja Will. - Nem vallana Jackre, hogy taktikázzon, ő olyan, mint egy bika, ha mozgást lát, azt látod rajta. Nem hiszem, hogy a laboreredményekig felvetődne a nevem.
- Talán akkor sem - jegyzi meg Hannibal, és talpra áll, a kezét ott tartva Will combján, hogy felsegítse magát, aztán feljebb, a derekán. - Szurkolok kettejüknek.
Hannibal rohadtul pösze.
- Nekem és Jacknek?
És ez valahol édes.
- Winstonnak és önnek.
- Oh? - Will zavartan nevet. - Az úgy nem fair.
- Nem, az úgy nem.
Willnek eszébe jut, hogy hátra kéne lépnie.
(Elmenekülhetne, nem? Nem?)

23.

A helyszín szürreális. Megérkezik, és ott van mindenki, és nem tudja levetkőzni az érzést, hogy rá várnak. A hideg a csontjaiba mar.
Dr. Frederick Chiltonból… Chiltonból nem sok maradt. Will nem néz rá. A vért nézi a havon, ami csomóssá állt.
- A fagy minden használhatót lemart - cseveg Beverly -, és a víz lemosta, meg megették az állatok.
- Oh. Aha.
- Bízd rá az anyatermészetre - jegyzi meg Zeller, aki a hullánál térdel -, hogy felfalja a saját kölykeit.
- Cronos és Gaia - bólintott Price. - Kettő-az-egyben akcióban.
Jack mellé sétál. Chiltonból nem távolítják el az eszközöket. Beverly az oldalát nézi, és izgatottan megjegyzi, hogy vittek trófeát.
- A máját - mondja, ahogy gumikesztyűs kézzel feltárja az oldalát, vigyázva, az ujjait a seb szélén tartva.
- Úgy kerültök a képbe - mondja Jack -, hogy ez talán meghaladja az emberi képességeket.
- Szerinted a Ripper volt az? - motyogja Will. Esedezik.
- Korai - mondja Dr. Bloom. Jack fáradtan néz rá, aztán vissza Willre.
- Dr. Bloom szerint korai megállapítani.
A nő feltartja a kezét. Will nem nézi, merre mutat. Sűrű az erdő és síri hideg van. Az ágak reszketve susognak.
- A morbid művészeti inspiráció stimmel, de azt mondtátok, hogy a szúrások különböző erősségűek, nem?
Will vére megdermed.
- Tehát elbizonytalanodott közben - mondja Dr. Bloom. - Ez nem jellemző a korábban felállított profilra.
- Vagy megzavarták - von vállat Jack.
Vagy nem egyedül dolgozott, surrog Will agyában. Vagy nem is ő volt az. Jack hangján hallja, és Dr. Bloomén, de nem mondják ki. Szem elől tévesztik.
- Graham? - mondja Jack, Jack nyugodt, mint egy kőszent, Will előre sétál, a hó a talpa alatt, a nyoma talán megmaradt, a nyoma felolvad, és egy pillanatra gyűlöli, mennyire egyedül van, itt kéne lennie Hannibalnak és Abgailnek, együtt követték el, együtt-
Chilton arca felismerhetetlen.
- Szimat - mondja Will, Winston puha bundájába markolva, nem érzi a kesztyű anyagán át rendesen. Hátralép. Winston szimatol, aztán elkezdi csóválni a farkát.

Egy kutya nem tud hazudni.

Winston lihegve visszaüget Willhez, és az orrát a combjának nyomja: megvagy.
- Na? - kérdezi Jack. - Nem fogott szagot?
- Ümm, nem úgy néz ki.
Winston méltatlankodva felugat, és ismét megböki, várja, hogy Will megdicsérje a találatért.
- Jól van - mondja Will, a fülét simogatva. - Jól van.
- Szabad? - kérdezi Dr. Bloom. - Nagyon helyes kutya. - Megpaskolja a buksiját. Winston vakkant, kitér előle, és elkezdi mutatni az utat, úristen, el fogja őket vezetni a kibaszott albérletig-
- Haza akar menni - mondja Will, aztán füttyent: - Winston! Lábhoz!
Winston csahol. De hát mutatom. Arra van. Onnan jöttetek. Érzem.
- Winston! - Will csettint neki, és Winston sértetten visszatér, a lábához fekszik. Will leguggol, és elkezdi a hasát vakargatni.
- Rá tudod venni valahogy, hogy dolgozzon? - kérdezi Jack. - Fizetésemelés? Valami?
- Nincs használható nyom - mondja Will, és le akarja nyelni a saját nyelvét.
- Heh - mondja Jack, a tenyerét összedörzsölve. - Hát, megpróbáltam.
És Will elhiszi, hogy megúszta.
- Te végzett profilozó vagy, nem?
- Nem kaptam állást.
- De értesz hozzá. Mit látsz?
Will csak Winstont nézi. Jack türelme megreped:
- Nos?
Chilton felé les. Félrebiccenti a fejét.
- Használhatatlan a helyszín. Én a Rippert mondanám. Nem hivatalos vélemény.
- De a Ripper hagy nyomokat - ellenkezik Dr. Bloom. - Épp annyit, hogy kínos legyen, hogy nem tudjuk megoldani. Ez, ez túl… biztosra ment, az erdőben. Hónapok is eltelhettek volna úgy, hogy ne találják meg.
- Kik fedezték fel?
- Gyerekek.
Will gyomra süllyedni kezd.
Frederick Chilton halott, és majdnem kimondja, majdnem kimondja a nevét, majdnem ordítja-
- Haza szeretnék menni.
- Mind haza szeretnénk menni - mondja Jack. - Hideg van. Itt egy hulla. Meg van csonkítva. Rendőrség, Will.
- Szimat - motyogja Will, és Winston engedelmesen talpra ugrik, a hullához megy, körbeszagolja, és büszkén visszavágtat Willhez, és ez egyre így megy, és örülhet, hogy ő az egyetlen, akit a kutyásoktól ide rendeltek, mert Winstonnak egy ponton annyira elege lesz, hogy már ugatva jelez: TE VAGY AZ, MEGTALÁLTALAK, A TE SZAGOD AZ, TE VOLTÁL AZ, TE VOLTÁL AZ!

24.

Hannibal lesegíti róla a bélelt és vízhatlan rendőrségi dzsekit.
- Hogy ment?
- Maradj a lábtörlőn - mondja Will Winstonnak, mert senki mással nem akar beszélni. Lerúgja a bakancsát, és a fürdőbe megy a kutyás törülközőért. Visszatér, és nekiáll a havas latyakot szárogatni Winstont bundájáról. Hannibal már nincs ott. Hamarosan egy csésze teával tér vissza. Fűszeres illata van.
- Igyon - unszolja. - Egészen át van fagyva.
- Winson megmentette a seggünket - mondja Will. Az italt nem fogadja el.
- Nem fogott szagot?
- De igen. És senkinek nem tűnt fel.
Átdörgöli újra és újra, és Winston már annyira száraz, amennyire csak lehet, és ott ül engedelmesen, a fején a törülközővel, és Will aztán átkarolja a nyakát, a bundájába temeti az arcát, és zokogni kezd.
- No - csitítja Hannibal. - No.
- Nem lesz vége - mondja Will, Winston szőrébe markolva, aki értetlenül ficánkol a karjában, aztán megnyugszik egy kicsit, mert Will már többet bőgött belé karolva, mint azt be akarná vallani. - Most vannak a laborban, és nem fognak találni semmit, szóval az atomjaira fogják szedni, Zeller és Price vannak rajta, ők nem normálisak, és a guru, Jack Crawford, nem fogják annyiban hagyni, nem fogják ejteni…
Hannibal az ölelésébe zárja. Biztos a szorítása. Dajkálja.
Ott térdelnek a küszöbön, a lábtörlő előtt.
- Kurvára nem ér - zihál Will. - Nem öltünk meg senkit.
- Nocsak, még én sem?
Will fel akar nézni rá, hogy lássa, mosolyog-e, de a póz nem engedi, Hannibal ajka finoman a tarkójára tapad, és amikor Will már nem sír tovább, amikor inkább a nyelvére harap, csak hagyja abba, hagyja már abba, akkor Hannibal talpra állítja, a kanapéhoz kíséri és eligazítja, egy takaróba bugyolálja, megitatja, és Will csak tűri, és Abigail nincs még odahaza, és Will azt mondja:
- Be akarok baszni, benne lenne? Elméletileg.
- Gyakorlatilag.
- Gyakorlatilag szolgálatban vagyok.
- Gyakorlatilag én is.
- Mi, nem ment be?
Hannibal megkocogtatja a csipogót a derekán.
- Riadókészültség.
- Ja. Aha. Innentől mindvégig. - Aztán hozzáteszi: - Köszönöm. - És még: - Ne menjen el.
Hannibal leül mellé. Gyógyszerszag. Otthonszag. Will a fejét a vállára hajtja. A takaró forró és puha. 


komment: IGEN // vau
a borítóképen felhasznált szuggesztív
Will RobinSandza munkája,
Hannibal nem tudom, kié

22 megjegyzés:

Ria írta...

Ez gyors volt. Lehengerlő. Köszi :D *Széttárja a karjait* Jöjjön aminek jönnie kell ! ;)

Raistlin írta...

Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni ouo

rosie írta...

isssstenem winston

lesz egy kutyám, akit winstonnak hívnak professzor puddington mellé pedig nem is szeretem a kutyákat basszameg.

én nem tudok mit mondani. lenyűgöztél és elsodortál

Raistlin írta...

winston egy haszontalan szar és imádom (bár utólag rájöttem, hogy viccesebb lett volna busterrel, a kis kövér kutyával akit megtámadnak, de na. winston egy hős.)

nagyon szépen köszönöm a kommentet~! ovo

Ria írta...

Jelenetem rohadtul tetszik. Igazán egyszer írhatnál valamit, ami nem tetszik rohadtul, vagy csak hitettesd el velem vagy valami. ;D
És Hannibal részről részre jobban szórakozik, félek egyszer tényleg elröhögi magát. XD

Raistlin írta...

Vannak ótvarszarok, de azokat nem publikálom ;)

Osztán: az nevet, aki utoljára nevet - Hancúr azért súlyosan belebonyolódott ebbe a játszmába, és az atyai érzései Abigail iránt épp olyan őszinték, mint a szerelme Will felé, márpedig ő nem szokott dolgokat érezni. Én úgy érzem, hogy már most elragadtatta magát - túl nagyot kockáztatott.

sliver írta...

Kicsit sem gyanús ám a máj-vacsi. XD Kivagyok azon, hogy Will mennyire kivan, és hogy mennyire tudja ám, hogy micsoda is Hannibal, csak meggyőzi magát arról, hogy nem. És a lidércnyomás a legijesztőbb dolog a világon.
Amúgy meg ne lúzerkedjen már, most komolyan képes lehúzni a vécén a pénzt, menjél Will, vegyél könyveket. Ne legyél már ilyen segg. XD
És csóri Winston, milyen kis boldog magával, hogy hé megvagymegvagy, aztán csak les, hogy mi van. XD
Na mindegy, tetszett. Csak olyan borzasztó, amikor Will csúnyán beszél. Illik azért, csak na. XD

Raistlin írta...

Hannibal majd leneveli Willt a káromkodásról, idővel. Vagy szól neki, hogy közszolgálati televízión vannak, nem a könyvben.

Hannibal meg már rovátkázza, mikor jön Will végre rá, bár még nem áll készen. Azért intézkedik, hogy a felfedezéshez majd ne kelljen sok magyarázat. Csak így tovább, Hanni, látod, megy ez, nem is vagy pszichiáter, azt' kezd bekattanni.

Mitsuki írta...

hobbim a művészetek meg a kajcsikészítés. NO KÖSZ ezzel én leszek a következő ripper kb. mert ja. mert tényleg ja. mert nagyon és meglehetősen erősen ja.
és senki nem tud kutyául, gyerekek senki nem tud kutyául. még jó.
mi volt a fűszeres teában?
és csak pont egészen most teljesen meglehetősen véletlenül jönnek rá hogy willi profilozó. totál véletlen. nagyonpánik. hajrá kölykök.
még lehettek happy murder family a rács mögött. :D

és még ha sorozatszáma is volt a pénznek mert túl nagy bankiátvétel és feljegyezték, legalább amit az albira ad annyit nem gyanús elvágni, a többi meg úszhat

külhonból köszönöm

littlemissprimadonna írta...

What she said :D

Raistlin írta...

ne mondj ilyeneket, hanncúrbál bekeretez (sic) gyilkosnak.

a fűszeres tea csak fűszeres tea volt, de hannibal nem mindig tudja, how to people, mert még nem tanult bele egészen (sebaj hannci, tíz-húsz év, profi leszel) és néha elcseszi, hogy will most hogy fog reagálni vagy mire van szüksége.

és elárulok annyit hogy chilton nem legális úton jutott ahhoz a pénzhez.

köszönöm szépen!

Raistlin írta...

ó és közben egy petra is, hujuj ;u;

margaery. írta...

brrr, ez hátborzongatóan jó volt^-^ ez az agancsos valami már a tumblr gifeken is ijesztő volt,úgy,ahogy meg leírod, pláne:D
és szegény Will.


ui.:gondolkoztam azon,hogy elkezdjem-e a sorozatot,tényleg,de talán mégsem jó ötlet egy olyanvalakinek, aki Tate-től is egy kicsit megijedt:D valahogy a GoT kivégzéseket meg mindent végig tudom nézni(meg olvasni),de ha valaki azt mondja,hogy pszichopata,akkor meg szánalmasan nyüszíteni kezdek:D de azért köszönöm az ajánlást:)

Raistlin írta...

Hidd el, ha ez tetszett, akkor a sorozat nagyon fog, mert sokkal jobb :D (Bár Will a könyvekben káromkodik, a sorozatban meg nem, mert közszolgálati tévé. És itt ugye fiatalabbak is meg minden.)

És én gyáva alak vagyok. A horrorfilm paródiáktól nem tudok aludni. Nem tudok aludni a horrorjáték-végigjátszásoktól. Utálom az ijesztegetős dolgokat. A Hannibaltól viszont soha nem volt álmatlan éjszakám, ha a gifeket láttad, mindent láttál, mert nincs hozzá hirtelen hatás vagy parás zene, esköszöm, a Supernatural parásabb. A Hannibal inkább felkavaró, mert itt nincsenek szörnyetegek, csak emberek és őrület. Néz-zed, néz-zed, néz-zed! Egy epizód? Na? Csak az első? Nana? :DD

Hattie írta...

jesszus, winston ♥ új kedvenc karakter. mármint. kutyák. winston.
és tök gyors vagy, és még jó is, és a téli szünetben láttam a sekély sírhantot és már előre káromkodok.
(csak nekem volt ijesztő ez a film egyébként? meg most a ficed is. nem az van, hogy vígjáték?)

margaery. írta...

na, jó, meggyőztél, ha lesz időm belenézek :D (khm, a Pushing Daisies elé teszem a listámban :DD)

margaery. írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Raistlin írta...

HATTIE, Winston csóvál örömében.
És az a film... disturbing? Unsettling? Magyar szót nem tudok rá, három-négye éve a kedvencem, néha-néha újranézem, és már úgy...megszokásból, vagy nem tudom, és képes is voltam megnézetni egy barátnőmmel egy halloweeni party előtt, és ő csak azt mondta, hogy "megígérted, hogy vígjáték lesz" és két óráig nem jött bulihangulatba, mert csak bámult ki a fejéből. [A színészi játék adja el. De az kilóra és teljesen.]

MARGAERY, csak mintegy mellékesen jegyzem meg, hogy a fandom bejegyzésben alant (ami a gyorskereső bővebben szekciójából is elérhető) véletlenül pont van egy online link az első epizódra, felirattal. Csak úgy... ott van. Vanogat.

[bár titokban totál megértelek, mert nekem nagyon szimpatikus volt a fandom a tumblr alapján, de úgy voltam vele, hogy én ehhez gyáva vagyok, szóval csak kuncogtam azokon a poénokon, amik még leestek, aztán úgy volt, hogy elkaszálják a sorozatot, és minden nézés számít, és szolikdaritásból bekapcsoltam a második epizódot, mert csak azt találtam meg, és tálcára tettem, de aztán nem bírtam ki és oda kellett néznem, és tíz perc után azt mondtam hogy "OKÉ, HOL AZ ELSŐ, KÉREM" ééés örök szerelem, és amúgy a kedvenc fandomom, alig volt hiszti, a showrunner egy zseni, mindenki cuki, a magyar Hannibal-piknikek eszméletlenek, meg a Facebook-csoport is, és a grafikák és a fanvidek, és állandóan zubog az atyai áldás a shipperekre, és minden gyönyörű és minden fáj, és ez az a sorozat, amit bárkinek jó szívvel ajánlok, még a bátyám is nézi, bár fenntartja, hogy nagyon buzis, de hannibal színésze, mads mikkelsen is fenntartja, hogy nagyon buzis, és a showrunner is fenntartja, hogy naná, ott a subtext buttsex, és will színésze meg nyekeg, hogy szerinte ez több, mint szerelem, mert platonikus, mads meg az arcába mászik hogy de hannibal szereti willt én meg már nem is tudom miről van szó mert leszakad a szívem, és a hivatalos tumblr/twitter/facebookon slash fanartokat osztanak meg és ki van rakva pár az irodájukban is és még soha nem éreztem magam ennyire megbecsülve. rant vége.]

Boogey írta...

Valld be, hogy te nem tudsz rosszat írni! Valld be! :D Viccet félretéve, én egy nagyon kutyás ember vagyok (bár a szobacirkálómat erős túlzással lehet csak kutyának nevezni, ő inkább ilyen Mr. Puddington-szintjét megütő négylábú lábtörlő) és hát, ahogy leírtad a kutya viselkedését... had kérdezzem meg, hogy Neked van/volt ( esetleg lesz?) kutyád? Mivel hogy teljesen korrekt volt!

És hát, Istenem, imádom, hogy egy ilyen sztoriba is tudsz olyan pillanatokat és mondatokat csempészni, hogy én szokásos melankóliámnak ellent mondva akkorákat nyerítsek fel, hogy még a buszon velem szemben ülő is megkérdezte, hogy mit olvasok. :)

Nem tudom, mennyit "szenvedtél" a megírásával, de megérte, eddigi egyik legjobb Hannibal AU, amit olvastam.

...és a nagyon szuggesztív Willt megkeresem a neten és az lesz a telefonom háttérképe. ^.^
-Boogey

cécile írta...

én ezt nem bírom. felkelek a padlóról, és írok egy kommentet. lehet, hogy egy értelmetlen, kusza istentudjamicsoda lesz belőle. (valószínűleg.) de legalább próbálkozom.
szóval amikor felkerült az első rész, akkor így konkrétan elhaláloztam, mert KISREGÉNY es domestic es hannigram és «HALÁL».
aztán főnixkent hamvaimból újjáéledve elolvastam. es hát zseniális. mint mindig. Hannibal Hannibal maradt a vagyon és a befolyás nélkül is, Will pedig... hát ő Will. (a háttérben csendesen most öli meg magát a remény, hogy ebből valami tisztességes véleménnyilvánítás fog születni)
imádom Abigailt (ne öld meg Abigailt kérlek).
imádom Chiltont (baszki már meghalt. de amíg élt szerettem).
és imádom az egészet úgy, ahogy van és amilyenre megírtad, szóval itthon a cicámmal együtt várjuk a folytatást intenzív dorombolások közepette *nyurrpurr*
u.i.: az ask.fm-ed tényleg meghalt? totál megértem, ha megölted, az internet egyik legalantasabb szülötte, csak gondoltam megkérdezem... illetőleg köszönök neked mindent még mindig (hálás tekintettel megint meghal) :33

Hannibal írta...

*felbukkan a tananyag sokasága alól és a távolból kiált* IMÁDOM!!! *elnyeli a könyvek és a füzetek tengere*

Raistlin írta...

BOOGEY, sajnos nincs kutyám hivatalosan (egy pitbull/farkaskutya keverékünk van az előkertben, de házőrzésre, és csak a mosothaapám tud hozzáérni úgy, hogy a helyén maradjon a karja) - ezt azzal kompenzálom, hogy amikor a kutyás barátaimnál járok, figyelem a viselkedésüket (regény-referenciák mindenhol, fuckyeah)
Sok boldogságot kívánok szuggesztív!Willel, és elmondhatatlanul örülök, hogy tetszik a történet :3

CÉCILE, nekem egyetlen-egy szabályom van: Abigailnek élnie kell. Rád nézek harmadik évad. A két szemed közé.
Nagyon köszönöm a kommentet, magunk közt megvallom, hogy kifejezhetten hízelgő, ha nem koherens, mert olyat én se tudok, és a magam részéről a legtöbbször olyan kritikákat írok, hogy "how?????!"
Az ask.fm nyugodjon békében, végleg kiidegelt. (Nem történt semmi plusz, csak már hónapok óta rinyálok arról boldog-boldogtalannak, hogy mennyire nem kóser az a rendszer, és mostlettelegem.) Ellenben! Csináltam egy kérdezős tumblit http://askbloodyromantic.blogspot.com címen, ami ugyanúgy működik névtelenül vagy épp névvel, magasabb a karakterszám, kevesebb a spam, remélhetőleg csak blogolvasók találják be, de ugyanúgy nyitva vagyok bármilyen jellegű kínos-intim-miahalálnem kérdésre vagy megjegyzésre, ajánlóra, cickafarkára.

HANNIBAL, hiányoztál, és éld túl. *tiszteleg*

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS