a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2014. augusztus 3.

Top 5 Női Karakter


[Lucy] volt olyan puszedli, hogy betaggelt ezen az izgalmas teszten; és mivel a gyengéim a női karakterek, ezért vágjunk is bele!
Tényleg vágjunk bele. Rohadt nehéz volt csak ötöt választani.


TOP 5 NŐI KARAKTER1. PEGGY CARTER ŐRMESTER  (Marvel)

Próbálok elfogulatlan lenni, csak Peggy Carter. Peggy/Raistlin. Peggystil. Raggy. Minden, amit egy nőben keresek, az ebben a nőben megvan; de nem ez teszi érdekes karakterré. 

Peggy egy olyan filmben és egy olyan világban szerepel, ahol csak úgy recseg az adrenalin és tonnaszám tobzódik a tesztoszteron, és mégis megmutatja, hogy a nagybetűs Captain America mellett is képes hős maradni, sőt, egyenrangú hős: Peggy osztozik Steve sorsán, egy brilliáns katona, nagyszerű startéga és kiakasztóan jó ember, mégis minden ajtót az arcába vágtak. 

Egy jó tanács fogaink épségének megőrzése érdekében: ne vágjunk ajtókat Peggy Fucking Carter arcába. Ő pont azt fordította az előnyévé, ami miatt rendre lecsúszott a rostán: a nőiességét. Peggy selyemharisnyát húz, felteszi a rúzsát, igazít a frizuráján, aztán megy és megment fél tucat nemzetet.  A fiktív valóság keretein túl legalább olyan jelentős, mint a film világában: a képregényekben egy csinos szőke nővérke akit Steve rendre megmenthet és ő sírhat ezen egy sort, a kétezres évekre viszont  kiharcolt magának egy külön sorozatot, sőt, a karakter olyan népszerű, hogy az Avengers 2-ben is feltűnik majd egy visszaemlékezés erejéig. 

Ennyit arról, hogy női hősökkel nem lehet mire menni a nerd-világban.

u.i. Az a hang. Az az artikuláció.
u.i.2 Peggy vérre menő küzdelmet folytatott a Fekete Özveggyel, Jane Forsterrel és Pepperrel az előkelő helyért, de ő került ki győztesen.


2. ABIGAIL HOBBS (NBC Hannibal)

A zsákmány, a gyilkos, a túlélő és az áldozat, az örök manipulátor és a két lábon járó káosz. Abigail a gótika irodalmi műfajának megtestesülése, és az ember úgy szereti meg, ahogy egy balladába bolondulna bele.

Az utóbbi évek egyik legzseniálisabban megalkotott karaktere, pontosan azért, mert csupa toposzt egyesít, ütközteti az ellentéteit és az elemek ősrobbanásából újra és újra megteremti önmagát. 

A nevét egy boszorkányról kapta.

Nem véletlenül.

Az egyetlen karakter, akinek sosem vagyok hajlandó sorry endet írni. Spoiler az összes idáigi létező és minden eljövendő Hannibal-ficemre: Abigail rendben lesz. Mert elpusztíthatatlan. 

3. VIHARBANSZÜLETETT DAENERYS A TARGARYEN-HÁZBÓL (Trónok Harca)

...az első ezen a néven, az Andalok királynője és a fűtenger Khaleesije, Láncok Törője és a Sárkányok Anyja az ős Valerya véréből. 
Szóval Dany.
A Trónok Harca világában nincsenek hősök, leszámítva a tüzet és a jeget, Jon Snow-t és Daenerys Targaryent; ők ketten valóban bejárják a hős útját, és a toposznak megfelelően átesnek olyan próbákon és tragédiákon, amiknek segítségével többé válhatnak önmaguknál.
Őszintén hiszem, hogy még ebben a században is (vagy talán különösen ebben a században) szükségünk van arra, hogy újra és újra halljuk ezt a mesét. Daenerys megható és lélegzetelállító elemeket illeszt a jól ismert történethez, valamint női mivoltát és fergeteges humorát (nem, komolyan, lehetnének olyan epizódok, amiben nem csinál mást, csak beszólogat embereknek? rongyossá nézném)
Nagyon mélyről jött, és hihetetlen magasságokat ért el. És eszében sincs leállni. Danyt a Vastrónra. Ennyi. 

u.i. A Trónok Harca összes létező karaktere kivétel nélkül zseniális. Egy perces néma csönd annak, hogy egy ősz szakállú amerikai férfi pontosabban tudja ábrázolni fiatal lányok lelkivilágát, mint a legtöbb bloggerina. 

4. CHARLOTTE DALRYMPLE (Hysteria) 

Ennyit arról, hogy megmaradok szigorúan a fandomok mellett, de Charlotte az én tündér-keresztanyám: egy viktoriánus szüfrazsett,  lelkes, ragyogó, áradó, és legázol a cangájával, ha azt mondod neki, hogy egy nőnek nincs joga a saját testéhez, karrieréhez vagy hogy teljességgel kiélvezze az életét.

Ha valaha is lekurvázol egy másik lányt, Charlotte ott lesz, hogy kirúgja a bokád, és elmondja, miért tévedsz. Ha bárki ledorombolna és rád szólna, hogy fogd be a szádat, mert neked nem lehet véleményed, Charlotte már hajítja is a fejük felé a retikülét.Sürgős tempókban töltse le a filmet, aki még nem látta.

5. AZ IGLIC (The Skriker)

Rá esett a végső választásom - mert a jó nagy francokat vagyunk mind erősek és csodálatosak és hősiesek.


Mert az Iglic Caryl Churchill drámájából tündér és boszorkány és a pokol fenevada, és a varázslatával bármit megkaparinthat - egyedül mások feltétlen szeretetét nem. 


Számomra ez a karakter mindaz a hiba és küzdelem, amin keresztülmegyünk, mindaz a csont, amit szilánkosra törünk, csak hogy észrevegyenek; minden ökölbe-fojtott sírás és sikoly és az a végső iszony, amiért néha nem merünk magunkra maradni az éjjel - félve és vágyva mindent, amit el tudnánk követni puszta két kézzel, ha nem lennénk olyan átkozottul jól neveltek; ha mernénk két marokra felzabálni a világot.


+1 WILLAM BELLI (valós személy, YouTube)

Willam, mint a neve is mutatja, drag-queen: homoszexuális férfi, aki viszont erőt és örömet lel feminin oldalának kiélésében, és alkalmanként nőnek öltözik. Bár nem transzgender, mégis úgy éreztem, helye van a listán, mert rengeteget tanultam tőle a nőiességről.

Willamnek elképesztő kiállása van, és minden körülmények között önmaga marad, nem bánva azt sem, hogy a személyiség nem feltétlenül felel meg a társadalmi elvárásoknak, mert ő aztán csak azzal bánik tisztelettel, aki meg is érdemli a tiszteletét, you'rewelcome.

És nagyon beteg humora van. És imádom. És. [ajándék videó]

kapcsolódó tartalom: [Hogyan Ne Írjunk Női Karaktert?]
Kérdés? Komment? Kitöltenéd? [szólj hozzá!]

6 megjegyzés:

Sophie írta...

Willem a listán… ennyi, köszönöm. Tudom, hogyvmiért imádom annyira ezt a blogot.

Raistlin írta...

*purrog és dorombol*

Mary Wolf írta...

Juhééé, Daenerys a listán! *örömujjongás* És Abigail is a listán! * besötétíti a szobát, bebújik a takaró alá és zokog*
Willam tényleg nagy arc. Megnéztem pár videóját és nagyon ott van a toppon! =D

Raistlin írta...

Borzasztó nehéz volt csak ötöt választani- ez a század a nők százada lesz, csak úgy ugrálnak elő a jobbnál-jobb karakterek ouo

Mitsuki írta...

Csudajó női karakterek vannak, akiket tiszta szívből lehet gyűlölni, vagy imádni, ha az kell. Dany nagyon kedvenc és útmutató hős. Abigail a meglepő káosz és Peggy a stabil pont.
A Hysteria meg egy nagyon baba filmbe öltöztett gondolatáradat, külön hódolat az említésért. Lehet újra meg kéne néztem.
Az Iglicet nem ismerem, de azt hiszem meg tudnám érteni és utáni is kíváncsiskodom majd a történetnek.

Raistlin írta...

nézz iglicet, vagy az iglic néz téged.

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS