a blog bezárt. mobilnézethez {katt ide}.

2013. május 13.

LépésekEz az első, kellemesen semmilyen karcolatom a Hannibal fandomban kérlek, ne bántsatok nagyon.  
Köszönöm a támogatást Zsemlének, aki nélkül sikítva töröltem volna.

ki-fe-je-zet-ten neki ölte meg, de nem hasonlított rá:
nem volt csalódás a szemében, ahogy fojtogatta.

A holttest fölött állnak zsebrevágott kézzel, éles szélben, és Will visszatartja a lélegzetét.
- Meséljen a gyilkosról – kéri Hannibal. – Látja őt?
Will felé fordul és egy pillanatra, éppen csak egy pillanatra, egyenesen a szemébe néz.
- Látom – jelenti ki.
Hannibal rég elszokott attól, hogy ilyenkor pánikot érezzen, hogy érezzen egyáltalán bármit.
- Meséljen róla.
Will a fejét ingatja, törődötten, ijedten. Talán túlságosan élesek a körvonalak.
- Emberbőrbe bújt vadállat – mondja puhán, aztán átgondolja a szavait, ízlelgeti őket, és Hannibal öntudatlanul az ajkaira harap. – Nem is úgy vadállat, hanem… - Ismét elakad. – Mint egy szarvas, esetleg. Erős… szinte kegyetlen: de van benne valami büszkeség, valami kecsesség, elegancia…
- Ez elegáns? – Hannibal egy tökéletes gesztussal int az áldozat szétmarcangolt tetemére. Will összeborzong.
- Ez nem igaz – jelenti ki eltökélten. – Ez nem ő. Ő csinálta, de nem ő. Ez, ez önmagának a karikatúrája. Csalás. Trükk.
- Ez esetben hogyan lehet meggyőződve róla, hogy valóban az ő munkája?
- Hogy ismerem! – Will most már ingerült. – Hogy tudom, ki ő.
A legszörnyűbb, hogy tényleg tudja; de sosem fogja beismerni, magától nem. Ahhoz túl sötét az éjszaka és túl távoli minden hajnal. Hannibal megérően, szinte sajnálkozva mosolyog, ahogy a karját nyújtja felé. Tudja, hogy Will nem fogja elfogadni, hogy kitér előle. Egymás mellett lépkednek, tisztes távolban, a lelkeik összeborulva. Tudat alatt egymás húsába simulnak, menedéket keresve a hideg elől.

az áldozat középkorú, kék szemű, barna hajú, szakállas férfi;
úgy tűnik, ez az új profilja.

38 megjegyzés:

Fekete Retek írta...

Vávávávávává, imádom, imádom, nagyon-nagyon-nagyon-nagyon!!!!!

Döbbenetesed, hogy egy nézőpontváltás és a magázás mennyit tud változtatni a hangulaton.
Nagyon tetszik, csak így tovább.

Reisuto írta...

Jó lektorom van *vonogatom a szemöldökömet, meg Madsét is*

Zsanett Szekeres írta...

Ne már! 5perce voltam itt, egy utolsó csekkolásra, és valaki máris megelőzött. Sose leszek elég gyors. :)
Amúgy pont ma kezdtem el a hannibal-t, és nekem nagyon bejön a maga furcsa módján. Pont azért tévedtem ide vissza, mert hannibal ficet kerestem xD A ficnek is kicsit sorozat hangulata van, bár a sorozatban (4.résznél járok) még nem ennyire mély a kapcsolatuk. Szép volt a szarvasos hasonlat is. (valamiért a szarvasról mindig sam jut az eszembe ) még sok szép hannibal ficet neked :)

sliver írta...

Oh, épp a múlt héten néztem végig a sorozatot, úgyhogy ez az első fic, amit olvastam róla. Persze tetszik! De a te stílusoddal még többet ki tudnál hozni Willből, úgyhogy írj még vele! =)

Reisuto írta...

Van egy nagyon szép teória arra, hogy a szarvas, amivel Will álmodik, egy wendigo - a supnatban látottakkal ellentétben a folklórban a wendigo általában szarvas fejű/szarvas szerű teremtmény (Will szarvasának tollai vannak), és ugye ez a lényecske a kannibalizmus szimbóluma. Szerintem ez megmagyarázná a visszatérő agancs-szarvas motívumot. Nézd tovább vígan, nagyon gyönyörű ;u;

HardCandy írta...

imádlak, amiért hannibál ficced is van, mert nagyon függő vagyok (nem csak a sorozat, hanem minden, ami hannibal) :D
az írásod pedig egyébként nagyon tetszett. <3 <3

Reisuto írta...

Az a baj, hogy nekem is nagyon friss (vasárnap éjjel néztem végig), szóval ez tényleg csak egy nagyon bizonytalan, kezdő szárnypróbálgatás, hogy át tudom-e hozni a hangulatát az én stílusomban; viszont ha komolyabban akarok írni róluk, mindenképpen el kell olvasnom/meg kell néznem a Vörös Sárkányt meg a Bárányok hallgatnakot, ami nem a közeljövőben fog megesni mert ollé vizsgaidőszak. >___>"

Reisuto írta...

köszönöm, lesz még ennél jobb is (remélem) ^^

Dragda írta...

hát, de mééééééég ilyet a népnek *.*

Reisuto írta...

idővel :D

Reyklani írta...

Az nagyon ciki, ha első gondolatom a ficről ez volt: Csak nem lekezted nézni?
És nélkülem! Hüpp,hüpp, de sebaj, majd behozom. Gyorsan.
Amúgy rövid, érdekes dolog, és tudatborzongató. NEm tudom megfogalmazni, de nem olyan misztikusan, valaki-néz-a-sötétből típusúan félelmetes, hanem olyan racionálisan hideglelős.
És az a szarvasos kommented, az külön tetszik. Én ezt nem is tudtam, de ideje beleásnom magam az okkultizmusba. ( titokban bevallom én beleszerettem Winchester apa naplójába. Annyira egész, összeszedett és olyan sok érdekes dolog van behenene! Csak enyhén könnyezek.)
Különben lassan úgy leszek, hogy amiről te ficet irsz, azt a sorozatot érdemes megnézni.

Reyklani írta...

Jah meg még valami a tollas szarvashoz, ha már egyszer elkezdtem nézni. Lehet, hogy azért vannak rajta tollak, mert a gébicset is hozzácsatolta? Ugye ez a madár kiveszi a belső részeit a prédájának, és ugyanezt teszi a kannibálunk is, tehát ezért vannak tollak a szarvason. A tollas szarvas tehát maga a wendigo, vagyis a kannibál, annál is inkább, mert szarvasagancsra tűzte fel a lányokat. Remélem érthető, mert itt belül az. Csak az eszembe jutott.

Zenda írta...

Még nem kezdtem bele a sorozatba, de már vagy négyen sulykolják, hogy "Gyerünk megnézni, vagy megbérgyilkollak".
Ez a kis műved belekotort a szívembe, helyet csinált magának, és a kis kupacot, amit kiragadott az izomból, szépen magára terítette, takaró gyanánt.
Nagyon imádtam, végigdaráltam, és megint végig fogom darálni, mert imádom, ahogy írsz, és mert nagyon-nagyon megragadott ez a kis apró, pár másodperces szösszenet.
Tometoszlopot kéne Neked állítani.
És ahogy kischatben már hangoztattam: Ha már Téged is elért a Hannibal-láz, drága Rei, akkor nekem is bele kell kezdenem a sorozatba.

Reisuto írta...

Sajnálom, nem tudtam visszafogni magam :D Tetszik a gébicses elmélet - de szerintem a wendigo Hannibal allegóriája, nem Abigel apukájáé. (Bár végtére is, miért ne lehetne egyszerre mindkettő? Kannibálok itt, kannibálok ott, kannibálok mindenütt).

Reisuto írta...

Mindenképpen ess neki - nagyon-nagyon szép, némileg szellős forgatókönyvvel, de a stílusa annyira gyönyörű, hogy egy könnyed legyintéssel meg lehet bocsátani a logikai buktatókat.

Doctor (Tacchan) írta...

ÚRISTEN EZ DE BAROMI JÓ *sikongat*Hogy is van az a tapsifüleses mondat? Most eszembe jutott, de nem jut eszembe. *értelem*

meso írta...

(nagyöleléleborulásörökhálatiszteletmegilyenek) és örülök, hogy belevágtál

Wyndua írta...

Hát hm... neharagudj, de ez most nem egy "nagyonszeretem" komment lesz.
Főleg mert értem mit akartál kihozni belőle, de a sztori két része, maga a beszélgetés meg az enyhén lamúros, tiszteletteljes összeborulásos dolog tökéletesen üti az alatta található feliratot.
Ez egy AU? Mert akkor értem és vedd úgy hogy egy büdös szót nem szóltam, de... amennyiben ez nem egy kegyetlenül karakteridegen Hannibal akar lenni, azt kell mondjam hogy a sztori értelmetlen.
Hannibal profilja szerint olyanokat öl akiket az emberiség szennyének tart, vagy legalábbis állatoknak, alsóbbrendűeknek, mocskoknak...stb.
Szóval tökre édes volt, meg tetszett, elértem a végére és részemről jött a gigantikus WTF! Most akkor félreértettem? Hannibal ennyire gyűlöli Willt és azon őrlődik hogy nem ölheti meg? Megveti és el akarja tiporni? Egyáltalán hogy lett Hannibal hirtelen annyira önbizalomhiányos, hogy Will felkoncolása helyett pótlékokra van szüksége?
Sajnálom hogy nem tudom szeretni, de nekem ez olyan mintha fogtál volna egy rakás adatot a sorozatból, egy laza ötpercben egymásra dobáltad és megtoldottat egy csipetnyi vérmocskos romantikával amit valahonnan a Gyilkos elmék soraiból sikerült kiszippantani, de már akkor sem értetted.
Ez így egy pszichológiai nonszensz.
(amennyiben Alternatív Hannibal, tényleg vedd úgy hogy nem szóltam semmit)

tutifrutti írta...

Reisuto, akárhányszor fellátogatok az oldaladra, mindig meglepődök, hogy pont arról a sorozatról írsz, ami éppen egy kedvencem. olvasol a gondolataimban? :D
Viccet félretéve azt hiszem, ezt most tényleg nem találtad el úgy, ahogy a többi sztoridnál. Kicsit egyet kell értenem Wynduával is, Hannibál karaktere számomra is ellentmondásosnak tűnt. Willt ennek ellenére egészen jól eltaláltad. De nem akarom ismét kifejteni azt, amit Wyndua már megtett.
Azért a fogalmazásod még mindig nagyon ott van! :)
Holly

sliver írta...

Az az egész sorozat olyan, mintha a te stílusodban írták volna, nehéz lett volna nem áthoznod. ;)
Sok sikert a vizsgákhoz!

Reisuto írta...

Fogalmad sincs, mennyire üdítő ilyen kritikát kapni. <3
Őszintén bevallom, hogy baromi bizonytalan vagyok Hannibal karakterét illetően, és ez sikolt a történetről. Remélem, hogy a későbbiekben ez változni fog, de ezért a történet fééélig-meddddig alternatív; olyan sosem-történt-meg, egy rosszul körvanalatott tévedés. Szerettem volna előnyt kovácsolni abból, hogy nem kezelem elég magabiztosan a karaktert, és így - bár elvben Hannibal szemszöge az elsődleges - inkább olyanná akartam tenni, mint Will egy (feltételezésekre épült) hallucinációja.
Ami így elmondva mind szép és jó, csak az a történet, amit magyarázni kell, amin csak az elemzés segít - az (és ezen nincs mit szépíteni) szar. Nem vagyok rá büszke, de Zsemle meggyőzött, hogy azért ne töröljem. Félszáz Sherlock-novella is a Moonlight Szonátával indult, ami teljesen ugyanez az elmosódott-karakteres, alternatív dőlésszögű, bizonytalan karcolat, csak annak valahogy jobban állt. Mindenesetre remélem, hogy a Lépések az én első lépésem valami jobb és több felé, ezért a publikálása is szimbolikus - igazából nem szívesen adom hozzá a nevemet, de fölösleges lenne tetteni, hogy jobb vagyok ennél. Ez afféle figyelmeztetés magam számára, hogy "na ennél jobbat kell írnod, mert ez kevés lesz".
Nagyon-nagyon-nagyon-NAGYON hálásan köszönöm az őszinte véleményt! (°∀°)b

Reisuto írta...

Igazából kéjes megelégedéssel tölt el, hogy nem csak szerintem gyengécske :D (Oké, szerintem a stílus is túl klisés, mondjuk egyszerűre akartam.) Hannibal egy baromi komplex karakter és nem szeret engem, lesz még vele pár köröm, mire sikerül rendesen megragadnom... Will viszont nagyon hálás szereplő, vele lényegesen könnyebb dolgozni [csak neki meg most pont teljesen összekamatyolódott a háttértörténete, mert ami a Vörös Sárkányban vele történik, az a sorozatban az FBI trainee kiscsajjal... asszem, maradok a sorozat kánonánál. Csak meg ne szüntessék, az ég szerelmére...!)

Reisuto írta...

remélem, nem lesz sírás a vége ʘ‿ʘ

Reisuto írta...

a tapsifülesnek gyorsabban kellett volna ugrálnia.

zimfaye írta...

hát először is... Hannibál. fic. Reisutótól. O.O *speechless* másodszor pedig all praise to Zsemle, amiért nem engedte, hogy kitöröld, és ezt nem csak azért írom, mert tőled még bevásárlólistákat is szívesen olvasnék (...öhm, jó, elismerem, ez most furcsán hangzott :D). rendben, azt azért be kell vallanom, hogy Hannibál karakterét én egyelőre tisztes távolból csodálom, eddig egyedül Bryan Fuller értelmezésében találkoztam vele (akit amúgy nehéz nem imádni, még ha szereti is a szellős forgatókönyveket), és per pill a sorozattal is le vagyok maradva, visgaidőszak, i freakin hate u. tehát az ő pszichológiájába semmiképp nem tudnék itt belekötni, de a hangulatot, a stílust - és a tényt, hogy beleszőtted a wendigó mítoszát - nagyon szerettem. remélem, hogy kapunk még komolyabb és hosszabb történeteket is velük (amiket majd szabad akaratodból osztasz meg velünk :), de én akkor is örülök, hogy olvashattam a Lépéseket. köszönöm. mindig száznyolcvan fokos vigyor mászik a képemre, ha frissítésbe boltom nálad. :)
és most, hogy végre van egy kis szabadidőm, megyek, és behozom a lemaradásom a sorozat terén, halleluja. (illetve igyekszem érzelmileg felkészülni a Supernatural-évadzáróra... kit hülyítek, arra lehetetlen felkészülni. :D)

Doctor (Tacchan) írta...

nem ugrott elég nagyot.

Reisuto írta...

Bahhaaa, köszönöm szépen *u* (gondosan a háta mögé rejti a Vörös Sárkány könyvet amire igazából nincs ideje de FEELS) Örülök, hogy boldog voltál vele, és becsületszavamra, még kísérletezni fogok a fandomban.
(A Supnatra meg - gyere, fogd a kezem. Livestreamen nézem. Könnyek áztatják majd pizsomámat.)

Wounded írta...

Gondoltam, hogy, ha valakire, hát rád számíthatok Hannibal ficcek terén. :) Ez az első, amit magyarul olvastam, de remélem, nem az utolsó. Én is nagyon szeretem a sorozatot. Mads Mikkelsen szerintem remek választás volt a főszerepre, ahogy Hugh Dancy is. A filmbeli Hannibalt is nagyon bírtam (Hopkins4ever), bár Will nekem a Vörös sárkányban kicsit sótlan lett. Ürülök, hogy a tv-snek olyan jellemet adtak, amilyet, mert így kimondottan érdekes párost alkotnak Hanniballal. Mindenféle értelemben. Félő, hogy a sorozatot 1 évad után elkaszálják, mert az amcsiknak annyira nem tetszik (fene azt a finnyás ízlésüket... -.-), de azért szorítsunk, hogy ne így legyen.

Reisuto írta...

Indult egy fandomkampány a sorozat megmentésére, az #eattherude twitteren, remélem, sikerül elérnünk valamit *nagyon szorít*

Elkezdtem olvasni a Vörös Sárkányt a vizsgaidőszak dacára, de ötven oldal után egy szelíd mozdulattal félretettem és rémálmokban vergődtem az ágyamban. (Az író stílusa viszont annyira durván jó hogy nem érdekel, ha nem alszok egy hónapig, ki fogom olvasni a nyáron - és akkor majd jöhetnek a rendes ficek is. ;u;)

Wounded írta...

Olvastam egy olyat, hogy lehet, de még semmi sem biztos, hogy, ha a sorozat kaszát kap az NBC-nél, akkor egy kábelcsatorna megveszi a sugárzási jogokat és folytatódhat a széria. Remélem, hogy lesz belőle valami.

Én még nem olvastam a regényeket, de kíváncsi vagyok rájuk. Különben, én úgy érzem, hogy a sorozatbeli Hannibal valamivel közvetlenebb jellem, mint a filmbeli. Pl. meglepődtem, amikor az első részben reggelit vitt Willnek, pedig nem is ismerte. Ezt a filmesből nem nézném ki. Mármint azt igen, hogy főzzön valakinek (ezt többször meg is tette), de nem egy olyan embernek, akivel még sosem beszélt, ráadásul, házhoz is viszi az ételt. Ezt most nem negatívumként mondom, mert nekem az a jelenet tetszett, csak arra akarok utalni, hogy, ha a könyv alapján fogsz Hanniballal írni, akkor lehet, hogy lesznek apróbb eltérések a sorozatbeli jelleméhez képest. Amúgy, a továbbiakban kit fogsz Hannibalnak képzelni, Mikkelsent, vagy Hopkins-t?

Reisuto írta...

Igen, vannak eltérések (kisebbek és nagyobbak), de pont ez az izgalmas - így kapok árnyaltabb képet ;u; Mivel nekem a sorozat jött előbb, így megmaradok Madsnél; minden tiszteletem Hopkinsé, de Mads embertelen vonásai jobban passzolnak a karakterhez, ahogy én látom őt.
A reggelis jelenetet el lehetne intézni azzal, hogy a dominanciát veszi át Will fölött azzal, hogy emberhússal eteti (így hatalma lesz felette egy titokkal, ami ha kiderül, teljesen tönkreteheti Willt: a normál emberi psziché képtelen feldolgozni a kannibalizmus gondolatát, Will meg triplán képtelen lenne) - ugyanakkor a lakóhelyeik másfél órányi útra vannak egymástól: és hogy Hannibal vezet-e másfél órán át csak azért, hogy valaki felett egy nappal hamarabb vegye át a kontrollt... szerintem ez inkább szeretet első pszichoanalízisre. Az a tiszta empátia, ami Will átka és ajándéka, olyan emberré teszi őt (talán az egyetlen olyan emberré) aki képes megérteni Hannibalt, igazán megérteni. Mads is mondta egy interjúban, hogy Hannibal egyszerűen szereti őt, ami valahol baromi szomorú: mert ő csak használja az embereket, de Will más - és talán ez sokkal inkább benne volt a reggelifutáros gesztusban, mint a dominanciaharc: Will nem tudja és talán sosem tudja meg, milyen hús van a rántottájában, ezért amit neki jelent a gesztus, az egy törődő, baráti jótett, és szerintem Hannibalnak rengeteget jelentett, hogy elfogadta tőle. *feels*

Wounded írta...

Annyira még nem gondoltam utána a reggelizős jelenetnek, hogy dominanciára következtessek Hannibal részéről. Az tény, hogy baromi jól ért ahhoz, hogy manipulálja az embereket. :) Különben, ha csak a külsőt nézem, nálam is Mads felé billen a mérleg. Nagyon jó színésznek tartom, de ilyen téren szerintem Hannibalként Hopkins verhetetlen. Neki köszönhető, hogy ez a karakter ennyire népszerű lett.

Kiddy írta...

Tökéletes! *_____* De komolyan. Nagyon szeretem a sorozatot, de nemcsak ezért tetszik a ficed, hanem mert nagyon jól eltaláltad a szereplőket és teljesen elhitetted velem, hogy ez megtörténhet *.* Hannibal egy piszok jó karakter (még csak a sorozatot láttam Mads Mikkelsennel... az a csávó embertelenül jól játssza *.*) akit azonban szerintem elég nehéz kezelni, de neked tökéletesen sikerült, ehhez pedig csak gratulálni tudok! :D A kapcsolatát Willel olyan szépen kidomborították *_* Te pedig csak rátettél erre még egy lapáttal!
Szóval nekem nagyon tetszett, jó lenne még sok ilyet olvasni :D

Reisuto írta...

Ó - hát örülök hogy neked így tetszett (∩_∩) Én nem vagyok vele valami elégedett, de legközelebb majd jobban sikerül :D (Mads, Mads, Mads ♥)

Lilian Kyle írta...

A lelkem egy pici, félénk része már néhány hete várta, hogy mikor nyúlsz a Hannibalhoz vagy egyáltalán nyúlsz-e, de látom sikerült és ennek mérhetetlenül örülök :)
A ficedet pedig szeretem, már most. Mert az első lépéseket kell a legjobban megbecsülni, hogy utána kivirágozzanak és csoda történjen belőlük :) Meg amúgy is imádom őket *w* Ó, és mielőtt elfelejteném: az írásaidban még sosem csalódtam, és az ösztöneim azt súgják, hogy nem most fogom elkezdeni - szóval kitartás a vizsgaidőszakhoz, úgyis elmúlik *megölelget és százszor is elmondja, hogy nagyonszeret*

Reisuto írta...

ÓKRISZTUSOM
ne haragudj hogy így elkéstem a válasszal! D: Nem küldött róla értesítőmailt ez a szenny valamiért.
Nagyon, nagyon, NAGYON szépen köszönöm a kritikát és a jókívánságokat, és és és *ölel*

уαмι. írta...

A karcaid mindig az én lelkemet karcolgatják, és ez most is remekül sikerült.
Tépd szét a mellkasom, feszítsd szét a bordáim, főzd meg a belső szerveim és tálald egy egész asztaltársaságnak egzotikus szósszal, mert én engedélyt adok, mert tudom, hogy úgysem lesz másképp.
Még köszönetet is mondok érte.

Reisuto írta...

kajcsi?

{bloody romantic}
B l o g : Raistlin
Sablon: Agata | WS