a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2014. december 30.

Használati útmutató

...mely egyben oldaltérkép is: mi hol van a blogon, és egyáltalában, hogyan kell használni?

1. MI, HOL


A {b l o o d y r o m a n t i c} 9 regénynek és több, mint 200 novellának ad otthont cikkekkel és ajánlókkal egyetemben, ami nem könnyíti meg az olvasó dolgát. 
 A bejegyzéseket el lehet érni a) gyorsan b) ráérősen és c) hatékonyan. Kezdjük a hatékony megoldással.

A hatékony megoldás


kattints a képre a nagyobb méretért

A fölső menüsáv két opciót kínál "történetek" és "archívum" címen, amit a képen esztétikus rózsaszín körök mutatnak.

kattints a képre a nagyobb méretért

A "történetek" opció egy bájos masterposthoz vezet el téged: itt kategóriákba szedve találod az oldal teljes tartalmát, rövid bemutatószövegekkel. A címekre kattintva eljutsz a kívánt történethez/cikkhez/firlefránchoz. A menüpont havi rendszerességgel frissül.

kattints a képre a nagyobb méretért

Ha pont nem érsz rá böngészgetni, kattints az "archívum" mezőre. A komplex menü elsőnek egy bővített címkefelhővel vár: a címszavakra kattintva kerülsz a kívánt tartalomhoz. A regényeket a borítókra bökve érheted el.

kattints a képre a nagyobb méretért

Lejjebb görgetve, még mindig az archívum menüben, találsz egy gyorsajánlót, ha lányos zavarodban nem tudod hirtelen, honnan kezd az olvasást. Itt van továbbá a ráérős módszer dátum-gurgiája is, ha jókat akarsz röhögni azon, milyen bénán írtam 2010-ben. (Megjegyzés: nagyon bénán.)

A gyors megoldás


Ha már hellyel-közzel kiismered magad az oldalon, további funkciók állnak rendelkezésedre.

kattints a képre a nagyobb méretért

A bejegyzések alatt, kék dobozban találod a címkéket. Ezek minden esetben jelölik a fandomot (tehát a világot, amiben a történet játszódik) vagy hogy egyáltalán történet-e a dolog (vagy cikk, ajánló, meta, rendszerüzenet) A regények mindegyikének önálló címkéje van, amire kattintva elérheted belőlük az összes fejezetet. Az oldalsó menüsávban található gyorskereső-doboz a leggyakrabban előforduló címkéket mutatja.

A ráérős megoldás


kattints a képre a nagyobb méretért
A "frissek" opció minden esetben visszavisz a főoldalra. Oldalt található a "régebbi történetek" felirat, amivel elkezdheted visszalapozni az oldal tartalmát. Ezt kétféleképpen teheted: 
a) ha a "frissek" főoldalon maradva lapozol vissza, akkor oldalanként 15 bejegyzés előnézetét látod
b) hovatovább, ha rákattintasz egy tetszőleges bejegyzés "hát ezt elolvasom" opciójára, és utána lapozol vissza, úgy egyesével mutatja egymás után a teljes bejegyzéseket


2. MIT, HOGYAN

 Feliratkozás

kattints a képre a nagyobb méretért

A blogra a "kövess" feliratra kattintva iratkozhatsz fel. Ha a világért se maradnál le egyetlen frissítésről sem, a http://www.bloglovin.com/blog/10024759 oldalra regisztrálva fél perc alatt e-mail értesítést kapsz minden frissítésről.

Hozzászólás


A legtöbb történet alján egy "komment: IGEN // nem" opció vár. A régebbi történeteknél ez nem mindig van így - a dolgod ekkor is egyszerű:

kattints a képre a nagyobb méretért

A történet fejlécénél megjelenik a kommentek száma. Erre kattintva egy felugró ablakban megjelenik egy hozzászólás-szekció. A kommenteléshez nem kell regisztrálni vagy bejelentkezni. És a kritikát kapó író egy boldog író. Csak megjegyzem ártatlan, bazsalyos félmosollyal.  (◡‿◡✿)

Hasznos lehet még
komment: IGEN // nemNincsenek megjegyzések:

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS