a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2014. október 29.

És megint zeneajánló

Mert továbbra is érdekfeszítő hobbiim vannak. Az első felvonás [itt] található.
Az albumokat a borítóra és/vagy címre kattintva tudjátok meghallgatni. Az itt bemutatott mixeket és borítókat mind én készítettem, a számok szövege saját fordításban szerepel.
Fandomok ebben a felvonásban: Captain America, X-men
Fandom Marvel: X-men
Páros Charles Xavier/Erik Lehnsherr
Koncepció  A Days of Future Past idején vagyunk, így a mix helyenként nagyon alternatív fordulatot vesz. Mármint. Nagyon. Alternatív. Fordulatokat. (Szegény Charles be van lőve.) Fiaink kitartóan egymás után szenvednek.
Stílus elektro, alternatív, kísérleti

1. Soap & Skin - Big Hand Nails Down
 "Koronámként dajkáltalak téged / Fejjel lefelé függeszkedve / Életem hajótörése / Lábaidhoz könnyezik / A szerelem akasztófáin // Tépj egy csókot / Áldott hazugságaidról // Kiáltások hangokon, melyekre már süket vagy / Mert el nem viseled őket többé // Isten vákuuma: / fiacskám, csak ez vagy"

2. The Magnetic Fields - I Can't Touch You Anymore
"udni akarod, túl hamar estünk-e szerelembe / Hogy túl jó volt-e ahhoz, hogy kitartson / A rossz kérdéseket teszed fel / És a rossz ajtókat tárod fel // Szeretlek, többé nem érinthetlek / Annyi minden van, amiért gyűlölhetlek / Szeretlek, többé nem érinthetlek"

3. Radiohead - I Might Be Wrong
"Régebben azt hittem / nincs már jövő / Nyílj meg előttem kezdjük újra megint / Zuhanjunk együtt a vízeséssel / Gondoljunk a szép időkre / És többé ne nézzünk hátra / Soha ne nézzünk hátra / Mit tennék? Mihez is kezdenék nélküled?" 

4. Röyksopp & Robyn - Monument
"Hagyj helyet a holttestemnek / Vonszolj vissza, hogy jobban láthassam / Teremts egy világot / Tudod uralni? / Teremts egy világot / Abból, aki valaha voltam"

5. The Knife - A Tooth for an Eye
"Átírjuk a történelmet / Az igényeink szerint / Tárd fel országom / Az igazság majd elszalad"

6. Lamb - Stronger
"Úgy félek / hogy valami végleg tönkrement / Túl sok mindent mondtunk ahhoz / hogy ezt most tisztára mossuk // Hol leszek én / a szerelmünk nélkül?"

7. Sleepin Pillow - Pathetic
"Megbocsátok neked / Bár tudom, hogy te nekem nem fogsz / Emlékszem, minden amit neked megadtam / Szánalmas volt"

8. Chinawoman - I Kiss the Hands of my Destroyer
"Gyere csak be / Szolgáld ki magad bármiből, ami az enyém / Csókolj, míg könnyek nem marják a szemem / Lökj le a lépcsőn, és nézd, ahogy négykézláb visszamászok hozzád / Csak hogy lássam a mosolyodat / Kezét csókolom annak, aki majd elpusztít engem"


9. The Magnetic Fields - I Don't Wanna Get Over You 
 "Gondolom, bevehetnék egy marék altatótablettát, ugye / és akkor majd egész este mosolyogva bámulok valaki újra / valakire, aki nem túl okos, de édes és kedves / aki megpróbálna elfeledtetni téged / Magam mögött hagyhatnám ezt az agóniát, gondolom / megtehetném, ha akarnám, ugye, de / nem akarlak elfelejteni téged / mert akkor a szerelmet magát felejteném el"

10. Bat for Lashes - Sad Eyes
"És amikor mosolyogsz / a szemed még búsabbnak tetszik"
 
11. Fever Ray - I'm Not Done
"Szóval, nemrégiben egy kicsit elvesztettem a fejed / de tudom, hogy veled is ez a helyzet / Lángra gyújtottuk a havat / Nincs vége, még nem fejeztem be // Van, aki varázsol, más meg kárt okoz / Én részemről egy szalmaszálba kapaszkodom / Ki lesz az alfa-vezér? Mi készül vászonból? Hogy mondhatod, hogy sajnálod?" 

12. Massive Attack vs Mad Professor - Moving Dub
"Ne húzz a mélybe / csak mert te magad alatt van / és ne keseríts el / csak mert te elkeseredett vagy / Talán több szépet éltél meg, mint én / azért csak ne beszélj nekem szabadságról / A szabadságod szerelem-nélküli / és a varázslatod szerelem-nélküli"
 
13.  Veronica Falls - If You Still Want Me 
"Csak most szabadultál tőlem / Ne nézz vissza / Ne, ne hívj vissza / Épp most szabadultál tőlem / Nem kell visszahívnod engem / Boldog lehetnél / Ha újra együtt lennénk / Még mindig akarsz engem"

14. Keaton Henson - Friends
"Eltorzítottál mindent, amit mondtam / Ne tégy úgy, mintha tudnád, min mentem keresztül / A napok gyásza az ajtómon át özönlik felém / Csak otthon akartam maradni pár üveggel és a koszos lepedőmmel"

15. Lamb - Gorecki
"Ha ebben a pillanatban meg kéne halnom / nem félnék, mert megismerhettem azt a teljességet / amit csak veled érzek / testmelegedbe burkolva, szerelmesen minden lélegzetvételedbe"

  http://8tracks.com/for_autumn_i_am/lord-lazarus


Fandom Marvel: X-men AU
Páros Charles Xavier/Erik Lehnsherr
A LORD LAZARUS című világháborús regényemhez
Koncepció  *spoiler*
Stílus elektro, witch-house, post-punk, darkwave

1. Intro - Kopp-kopp

2. The Knife - Marble House
"Levágom a körmeid, kifésülöm hajadat /  Karjaimban viszlek le a lépcsőn / Látni akartalak a másik világból / Sétát tenni cél nélkül / ... / Lehunyod szemeim / És fülemet édesgeted / Begyógyítod sebeim / És felitatod könnyeimet / A márványházon belül / Növekszem / És sarjaim / Szintén foglyok lesznek"

3. IAMX - Sorrow
 "Amikor már feladnám / mert a tél emlékekkel és veszteséggel fojtogat / Kint hagyom éhes elmém / Mert belül lángoló szomorúságom szépsége van / Bánat, te vagy a fényem / Minden, mit vágyhatok / Mutasd meg nekem gyönyörű dühödet / Bánat, tarts életben"

4. Bellarive - Lazarus
"Eme lángoló hús nem lát már okot rá / hogy ismét lélegezzen / De ő így szólt hozzám: "Jöjj elő! / Bújj elő! / Úgy, ahogy vagy: / lépj elő a sötétségből!"

5. Lebanon Hanover - Stahlwerk
"Az üreség a Stahlwerkben él / a fémen élősködik, az árnyakat eszi // csontváz-struktúrák, csontváz-fém / Isten hozott Németországban, legyen szép napod / Egyetlen szép napod a száznyi szürke közt"

6. CRIM3S - Still Goin
"Van még számomra szerelmed? / Mert zuhantam, zuhantam, zuhantam, kedves / Éveken át, azt hiszem // Nos, most itt vagyok / Add meg, amit csak tudsz / Nem kéne lélegeznem / Visszatartom lélegzetem / Csak szólj velem! // Fájó arc / szakadó szív / ennyi vagyok / szólj velem! / Szeress, szeress, szeress!"

7. Lebanon Hanover - Kunst
"Ez a kép / vajon mit jelenthet?"

8. Crystal Castles - Wrath of God
"Ki fognak fosztani az örökségedből téged"

9. Woven Hand - Consecation 448t
"Úgy hát én magadra hagylak tetéged / Formád lefoszlik majdan rólad egészen / De hagyd meg nékem minden jeled s emlékedet / De hagyd, hogy mind-szavadnak engedelmeskedjek / Hogy szolgáljalak, egész-szívvel s szemmel / És dicsőségedben fürdőzve haljak, vagy éljek"

10. Raime - Your Cast Will Tire
Lepereg majd rólam átkod (instrumentális)

11. Sylva Plath Lady Lazarus c. verse Natalie Clark előadásában

Fandom Marvel:Captain America - The Winter Soldier
Karakter Bucky Barnes (post-CA:TWS)
Koncepció  Bucky HYDRA-ügynökökre vadászik: a bosszúhadjárat végén végre békére lel. Mivel Bucky nem sokat beszél, ezért nagyrészt instrumentális; a gépies rock hangzást Bucky theme songja ihlette a filmzenéből, ami a mix utolsó száma
Stílus pszichedelikus rock, industrial

1. The Myrrors - Warpainting 
"Csökken a láz, majd megragad / Az aszfalton szétfolyó vér megérné a súlyát aranyban // Csatakiáltások viszhangzanak a köveken át / Száznyi gyermek és férfi, az otthonuktól távol / Azokért harcolnak, akik magukért nem küzdenek / Elfeledve a jó és a rossz fogalmát / Ismétli magát a történelem, azt mondják / A holnap vérontása a mai nap kudarca" 

2. Dead Meadow - Me And The Devil Blues 
"Az ördög eljött, hogy megjavítson / az öreg fekete kutyája a küszöböm kaparja / ismerem a hangot / járt már nálam"

3. Raime - The Dimming Of Road And Rights

(instrumentális)

4.
Flume & Chet Faker - What About Us 
"Futhatsz majd megint, ha sötét lesz / Most még nem akarlak visszakapni / Látom, hogy kimerültél / Most még nem kellesz nekem / De mi lesz így kettőnkkel? PSSZT!"

5. Pink Floyd - Careful With That Axe Eugene
"Csak óvatosan azzal a fejszével / Aaaaaaarhhhhhh!"

6.
Jozef Van Wissem & Jim Jarmusch - Flowing Light Of The Godhead 

(instrumentális)
 
7. Ólafur Arnalds ft. Arnór Dan - For Now I Am Winter 
"Mostantól hát tél vagyok"

8.
Trentemoller - End Of Love
(instrumentális)

9.
A Silver Mt Zion - The Triumph Of Our Tired Eyes 
 "Fivéreim és nővéreim, most már egészen biztos, hogy letértünk az utunkról. / És kedvesem, drága kedvesem, kérlek, ne fegyelmezd a kezed: csak csókolj meg a reggel  legrongyosabb nadrágodban, és majd viszatérünk a helyes ösvényre.
Szép ez az ország, de ritkán látom meg szépségét. Szép ez az ország, de csak néha érzem.
Veszekedjünk a konyhában órákig és órákig; a holnap elvont fogalom, a holnap csak a miénk legyen.
A katonák és a specialisták és a disznók a gépkarabélyokkal megállíthatatlanok, ők az elveszettek, ők a kétségbe esettek: a megszállottak ők, a katonák a cigarettáikkal és a disznók a gépkarabélyokkal megállíthatatlanok, ők a magányosak, a kétségbe fúltak és az okosak.
Rajta hát, bajtársaim, irány újra a barikád! Megleljük az ösvényt még!
És ha végre a barikádokhoz érünk, oldalunkon az angyalokkal, akkor letagadjuk majd a civil áldozatokat, végre meghal majd a kétely és az aggodalom - vajon milyen érzés lesz majd?"
 

10. The Winter Soldier theme, Captain America: The Winter Soldier OST
(instrumentális)


http://8tracks.com/for_autumn_i_am/means-revenge
Fandom Marvel
Karakter  Natasha Romanoff

Koncepció Natasha hobbiszinten rezsimeket rombol le: dühödt orosz zene némi kevésbé dühödt orosz zenével
Stílus orosz, dubstep, industrial, darkwave


1.
Радoсть Моя - Унывай душа моя

2.
Otto Dix - Город 
"Rejtett szavak minden egyes kisebb és nagyobb gyengeségünkre / pont kapóra jön / milyen önkényesen adunk nevet jónak és rossznak / Istenem, a szavak szemantikája / az álmok szemantikája"

3.
t.A.T.u - Белый Плащик  (Dark Remix)
"Valaha-test, jövő-szellem / az agy hasztalan, ring a szék / tárd fel ajtód a sétáló holtaknak / röpülő töltények / a célpontnak csapódnak"  


4. Радость Моя - Ложь

5.
Линда - Агония 
"Agónia, a tűz is én, mindketten a tűzzel játszunk"


6. Otto Dix - Стеклянные цветы

7.  t.A.T.u. -
Prostye Dvizheniya
"Egyszerű mozdulatok"

8.
Линда - Мало огня  (In Spectr Dubstep Remix)
"Feleslegesek a könnyek / feleslegesek a szavak / hiszen ez csak az utolsó alkalom" 

9. Outro: Kalinka - népdal a Red Army Choir előadásában 

http://8tracks.com/for_autumn_i_am/collapsing-stars

Fandom Marvel: Captain America
Karakter  Bucky Barnes
Páros Starbucks

Koncepció Bucky nem adja fel, köszöni szépen: egy válogatásalbum arra, ahogy újraépíti a kapcsolatát Steve-el és ismét megtalálja önmagát - reményteli, akusztikus dalok
Stílus indie, folk

1. Squalloscope - A.A.A.
 "Összekötjük majd a pontokat a törikönyvekben, hogy megláthassuk a nagyobb képet, és a fő jó érdekében magam is összemegyek; keresztbe tett ujjakkal drukkolunk az esti hírek alatt."

2. London Grammar - Nightcall  (Kavinsky Cover)
"Most elmesélek neked valamit, amit nem akarsz majd hallani"

3.
Anna Ternheim - No, I Don't Remember
"Juttasd az eszembe, hogyan éreztem régen, hogy milyen voltam, amikor még semmi sem állhatott közénk - tényleg nem emlékszem."

4. Placebo - Meds (acoustic)
"Magam voltam, a szakadék szélén, és minden erőmmel küzdöttem azért, hogy ne felejtsem el, milyen volt a boldogságunk, az örömünk, és az a mi hősies kis eskünk."

5.
Tu Fawning - Bloodstains 
  "A mozdulataim téged idéznek, az arcodra nézve csak egy egy visszhangot hallok / Vérfoltok, vérfoltok"


6. The Mountain Goats - Collapsing Stars
"Mondtam, hogy töltsd fel a tartalékokat, mert most egy jódarabig nem térünk vissza: csomagold össze a gondjaidat abba a régi elsősegély-dobozba, fordulj a fényképezőgép felé és vigyorogj, vigyorogj, vigyorogj már"

7.
The Soldiering Life - The Decemberists 
"Ó, de te, én bajtársam: inkább odaadnám a karomat, minthogy téged sérülten lássalak." 

8. Nico Vega (Nancy Sinatra cover) - Bang Bang, My Baby Shot Me Down
"Változtak az évszakok, peregtek az évek, felnőtt ő, és a magaménak nevezhettem, mindig rámnézett, és nevetett: "emlékszel, miket játszottunk? Bang-bang, lelőttelek téged, bang-bang, a földre zuhantál, bang-bang, az a szörnyű hang, bang-bang, ahogy lelőttelek régen"

Jó hallgatást kívánok!

[kommentsarok]

ha gondoljátok meg, írjatok, hogy milyen mixet látnátok szívesen9 megjegyzés:

GwenPage írta...

Köszönöm szépen az ajánlást, van egy olyan érzésem hogy a mixeiden fogok lógni egész nap miközben egy elég furcsa AU-t firkálok.
A "месть = revenge" mixed jó ideje a szívemszottya amúgy.

Raistlin írta...

Alkoss-alkoss-alkoss, arra vannak ;u; És nagyon örülök, hogy tetszik~!

Mitsuki írta...

the very angst cherik mix szól jelenleg is éppenséggel, kellemes aláfestése a kevésbé kellemes melónak hajnali óráimban
imádom. nagyon-nagyon-nagyon. a többieket is, de nekem ez a mixed olyan lett, mint a drunk on-hoz készített és ronggyá hallgatom, sokat és mindig, mert életérzés
imádom a kis szövegszösszeneteket, hogy mindennek helye van, rendje, sora és oka
Röyksopp & Robyn - Monument című száma szerelmem egy ideje, a felfutó Fever Ray és Massive Attack mindig megfog

emellett a Lord Lazarushoz csatolt versfelolvasástól kiráz a hideg, csoda a vers, az írónő és az előadóművész is ~

Raistlin írta...

annyira örülök, hogy tetszik ;u;~~ *pattog fel s alá*

LadyLoss15 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
LadyLoss15 írta...

Hmm, a Natasha mix-re azonnal lecsaptam. Eddig csak jó tapasztalataim voltak az általad ajánlott zenékkel. Alapból nem ilyeneket hallgatok, pedig igencsak széles skálán mozog a zeneszeretetem. :)
Amúgy most kivételesen jól jött ez az ajánló. Hetek óta nem tudom, mit hallgassak, egy-egy számokat találok, amit szívesen hallgatok, de nincs semmi, ami úgy NAGYON megfogna... :/
LL15

Raistlin írta...

Remélem, itt találsz valami kedvedre valót ouo Amúgy nem tudom, regisztrálva vagy-e spotify-on, de nekem az a honlap nagyon sokat segít amikor új zenéket keresek a "hasonló előadók" funkció miatt: rákeresel a kedvenceidre, és kiadja, akik olyasmi stílusban dolgoznak, és nagyon sok kevéssé ismert előadót is meg lehet találni. :3

LadyLoss15 írta...

Még sosem hallottam róla, de most azonnal rákeresek. Köszönöm :)

Névtelen írta...

Úristen, de imádom az összeset *-* Ez lehet, hogy hülyén fog kinézni leírva, de nem baj: szóval, vannak zenék, amiket imádok, és amikhez hasonlókat magamtól sehol sem találok. ÉS ERRE ITT VAN BELŐLÜK EGY RAKAT.

Ez egy életérzés, komolyan. <3 Köszönöm, ma egész nap ezeket a számokat hallgattam!

Rosa

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS